Nejsem z ledu

Nejsem z ledu

Tisk

nejsem z ledu 200V červenci vyšel u nakladatelství Ikar mrazivý detektivní příběh Anne Frasierové Nejsem z ledu, který pochází ze série Tajemství detektiva Jude Fontaineové a nese pořadové číslo tři. Čtenáře čeká neobvyklý případ pro detektivy a ještě složitější rodinné spletence hlavní hrdinky.



O autorce

Anne Frasierová (*1950, vlastním jménem Theresa Weirová) je úspěšnou autorkou pětadvaceti knih, přeložených do více než dvaceti jazyků, a spisovatelkou, které nečiní nejmenší problém střídat žánry – získala prestižní RITA Award v kategorie romance s napětím (Cool Shade, 1998), za paranormální romanci Bad Karma o rok později cenu Dauphne du Maurier Award, vydala několik sbírek povídek a básní a úspěšně si vedly i její paměti The Orchard (2011). Thriller Nejsem mrtvá (The Body Reader, česky Ikar 2018), v němž se poprvé objevila Jude Fontaineová, obdržel ocenění International Thriller Writers Award za rok 2017 v kategorii nejlepší původní paperback.

O příběhu

V Minneapolis řádí krutá zima, nicméně vyšetřování podezřelého úmrtí nesmí zastavit ani přírodní živly. Na oblíbeném jezeře pro bruslaře je v ledu nalezena mrtvola asi dvanáctiletého chlapce a k případu jsou povoláni ostřílené duo detektivů Jude Fontaineová a Uriah Ashby. Jaké je jejich překvapení, když se posléze objeví na témže místě další mrtvý chlapec – a z doby před dvaceti lety. Ve městě řádí sněhová bouře a v takovém nečasu nalézá Jude před vchodem do svého domu asi čtyřletého chlapce, který jí nedokáže říct, kde se vzal, kde bydlí, ani jak se jmenuje. Díky tomuto zuboženému chlapci dokáže rozplést starý případ a vyřeší i nejednu rodinnou záhadu.

Koho kniha chytí?

Jestliže jste četli předešlé dva díly (Nejsem mrtvá, Nejsem živá), tak je mi jasné, že jste chtivě sáhli i po tomto díle. Autorka dokáže dát dohromady poutavý a napínavý příběh s komplexním dějem a navíc dvojice detektivů jsou sympaťáci k pohledání. Pokud tuto sérii neznáte, vřele vám ji doporučuji – ale raději začněte prvním dílem, aby vám neušly spojitosti a byli jste plně v obraze. Čtení je to čtivé a díky autorčině imaginaci neotřelé.

nejsem z ledu

Název: Nejsem z ledu
Autor: Anne Frasierová
Originální název: The Body Keeper (2019)
Žánr: detektivka, thriller
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 280
Hodnocení: 70 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/nejsem-z-ledu/kniha/11452/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dělám vědu proto, abych se dozvěděl, co ještě nikdo neví

archiv Jaroslav PetrPPopularizovat vědu je to pro něj úžasná možnost podělit se s lidmi o dobrodružné příběhy, které píše věda. Kromě vědecké práce se profesor Jaroslav Petr věnuje také psaní, působí jako pedagog na přírodovědeckých fakultách a spolupracuje s Český...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Anders de la Motte výrazně ubral

smrt prichazi na prohlidku 200Smrt přichází na prohlídku je název nové knihy oblíbeného švédského spisovatele Anderse de la Motta, který spojil síly s komikem Månsem Nilssonem.

 

...

Literatura

Klíč mistrů – klíč od brány ke štěstí?

altMáte pocit, že se vám nic nedaří? Patříte k lidem, kteří, ať dělají co dělají, stále mají nedostatek peněz, chatrné zdraví a smůla se jim lepí na paty? Zasadíte růži, vyroste vám lebeda, v létě na dovolené u moře vám pravidelně prší a ta...

Divadlo

Igor Orozovič spolu se skladatelem Ivanem Acherem vypustil do světa jeden z prvních divadelních soundtracků

bezruky frantik200V Divadle pod Palmovkou se těší velké pozornosti diváků i odborných recenzentů černočerná komedie Bezruký Frantík, jejíž scénář napsali Tomáš Dianiška s Igorem Orozovičem. Inscenace dokonce získala letos na jaře nominaci v Cenách di...

Film

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

sucho200Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrá...