Angličtina pro každého: Anglická frázová slovesa

Angličtina pro každého: Anglická frázová slovesa

Tisk

anglicka frazova slovesa 200V srpnu se dostala na trh nová kniha ze série učebnic English for everyone, tentokráte s podtitulem Anglická frázová slovesa. Pokud toužíte lépe porozumět angličtině, pak byste se právě v této odnoži gramatiky měli orientovat a k tomu vám poslouží tato super příručka!

 



Řada angličtina pro každého

Program angličtina pro každého obsahuje už celou řadu učebnic a cvičebnic s různými stupni znalostí a rozličnými tématy. Do obecných kurzů patří učebnice a cvičebnice (level beginner – level advanced), obchodní kurzy (course book, practise book, level 1-2), průvodce gramatikou (English grammar guide + practise book, English vocabulary builder, English idioms, teacher's guide) a nechybí ani dětské kurzy (Junior beginner's course, junior 5 words a day). Prostě je z čeho vybírat a knihy jdou skvěle a lehce skombinovat ke kvalitní výuce i samostudiu a prohloubení znalostí).

Autoři = experti

Autorů tu máme hned několik, mezi ty hlavní patří Thomas Booth, který se podílel na mnoha knih řady Angličtina pro každého a který se živí editací a tvorbnou jazykových materiálů. Dále Ben Francon Davies, spisovatel a překladatel na volné noze, který píše učebnice a příručky k řadě témat. Nechybí ani britský jazyková konzultant Peter Dainty a americká jazyková konzultantka emeritní profesorka Susan Barduhn. Prostě kvalita hraje prim!

Frázová slovesa v angličtině

Frázová slovesa jsou slovesa, které jsou složena z několika částí a my s nimi pracujeme jako se s jedním slovíčkem, nehledě na význam jednotlivých částí (například sloveso get znamená dostat, získat obdržet, up znamená nahoru; ale frázové sloveso get up znamená vstát z postele). Naučit se tyto slovesa vyžaduje dobrou paměť a hodně cvičení, což se nám v této učebnici dostává. Frázová slovesa totiž většinou mívají více významů (například break in znamená vloupat se, ale třeba i rozchodit boty), což může být taky problém, ale v této příručce to řeší rozdělením podle jednotlivých oblastí.

Kniha je rozdělena podle témat (popis lidí a věcí, každodenní život, práce a škola, domov a volný čas, komunikace, emoce a situace, běžná slovesa). Na začátku nechybí velmi praktická sekce Jak používat tuto knihu a Úvod do frázových sloves, na konci zase praktický Přehled (slovesa a částice, běžné částice, běžná oddělitelná frázová slovesa, běžná neoddělitelná frázová slovesa, běžná frázová podstatná jména, běžná frázová přídavná jména), Odpovědi, Rejstřík frázových sloves, Poděkování. V kapitolách nechybí poslechová cvičení, kde audio si stáhneme zdarma online, což též považuji za velmi praktické.

Kdo knihu užije?

Jednoznačně každý student angličtiny, který se snaží o lepší porozumění jazyku a chce zdokonalit svou slovní zásobu, v knize nalezne něco, díky čemu se zlepší. Grafika knihy, jakož i celé řady, působí jednoduše, přesto plní svůj účel a i díky ní si můžeme frázová slovesa lépe zapamatovat. Takže ať už studujete angličtinu, nebo vyučujete, jistě tuto přehlednou příručku ve výuce i samostudiu využijete a budete se k ní opakovaně vracet, protože nad opakování u cizího jazyka nic není.

anglicka frazova slovesa

Název: English for everyone – Anglická frázová slovesa
Autor: Thomas Booth, Tim Bowen, Susan Barduhn
Žánr: učebnice, příručka, studium, samostudium
Originální název: English for Everyone, Phrasal Verbs (DK)
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2021, paperback
Počet stran: 256
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/anglictina-pro-kazdeho-frazova-slovesa/kniha/14061/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Textař skupiny Kabát: „Texty se tak nějak cenzurujou samy.“

kabat logoSkupina Kabát je pro mnohé synonymem nejlepší české kapely. Ať si o nich každý myslí co chce, není snad nikoho, kdo by neznal její texty a nevybavil si Pepu Vojtka za mikrofonem. My jsme zpovídali basistu, k...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Opilé povídky

opile200Již podtitulek Národní tragédie v ruské literární klasice dává tušit, že spojujícím námětem u všech autorů bude alkohol. Sedmnáct autorů, zejména z dob zlatého věku ruské literatury z 19. století, napsalo dvacet tři různých povídek s jediným záměrem. Uká...


Literatura

Jerome Klapka Jerome nikdy nezklame

oni i ja 200O prázdninách se člověk nechce zabývat příliš vážnými věcmi. Povalovat se u vody, odpočívat, přečíst si něco odpočinkového, co pobaví a potěší, to je moje představa pohodové dovolené. Anglický spisovatel Jerome Klapka Jerome mě v takovém příp...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie odtajnil program

setkani stretnutie200Ve Zlíně se od 14. do 19. května bude konat 28. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie. Na co se můžete těšit?

 

...

Film

Dlouhý příběh ve zkratce

sfz 200Znáte to - žijete v menší či větší skupině lidí, se kterou podnikáte různé akce a znáte se už tak dlouho, že je těžké to spočítat. I v té vaší skupince se dějí změny, zvraty, novinky. I Ellen, hlavní protagonistka Dlouhého příběhu ve zkratce, má takovou s...