J.K.Rowlingová: Harry Petter a Kámen mudrců

J.K.Rowlingová: Harry Petter a Kámen mudrců

Tisk

HP1 perexHarry Potter není žádnou novinkou, přesto však dokáže i po více než dvaceti letech stále získávat nové čtenáře a nepřestává fascinovat stálé fanoušky. Právě k příležitosti dvacetiletého výročí od vydání první knihy ve Velké Británii, vydává nakladatelství Albatros celou knižní sérii J. K. Rowlingové.

 

 

Na první pohled precizně zpracovaná obálka s ilustracemi Jonnyho Duddleho, které budou sérii provázet až do posledního dílu, ukrývá magický příběh o chlapci, který zůstal naživu. Harry je jedenáctiletý chlapec, který žije u strýčka, tety a stejně starého bratrance Dudleyho – jediných příbuzných, kteří ovšem o jeho společnost zdaleka nestojí a dávají mu to každodenně najevo. Později toho léta, kdy Harry oslaví narozeniny, se má všechno změnit. Dostane totiž dopis informující ho o přijetí na Školu čar a kouzel v Bradavicích, kam, jak se později dozvídá, chodili i jeho rodiče. Zjišťuje, že je nejznámější osobou ve světě kouzel a nalézá i své vůbec první skutečné přátele. Ale více o Bradavicích, oblíbeném famfrpálu, nenáviděném profesoru Snapeovi i Voldemortovi už prozrazovat nebudu, to nechám na každém čtenáři.

Knihy o Harrym Potterovi jsou mojí srdeční záležitostí, proto jsem si nemohla nechat ujít ani novou sérii. Věřím, že tímto krokem nakladatelství Albatros pomohlo získat další čtenáře a zaryté fanoušky. V příběhu je ukryta celá řada motivů ze života samotné autorky J. K. Rowlingové, které pozorný čtenář alespoň částečně může odhalit a nebo si nechat trochu napovědět, a potom si knihu vychutnat z trochu jiného úhlu.

HP1

Název: Harry Potter a Kámen mudrců
Autor: J. K. Rowlingová
Rok vydání: 2017 (anglický originál v roce 2017)
Počet stran: 334
Nakladatelství: Albatros Media a. s.
Překlad: Vladimír Medek
Odpovědný redaktor: Petr Eliáš
Technická redaktorka: Petra Mejstříková


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Miluji Vás!“ vzkázala svým fanouškům spisovatelka Jenny Han

jenny han perexV pražské Meet Factory proběhl letos druhý ročník knižního festivalu pro děti a náctileté.

Naší redakci se poštěstilo „ulovit“ rozhovor s jednou z hlavních autorek letošního ročníku Humbook Fest, Jenny ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Lauro, ty jsi ale číslo

laur200Čtu od malička. Jakmile jsem se naučila rozpoznávat písmenka, každou volnou chvilku jsem trávila s knížkou v ruce. Nejraději asi vzpomínám na období, kdy jsem byla sedmačkou, osmačkou a hltala holčičí romány. Každé prázdniny jsem jezdila do Hradce Králov...


Literatura

Temná tajemství v srdci amazonské džungle

amazonie james-rollins 200Nakladatelství BB/art vydalo v listopadu 2012 paperbackový román Jamese Rollinse, Amazonie. James Rollins má na svém kontě již mnoho dobrodružných románů pro dospělé a mládež. Narodil...

Divadlo

Kulturní centrum Vzlet uvádí celovečerní divadelní inscenaci Příchozí, která tematizuje život lidí s tělesným postižením

Příchozí perexCelovečerní divadelní inscenace Příchozí, kterou v dnešní premiéře uvedlo kulturní centrum Vzlet, propojuje na jevišti lidi s tělesným postižením s herci. Podává téma života s handicapem jako silnou metaforu pro setkávání s čímkoliv novým,...

Film

Nová animovaná pohádka o psích kamarádech již brzy v českých kinech

haftanan 200Hlavním heslem nové animované pohádky s názvem Haftaňan a tři mušteriéři je „jeden za všechny a všichni za jednoho“! Příběh o lásce, přátelství, psím dobrodružství a odvaze vstoupí do českých kin 17. února.

...