Introverti jako odporní individualisté? Mýtus!

Introverti jako odporní individualisté? Mýtus!

Tisk

Kontakty perexBýt introvertem ve světě plném extrovertů není snadné. Protože introverti jsou vnímáni jako ti divní, ti, kteří se nehodí pro týmovou práci nebo ti, kteří nemají rádi společnost. A přitom to tak vůbec nemusí být! Devora Zack, autorka knihy Jak navazovat kontakty s podtitulem I když nemáte rádi networking, je mezinárodně uznávaná odbornice v oboru rozvoje vůdčích schopností. Poskytuje konzultace a pořádá semináře i teambuildingové akce. „Ukázková extrovertka,“ říkáte si. Není to však pravda.

 

Introverti versus introverti
Devora je ryzí introvertka, a tak dokáže snadno vyvrátit veškeré mýty, které o introvertech kolují. A protože při své práci potkává spoustu lidí, ví také, jaká je povaha extroverta. V knize podrobně rozebírá oba typy. Neporovnává je, nesoudí, nerozhoduje, který je lepší a který horší, nýbrž podrobně vysvětluje silné i slabé stránky obou těchto typů. Během vyprávění, které protkává poutavými příběhy z jejího života, zvládá vyvracet zažité stereotypy a dokazuje, že introvert může dělat i extrovertní práci, například dýdžeje, manažera nebo obchodního zástupce.

Tabulky, cvičení a dotazníky
Odborné poznatky jsou zpracované do čtivého a snadno pochopitelného textu a doplněné praktickými tabulkami. Ty pomáhají snáz pochopit prezentované téma. Cvičení a dotazníky pomohou čtenáři zjistit, k jakému osobnostnímu typu inklinuje, a podle výsledků mu nabídnou rady, jež výrazně usnadní jeho společenský život.

Knihu ocení jak introverti, tak extroverti. Ti první se díky ní naučí lépe navazovat kontakty a propojovat se se svým okolím. Tím druhým pomůže pochopit introverty a jejich pohnutky a ukáže jim, že přemýšlivý introvert může být pro jejich tým cennou posilou.

Kontakty

Jak navazovat kontakty/Networking for People Who Hate Networking
Autorka: Devora Zack
Překlad: Ondřej Fafejta
Žánr: osobní rozvoj
Vydáno: Portál, 2020
Počet stran: 208

Hodnocení: 90%

portal.cz/psychologie/jak-navazovat-kontakty


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jaroslava Lišková Mašková: Při výrobě šperků experimentuji

archiv Jaroslava Lišková MaškováMiluje barvy a ráda recykluje netradiční materiály. Šperky dělá například z kávových kapslí. Při výrobě používá drátky, látky, lana, PET lahve a zbožňuje proces jejich přeměny v originální...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Lauro, ty jsi ale číslo

laur200Čtu od malička. Jakmile jsem se naučila rozpoznávat písmenka, každou volnou chvilku jsem trávila s knížkou v ruce. Nejraději asi vzpomínám na období, kdy jsem byla sedmačkou, osmačkou a hltala holčičí romány. Každé prázdniny jsem jezdila do Hradce Králov...


Literatura

Podivuhodné příhody Ingrid Winterové – někdy je třeba se zbláznit

pribeh

Ingrid je v jednom kole. Je matka tří dětí, její manželství se ocitlo na mrtvém bodě, ztratilo jiskru a do toho musí stíhat spoustu povinností, o které ani nestojí, ale které nedokáže odmítnout. Třeba bez schůzek rodičovského sdružení – kde se realizu...

Divadlo

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Film

Příběh Lídy Baarové byl nepochybně mnohem barvitější než samotný Renčův film

lida baarova perexHned na začátku se musím přiznat, že jsem tvůrcům, když připravovali film Lída Baarová, nesmírně fandil. Dobře jsem si uvědomoval, že natočit dobový snímek není žádná legrace, ale současně se dnes nechci pouštět do nějaké sáhodlou...