Na internetové seznamce se neukrývají jen dokonalí muži, nýbrž také vrazi

Na internetové seznamce se neukrývají jen dokonalí muži, nýbrž také vrazi

Tisk

Na spatném miste perexPaige ztratila práci a rozešel se s ní přítel. Její matka Joan se po smrti manžela začne cítit osamělá. Chloe, vdaná máma dvou dětí, uvízla v nešťastném manželství, které ničí manželovy nevěry. Heather, Paigeina sestřenice, která jí přebrala přítele, předstírá, že má dokonalý život, ale šťastná se vůbec necítí.

 


Protože se blíží narozeninová oslava Heatheřina otce, na níž bude po boku Heather stát Paigein bývalý přítel, rozhodne se Paige najít si nového partnera prostřednictvím internetové seznamky. Podaří se jí najít milého muže, ale netuší, že zaujala i pozornost někoho jiného. Paige si totiž vyhlídl sériový vrah, jehož okouzlila natolik, že se rozhodl zahrnout ji mezi své oběti.

Místo napětí a nebezpečné seznamky povídání o vztazích 
Kniha Na špatném místě pochází z pera kanadské spisovatelky Joy Fieldingové, která je v Česku známá díky svým románům Jane utíká nebo Špatná dcera. Ve své novince Na špatném místě ukazuje, že seznamování přes internet nemusí být vždy bezpečné.

První kapitola, která se věnuje vrahovi, je strhující, napínavá a dává tušit, že příběh bude opravdu mrazivý. Zdání však klame a během dalších kapitol se z knihy stane povídání o vztazích – rodinných, partnerských i přátelských. Téma hledání partnera prostřednictvím seznamky ustupuje do pozadí a stává se jen jakousi kulisou, která vhodně doplňuje životy všech čtyř žen.

Perfektně zvládnutá psychologie postav
To samé platí i o vrahovi, jehož akce na hlavní hrdinky nemají téměř žádný vliv. Rozhodně však oceníte dokonale zvládnutou psychologii postav, a to nejen zmiňovaného vraha, ale hlavně všech čtyř hrdinek. Autorka se dokáže skvěle vcítit nejen do mladých žen, ale i do mentality staré paní, toužící zažít v životě ještě něco hezkého.

Spletitý příběh nabízí spoustu zábavných momentů, v nichž se poznáte, pasáží, které stojí za zamyšlení, i uspokojivý konec. Pokud nehledáte vyloženě thriller a užíváte si rodinná dramata s jemným nádechem napětí a nebezpečí, knihu Na špatném místě si zamilujete.

Na spatném miste

Na špatném místě
Autorka: Joy Fieldingová
Originální název: All the Wrong Places
Překlad: Milena Havlová
Žánr: román pro ženy, thriller
Vydáno: Ikar, 2020
Počet stran: 368

Hodnocení: 80 %

www.ikar.cz/#nase-knihy


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dana Makrlíková: „Zahrada je radost, ne nadarmo psychiatři léčí psychické nemoci zahradnickou prací.“

dana200Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský den...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Famózní francouzský thriller Syndrom E

syndrom200Nedávno vyšel první díl z pentalogie od spisovatele Francka Thillieze, který má za sebou mnoho knih a patří mezi jednoho z nejlepších francouzských spisovatelů současnosti. Kriminální thriller Syndrom E vyvolal velký ohlas a zaručeně byste po něm...


Literatura

Autorce Šťastného blogu vychází třetí kniha

dobra tak akorat perexJste-li fanoušky „Šťastného blogu“, asi už víte, že se na pultech českých knihkupectví objevila v pořadí třetí kniha Barbory Šťastné, tentokrát s názvem Dobrá tak akorát. Ve zkratce by se dalo říci, že...

Divadlo

Vršovické divadlo MANA uvede inscenaci To nemyslíš vážně, Pavlíčku o osudu Pavla Kohouta

To nemyslis vazne Pavlicku 200Silný příběh inspirovaný životem mimořádného českého dramatika Pavla Kohouta To nemyslíš vážně, Pavlíčku uvede divadlo MANA v pražských Vršovicích. Kohoutův podivuhodný osud, jeho vtip, bystrost i prozření...

Film

Tři tisíce na měsíc, exekuce, azyláky. Dokument o životě samoživitelek a samoživitele

Samozivy 200Samoživy. Takový název nese nový dokumentární film režisérky Olgy Sommerové, díky němuž máme možnost seznámit se s příběhy devíti žen, které vychovávají své děti samy, bez partnera a bez alimentů, a jednoho muže, jenž si osvojil čtyři děti, kte...