Mozková posilovna - maximalizujte své možnosti!

Mozková posilovna - maximalizujte své možnosti!

Tisk

mozkova posilovna200Potřebujete se lépe soustředit, využít svůj potenciál, být kreativnější nebo byste si prostě jen rádi odpočinuli hlavu? Pokud na tyto otázky odpovídáte ano, máme pro vás návrh na řešení v podobě příručky Phila Dobsona Mozková posilovna.

 

 

Paul Dobson je úspěšný kouč, zakladatel společnosti BrainWorkshops, špičkové konzultační firmy zaměřené na mozkový trénink. Pracuje s firmami po celém světě a jejich šéfům pomáhá uplatnit nejnovější vědecké poznatky o mozku při zlepšování jejich výkonnosti a manažerských schopností.

Mozková posilovna je útlá příručka, která nabízí zajímavé informace o našem řídícím orgánu a taky i praktická cvičení pro nás mozek. Rozdělena je na Úvod, Část první: Zlepšení kondice mozku, Část druhá: Zlepšení produktivity, Část třetí: Zlepšení kreativity, Část čtvrtá: Zlepšení paměti, Část pátá: meditace, Část šestá: Naprogramování mozku. Nechybí samozřejmě Závěr, Odpovědi, Mozková posilovna: přehled, Budoucnost mozkových technologií a pak také informace jako Zdroje, Poděkování, O autorovi a Poznámky.

Nemůžu říct, že bych od této knížky čekala zázraky, ale překvapila mě svou přehlednou formou a také tím, že autor nešel do vědeckých podrobností, kterým jen tak někdo nerozumí, ale zprostředkoval informace jasně a hlavně prakticky. Každému člověku se někdy hodí trik, jak si něco zapamatovat nebo tip na to, jak můžeme zvýšit kreativitu. Velmi mě například zaujalo doporučení na vytvoření paměťového paláce nebo to, že si máme nechat čas na „uzrání“ řešení problému.

Překvapením pro mě byl fakt, jak se dokáže autor lidsky a přitom věcně zamyslet nad moderní společností a jejími výdobytky. Např. na straně 58: Technologie nám toho mnoho nabízí, ale náš vztah s ní přináší určitý paradox. Můžeme si pomocí mobilního telefonu monitorovat spánek, ale zároveň právě telefon nám často nedá spát. Jsme propojenější než kdy dřív, ale přesto se skoro polovina lidí cítí osamělejší než dřív. Přístup k obrovskému množství sdílených informací by měl podporovat kolaborativní řešení problémů, ale naše kultura, ve které je normální „být neustále k dispozici“, zamezuje nutnému „odpojení“, při kterém by nás vhodná řešení mohla napadnout.

Náš mozek pracuje neustále, pouze ve spánku odpočívá a ukládá informace. Jak s nimi pracovat a lépe využívat své možnosti, k tomu nás ponouká Mozková posilovna. Doporučila bych ji všem, kteří chtějí prozkoumat a prohloubit svou paměť a udržovat mozek v kondici a taky lidem, kteří si potřebují udělat pořádek v hlavě.

mozkova posilovna

Název: Mozková posilovna – kondiční cvičení pro váš mozek
Autor: Phil Dobson
Žánr: osobnostní rozvoj
Nakladatelství: Management Press
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Stypka se draka NEBOJí

Neboj perex28. dubna 2017 vychází nové album Davida Stypky a jeho kapely Bandjeez s názvem NEBOJ. Už teď je v médiích poprask a jméno Stypka se skloňuje v mnoha pádech, naposledy byl s kapelou viděn v Dobrém ránu s ČT, a jak sám uvádí, poskytuje šest rozhov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Synové a vojáci - Neznámý příběh z druhé světové války

synovevojaci perexPsal se rok 1942. Americká armada nasadila do boje proti nacistickému Německu dva tisíce vojáků židovského původu. Tito speciálně trénovaní vojáci byli známí jako Ritchie Boys a využívali znalosti němčiny k efekti...


Literatura

Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky

ryzce 900Cože je tato kniha? Kniha o ryzcích, fotoatlas ryzců nebo báječný receptář s voňavými recepty? Všechno dohromady. Jde o první knihu svého druhu u nás věnovanou pouze tomuto specifickému a u nás nedoceněnému druhu hub. Najdete tu fotoatlas 60 druhů ryz...

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Volání ženského rodu

volanirodu perexSborník dvojznačně nazvaný Volání rodu se nevztahuje ke stejnojmennému českému filmu odehrávajícímu se v pravěku (ačkoli má na obálce záběr z něho), nýbrž přináší statě čtyř autorek, napsané za posledních deset let pod zá...