Láká vás cestování obytnou dodávkou? Pak nepřehlédněte tuto knihu

Láká vás cestování obytnou dodávkou? Pak nepřehlédněte tuto knihu

Tisk

zivot v dodavce 200V nakladatelství BizBooks vyšla kniha Život v dodávce s podtitulem Náš příběh od Foresta Trenze a Barbory Masaříkové.

 

 

Tito dva od chvíle, kdy se seznámili, snili o radikální změně životního stylu. Oba jsou dobrodružní, záleží jim na životním prostředí, chtěli zažít nějaká dobrodružství a cestovat. To vše však nezávisle a svobodně. Výsledkem bylo, že si pořídili obytnou dodávkou s názvem Dodynka, upravili si ji, podnikli další nezbytné kroky jako je například Forestův řidičák a společně se psem Samem vyrazili do světa.

Kniha se dělí na čtyři části, kdy první pojednává o velké cestě, druhá podrobně popisuje přestavbu dodávky na domov na kolech, třetí nabídne stručné ohlédnutí a poslední představí autory příběhu. Vše je ještě rozděleno do menších kapitol a prokládáno zelenými stránkami s praktickými a dodatkovými informacemi typu, co vezou s sebou, jak to mají s internetem a vodou nebo podle čeho vybírají místo na spaní.

zivot v dodavce 1

Dodynkou trojice vyráží nejprve na jih Evropy, nějaký čas stráví také v Africe, ze které si kromě zážitků odváží hrnec na tajine, zastaví se i v Nizozemí a poté vyráží na sever. Tam zažijí nejrůznější pracovní zkušenosti a některé z nich výrazně ovlivní jejich budoucí život. Autoři na cestě příliš neplánují, nechávají se takzvaně zavát na různá místa, užívají si chvíle s domluvenými i náhodně potkanými lidmi.

Pokud jste někdy uvažovali o podobném způsobu cestování, tak Život v dodávce vás nadchne a nakopne. Forest, Barbora a Sam jsou sympaťáci, jejich vyprávění se velmi dobře čte a člověka při něm opravdu láká někam vyrazit. Navíc kniha poskytuje spoustu praktických informací, které jen tak někde nenajdete.

Forest Trenz se narodil v roce 1992 a od dětství nejraději trávil čas v hlubokých lesích. Studoval grafický design, přivydělával si jako fotograf a barman. Jako podnikatel na volné noze byl administrátorem erotického webového portálu. Zážitky a fotografie ze svého života sdílel na online blogu, díky kterému se seznámil s Bárou.

Barbora Masaříková studovala střední uměleckou školu v Brně, poté Akademii výtvarných umění v Praze a živila se restaurováním historických fasád. Má vášeň pro severské země, cestovala dva měsíce po Ukrajině, Rusku a Mongolsku, kde ji nadchnul nomádský způsob života.

Sam je pes, kterého Barbora v jejich šestnácti letech získala za láhev vína. Prošli společně Českou republiku ze severu na jih, zvládli hřebeny Alp i zimní přechod Velk Fatry. Sam tak navštívil 15 zemí Evropy a Afriky a má přes 13 let.

Více o nich najdete na webu: https://zivotvdodavce.cz/

zivot v dodavce

Život v dodávce
Autor: Forest Trenz a Barbora Masaříková
Žánr: non-fiction, cestování
Nakladatelství: BizBooks, Albatros Media
Rok vydání: 2020
Počet stran: 264
Hodnocení: 85 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/62292002/zivot-v-dodavce/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Recyklované pohádky naučí novou generaci recyklaci

200 rozDo Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět je zapojeno téměř 3100 škol z celé České republiky, které vedou své svěřence k šetrnějšímu přístupu k okolí. Jedním z jejich projektů jsou Recyklované pohádky, které nám podrobně představila ředitelka paní Ilona Johno...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nikdy není pozdě zopakovat si češtinu

100 perlicek 200V nakladatelství Universum vyšla kniha 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny, která je dílem Červené propisky.

...

Literatura

Detektivní nuda - Volání kukačky

volani kukacky perexNápaditý obal knížky zve na další román od J. K. Rowlingové, skrývající se pod pseudonymem, což knihkupci u tohoto detektivního románu rádi uvádí, protože i jméno prodává. Po tragikomickém románu P...

Divadlo

Komediomat začal novou sezónu zostra!

komediomat atomPrázdniny se přehouply a nejen ve Zlíně začala nová divadelní sezóna. Právě v rámci ní se v Baťově městě opět ukázala improvizační show Komediomat, která sice bojovala s hranicí morálnosti, ale o to byla vtipnější.

Film

Jako nikdy vhlédneme do duše umírajícího umělce

200filmFilmový obraz lidí, vědomých blížícího se konce své pozemské pouti, zdůrazňoval v minulých desetiletích hlavně jejich nenadálou aktivitu, kdy se pokoušeli něco změnit či prosadit - z české tvorby lze uvést zejména Kachyňova Směšného pána (1969), jatého př...