Život může být tak snadný

Život může být tak snadný

Tisk

zivot muze byt tak snadny 200V říjnu vydalo nakladatelství Moba knihu německých autorů Inga Froböse a Petera Grossmanna Život může být tak snadný, která vám pomůže vyznat se v džungli rozhodnutí a usnadnit život. Podtitul „Nejlepší manuál pro zdravý a šťastný život“ jistě naláká celou řadu čtenářů!

 

 

Příručka Život může být tak snadný je útlá knížka příjemného formátu o dvě stě stranách zajímavého čtení a sondě do dnešního zrychleného, přetechnizovaného, často stresujícího a mnohdy zbytečně komplikovaného života. Kromě Úvodu obsahuje celkem 8 kapitol: Hubnutí; Jsi to, co jíš; Relaxace a wellnes; Dovolená a odpočinek; Zdraví; Pohyb; Spánek a regenerace.

Co mi ale hrubě chybělo, byla alespoň nějaká forma závěru a rozloučení se se čtenáři a také informace o autorech. Jelikož tato informace chyběla, měla jsem pocit, že snad každý by se mohl zamyslet nad tím, jak si ulehčit život a napsat k tomu příručku. Proč jsou zrovna tito dva pánové kompetentní a proč bychom se měli řídit jejich radami?

S povděkem hodnotím fakt, že své nápady a rady prokládali celou řadu nejrůznějších studií z různých koutů světa, např. Německa, USA, Švýcarska. Ale zase mi vadilo, že běžnému čtenáři neustále předhazují vrcholové sportovce a pak je srovnávají s „normálními“ lidmi. A když jsme u těch výtek, kurzíva mi zde přišla opravdu hrozná a často i nepotřebná. Také skákání z jednoho tématu do druhého bez nějakého pevného vzorce nebylo příjemné.

V době, kdy se společnost málo hýbe, se pohyb zavrhuje a nahrává dogmatu zpomalení. Všechno je příliš rychlé, nepřehledné a v nadbytečné míře. Hrozí syndrom vyhoření, srdeční infarkt a psychoanalýza. Jedinou šancí úniku je, věříme-li aktuálnímu stavu nálad, chill out zóna. Vypnutí, klid, žádný stres. Nebo jak mnozí říkají, „pohodlná strnulost.“ Jenom ne rychle, pouze „slow food“ a „slow travel“. Z rychlosti se stává šnečí tempo, odstavný pruh místo pruhu pro předjíždění, kolotoče a horské dráhy. (str. 73)

Z knihy si pravděpodobně nevezmu žádné poučení, protože jejich hlavní rada ve smyslu „zapomeňte na to, co je trendy a řiďte se svým selským rozumem a tím, co vám říká tělo“ je mi vlastní. Pokud se jí neřídíte, doporučuji vám si tuto knihu přečíst a zamyslet se nad životem, který vedete.

zivot muze byt tak snadny

Název: Život může být tak snadný
Autor: Ingo Froböse, Peter Grossmann
Žánr: naučná literatura, osobní rozvoj
Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 216
Hodnocení: 70 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlaďka Dobiášová: „Každý by se měl pomocí módních trendů snažit najít svůj styl a ne je pouze bezhlavě kopírovat“

vladka dobiasova perexPozvání k rozhovoru přijala paní Vlaďka Dobiášová, sběratelka historického a dobového oblečení, jeho doplňků, bižuterie, knoflíků, šicích potřeb a ozdob. Věci z její sbírky můžete vidět napříkl...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sbohem, cizinko aneb román o vztazích s detektivní zápletkou

sbohem cizinko daniela kovarova"Neporovnávej svůj život s jinými. Nemáš potuchy, čím museli projít.“
Regina Brett

...

Literatura

Sharon Oldsová – Papežův penis a jiné básně

PapezuvPenis perexBásně Sharon Oldsové jsou živelné, počínají i končí ve slabinách a nikoliv v mozku. Je to poezie spontánní, vzniká neuvědoměle a není vykalkulovaná. Kdo byste v jejích verších chtěl hledat nadnesené m...

Divadlo

Epochální výlet rodiny Smolíkovy

smolikovi200„S písní bláznivou a s trochou smůly v patách čtyři klauni jdou, kam, kdo ví kam,…“ Přesně těmito slovy začíná úvodní znělka mnoha generacemi milovaného animovaného seriálu o maďarské rodince Smolíkových a jejich mrzoutském sousedovi Dr. Halířo...

Film

Fliegauf naznačuje, odkud vane vítr

je to jen vitrI takový bývá úděl umělce! Zatímco film maďarského autora Bence Fliegaufa získává uznání od festivalových porot (Stříbrný medvěd na MFF v Berlíně) i lidsko-právních organizací (cena Amnesty International Film, Peace Film ...