Pro nejmenší jsou tady nová okénková leporela

Pro nejmenší jsou tady nová okénková leporela

Tisk

jedeme-na-vylet 200V nakladatelství Presco Group pod značkou Ella a Max se objevila nová edice čítající zatím dvě leporela Jedeme na farmu a Jedeme na výlet.

 

 

Leporela slibují chytrou zábavu s knihou – kromě toho, že děti díky nim mohou objevovat knihy samotné, nenásilnou a nenáročnou formou budou vedeny k řešení jednoduchých úkolů. Navíc si procvičí také počítání a dozví se spoustu zajímavostí. K řešení těchto úkolů nejčastěji slouží okénka, které si mohou děti odklopit a dozvědět se správnou odpověď. První jejich vyklopení bych doporučovala nechat na dospělých, protože to jde poměrně ztuha a okénka nejsou úplně pevná. Trochu bych se zde bála, že se potrhají.

jedeme-na-farmu 1

Bezvadně a hravě působí tvar těchto leporel – obě jsou ve tvaru dopravního prostředku s vyřezávanými koly. Na farmu se jede traktorem, zatímco na výlet autobusem. Na první dojem mě překvapilo, proč tvary obou knih nejsou stejné a nepasují na sebe, ale jak říká manžel: „už jsi viděla traktor, který má stejnou velikost obou kol?“ Takže to evidentně má svůj význam.

Leporelo Jedeme na výlet se zaměřuje na protiklady, barvy, tvary, čísla a první slova. Okének je dohromady 45, ale některé jsou hodně velké a tím pádem se s nimi hůře manipuluje. Barvy se děti učí prostřednictvím zvířat schovaných za barevnými dveřmi. Zde se mi moc líbily verše typu: „Velké ZELENÉ dveře – kdopak za nimi číhá? Obrovský zelený dinosaurus – fíííha!“ Zajímavá je i volba nových slov: kromě běžných typu auto, pejsek, ještěrka, princezna jsou zde i například složitější jako například xylofon nebo příšerka.

jedeme-na-vylet

Knížečka Jedeme na farmu je jednodušší - obsahuje 30 okének a je plná zvířátek. Děti z ní mohou zjistit, jaké zvuky zvířata dělají, jaká mláďata k nim patří, kde bydlí, nebo co se jak získává. A to například med, pečivo, mléko, ale také rukavice nebo tričko. Navíc si mohou také zopakovat počítání díky kuřátkům v kurníku.

Obě knížky jsou krásně barevné a celkově působí opravdu vesele a hravě. Líbí se mi, ale jen doufám, že vydrží častou manipulaci. Leporela jsou určená už pro děti od tří let. V tomto ohledu je překvapivé, že některé obrázky jsou poměrně malé a úkoly docela složité, ale na druhou stranu mohou děti s knihou růst a získat tak například náskok ve školce.

jedeme-na-farmu

Jedeme na výlet
Jedeme na farmu
Ilustrace: Jennie Bradley
Překlad: Barbora Strnadová
Žánr: leporelo pro děti od 3 let
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2019
Počet stran: 10
Hodnocení: 80 %

https://www.presco.cz/jedeme-na-vylet-obrazkova-skolicka-pro-nejmensi/
https://www.presco.cz/jedeme-na-farmu-obrazkova-skolicka-pro-nejmensi/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se spisovatelem MUDr. Antonínem Poláchem

polach antonin perexMUDr. Antonín Polách se narodil 21. 7. 1959 v Novém Jičíně. Po maturitě na tamějším gymnáziu vystudoval lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Po promoci v roce 1984 a...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Lapuťák a kapitán Adorabl

laputak perPrvní pohádkový příběh z pera Dominika Ladsmana, autora populárního Deníčku moderního fotra, Lapuťák a kapitán Adorabl. Pojďte se začíst do příběhu, který vás zanese do Sedmimoří, kde malý Čeněk zažívá první opravdové dobrodružství. Konečně kniha ...


Literatura

Pětihvězdičková Blue Star

modra hvezda200Desetidílný projekt švédského spisovatele Jana Guillou Velké století se dostává do své poloviny. Vracíme se ale zpět k letům, které jsme mohli zaznamenat již v předchozím díle Klapky na očích. Tam jsme ale válečné období prožívali naivním ...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

Zanedlouho začne Febiofest

Febiofes tperexSpolu s festivalem v Karlových Varech a letní školou v Uherském Hradišti patří FEBIOFEST ke největším filmovým akcím, jaké se u nás pořádají. Jako obvykle ani letos nezůstane omezen jen na Prahu, kde se pořádá mezi 17. až 24. zářím: někt...