Sladká pomsta

Sladká pomsta

Tisk

Sladká pomstaČetli jste Stoletého staříka? Pokud ano, vězte že se opět máte na co těšit. Autor bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Jonas Jonasson, napsal již svou pátou knihu. Tentokrát je to Sladká pomsta, kterou vydává nakladatelství Albatros Media. A ani v této knize nechybí autorův pověstný humor. 

Jonas Jonasson (*1961)

Jonas Jonasson se narodil v roce 1961 ve Växjö v jižním Švédsku. Po studiu švédštiny a španělštiny na univerzitě v Göteborgu pracoval jako novinář pro večerník Expressen a deník Smålandsposten. Později byl činný jako mediální konzultant a založil vlastní poradenskou firmu. Byl také producentem švédské televize TV4. Po dvaceti letech ve světě médií svou firmu prodal a přestěhoval se do švýcarského kantonu Ticino, kde se začal věnovat psaní. V současnosti žije spolu se svým synem, kočkou a kuřaty na ostrově Gotland v Baltském moři. Mezi jeho oblíbené spisovatele patří Jaroslav Hašek a Milan Kundera.

Jonas Jonasson

Videorecenzi připravila Lenka:

Název: Sladká pomsta
Autor: Jonas Jonasson
Překlad: Hana Švolbová
Žánr: beletrie
Vydáno: 2020
Stran: 314
Vydalo nakladatelství: Albatros Media a.s.
Hodnocení: 95%

Sladká pomsta

https://www.albatrosmedia.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plavci jedou letní šňůru koncertů s Irenou Budweiserovou

Jan Vancura perexZpěvák Jan Vančura pokračuje v koncertování s Plavci s tradičním repertoárem, na který jsou diváci této slavné skupiny zvyklí. Letošní rok navíc představí na koncertec...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Danielle Steel: Hra čísel aneb když vás po skoro dvaceti letech opustí manžel

Hra čísel

Romány Danielle Steel znají čtenářky celého světa a tyto knihy vždy dovedou potěšit. Nejinak je tomu i s novým románem Hra čísel, který vydalo nakladatelství Ikar. Velmi snadno se začtete do poutavého příběhu o jednom nepovedeném manželstv...


Literatura

Jako sama smrt

jako sama smrt200Odsouzenci. Uprchlíci. Lovci. Vrazi. To jsou názvy kapitol, které v nové knize Jakuba Hozy Jako sama smrt najdete. Nalákají vás ke čtení téhle dark fantasy? V září knihu vydalo nakladatelství Mystery Press a musím přiznat, že se čte j...

Divadlo

Orwellovo proroctví "1984" nyní ve Švandově divadle

Orwell perexŠvandovo divadlo v Praze přichází s divadelní adaptací kultovního románu George Orwella 1984. Premiéra byla v sobotu 28. ledna 2023, nejbližší reprízy jsou naplánovány na 17. února a dále na 3., 16. a 23. března 2023.

Film

Jaký význam mají mýty v našem životě?

Uvahy 200Přemítáním o mýtech si tříbily mysl leckteré osobnosti tuzemské i světové kultury. Nyní se mezi ně zařadil David Jan Novotný, když vydal sborník studií Úvahy o mýtu. V osmnácti kapitolách se hravě přehoupl od biblických témat k souča...