Léčení včelími produkty

Léčení včelími produkty

Tisk

vceli produkty (2)Nakladatelství Esence si pro nás v dubnu připravilo zajímavou příručku, částečně odbornou, částečně řadící se do kolonky zdravého životního stylu. Jedná se o Léčení včelími produkty od slovenského autora Štefana Demetera. A nabízí nám přírodní léčbu mnoha neduhů, ale i prevenci.

 


Ing. Štefan Demeter, CSc. je včelař a odborný poradce s dlouholetými zkušenostmi. Věnuje se včelaření a zaměřuje se na potenciál včelích produktů při léčení nejrůznějších zdravotních problémů. Je spoluautorem tří knih o využití medu, autorem tematických článků a přednášek. V této publikaci systematicky shrnuje dostupné zkušenosti a poznatky z apiterapie – tedy léčby člověka pomocí včel a jejich produktů.

Kniha je velmi přehledně zpracována do osmi hlavních kapitol: Apiterapie, Léčení medem, Léčení pylem, Léčení propolisem, Mateřská kašička, Léčení včelím jedem, Včelí vosk a Včelí stimulanty (afrodiziaka). Samozřejmostí jsou názorné barevné fotografie.

Dozvíte se nejen popis jednotlivých látek a výrobků, ale i to, jak vznikají, jaké mají vlastnosti a jak je můžeme nejlépe využít při konkrétním onemocnění. Najdeme zde návody na využití medu, pylu, propolisu, kašičky i včelího jedu při prevenci zdraví, posilování imunity i jako podpůrné léčby mnohých onemocnění. Nechybí ani tipy na využití včelích produktů v kosmetice (zaujal mě například propolisový šampon).

Léčení včelími produkty nás seznamuje s blahodárnými produkty včel. Byť snad každý z nás zná med a jeho účinky při ochraně zdraví, je zajímavé podívat se podrobně na ostatní – mnohdy opomíjené – produkty. Doporučuji všem, kteří se snaží žít v souladu s přírodou a chtějí pro své zdraví jen to nejlepší.

vceli produkty

Léčení včelími produkty
Autor: Štefan Demeter
Žánr: odborná literatura
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017
Počet stran: 176
Vazba: paperback
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dům kultury v Kroměříži představuje noviny Afriky pod jednou střechou

Miroslav karasek perexSběratel Miroslav Karásek vystavuje od 3. ledna do 15. února ve foyer Domu kultury v Kroměříži část svojí ojedinělé sbírky novin z celého světa. Po úspěšné prezentaci asijských periodik se tentokrát věnuje periodickému tis...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zlé časy – netradiční česká scifi

zle casy200V únoru vydalo nakladatelství Laser novou scifi knihu Michala Březiny s názvem Zlé časy o netradičním cestovali časem. Záměrně neuvádím slovo „hrdina“, ale počkejte sami… Co myslíte, bude hůř?

 

...

Literatura

Poslání knižních detektivů

zlodeji-knih200Kniha, kterou dneska představujeme, je tak trochu kombinace Zlodějky knih a filmu Památkáři (The monuments men) s Georgem Clooneym. Se Zlodějkou knih nejde jen o téměř stejný název, ale o lásku ke knihám, s Památkáři zase paralela v zachra...

Divadlo

Pejsek a kočička bavili děti první festivalové odpoledne

altDivadelní přehlídka Setkání 2012 Stretnutie není jen o věhlasných divadelních souborech a profláklých tvářích prken, která znamenají svět. Není ani o výhradně dospělém divákovi. Děti jsou ve zlínském divadle vítány, a tak hned první od...

Film

Francis Veber vzpomíná na slavnou éru francouzské kinematografie

altJak probíhalo natáčení dnes již kultovních francouzských komedií Uprchlíci, Otec a otec či Blbec k večeři? Jaký je ve skutečnosti Pierre Richard, Gérard Depardieu nebo již zesnulý Lino Ven...