Asterix 38: Vercingetorixova dcera

Asterix 38: Vercingetorixova dcera

Tisk

asterix vercingetorixova dcera 200V říjnu vydalo nakladatelství Egmont již 38. díl ze série Asterixova dobrodružství, pojmenovaný Vercingetorixova dcera. Tradičně se můžete těšit na vtipné dialogy, situační humor i příjemně laděnou kresbu.



O čem je tento příběh?

Odvážní Galové Asterix a jeho věrný přítel Obelix dostanou od svého náčelníka zvláštní úkol, který není zrovna lehký – mají chránit mladou dceru Adrenalínu galského náčelníka Vercingetorixe před Římany, kteří ji pronásledují. Což o to, ale Adrenalína má svoji hlavu, nesnáší autority a hlavně neustále utíká! Jak se s tím tyto ikonické postavičky poperou, to se dozvíte sami.

Kde se Asterix a Obelix vzali?

Na svědomí je má úderné duo René Goscinny (1926 – 1977) a Albert Uderzo (1927 – 2020), kterým tyto nezapomenutelné postavy přinesly slávu a dodnes patří k nejčtenějším dílům francouzské literatury. Poslední čtyři díly v češtině ale kreslil Didier Conrad a scénář stvořil Jean-Yves Ferri, ale můžu vám říct, že všechny přísady, které máme na těchto příbězích rádi, zůstaly zachovány a jsou věrny památce původním autorům.

asterix a

Proč je máme rádi?

Kdo by neznal nezdolné Galy, kteří odolávají nátlakům Říma, nebojí se válčení a holdují pečeným divočákům, stejně jako kouzelnému nápoji, který jim na chvíli dodává nadlidskou sílu. Svoje si najdou malí i velcí – a jde právě o tu tradiční krásu malby, jemné kombinace barev s nezapomenutelnými hláškami a nepředvídatelnými až chaotickými situacemi, co nás na tomhle nepřestává bavit. Vřele to doporučuji!

asterix vercingetorixova dcera

Název: Asterix 38: Vercingetorixova dcera
Autor: Jean-Yves Ferri, Didier Conrad
Originální název: La Fille de Vercingétorix (2019)
Žánr: komiks
Série: Asterixova dobrodružství
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2020, brožovaná
Počet stran: 48
Hodnocení: 90 %

Odkaz: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/61254940/asterix-38-vercingetorixova-dcera/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Macháčkem u příležitosti podzimního turné MIG 21 s názvem „Šňůra Tour“

200rozMIG 21 vyráží na tradiční podzimní turné. Rozhovor s Jiřím Macháčkem Vám přinášíme i na našich stránkách.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Novou řadu pohádek pro nejmenší Lucie Seifertové odstartoval Bruncvík

Lucie Seifertová se v historii pohybuje jako ryba ve vodě. Asi nejznámější je mezi čtenáři její maxileporelo Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných událostí, které obdivují čtenáři od nejmenších po největší,...


Literatura

Olivia Dupin: Bez lepku a chutně

bez 200Anotace této knihy slibuje přirozené vaření bez lepku, při kterém můžeme zapomenout na předražené pytlíčky bezlepkové mouky nebo hotové pečivo. Kniha mne zaujala zejména ze dvou důvodů: První byl naprosto ucelené shrnutí informací o celiakii. Kde všude...

Divadlo

Studio Marta uvede inscenaci ve znakovém jazyce

denik divky200Dne 10. 11. 2022 uvedou studentky Ateliéru divadlo a výchova pro Neslyšící inscenaci Deník dívky. Dílo je adaptací deníků Ruth Maierové, oběti holocaustu, od jejíhož narození uplyne v den premiéry 102 let. Scénář zpracovala pedagožka Adéla ...

Film

Příběh o literatuře, životě a vášni

Colette perexFrancie, konec 19. století. Gabrielle Colette (Keira Knightley) je obyčejná dívka z malé vesnice. Její život se ale změní, když se do ní zamiluje populární spisovatel Willy (Dominic West). Ožení se s ní, a tak se Gabrielle přestěhuje za ním do...