Denise Jarvie: Tajný jazyk světla

Denise Jarvie: Tajný jazyk světla

Tisk

tajny jazyk svetla 200Máte sto chutí praštit s tím, co nyní děláte, jak žijete a zkusit to znovu A LÉPE? Pak tyto karty mohou být dobrým průvodcem. Autorka je zpracovala s vědomím, že s každou takovou změnou, která nás má vést více k tvořivosti a smyslu života, nás pravidelně potkávají chvíle zoufalství, nechuti a odporu svého i odporu okolí. A to tvoří směs, která nás často od našich nápadů, snů a vizí odradí. A my pak končíme vyhořelí a smutní. Unavení.

V těchto kartách, či spíše v této knížečce, která k nim je přiložena, jsem se dozvěděla i to, že bojovat s něčím, proti někomu, něčemu, není zrovna dobrý nápad. Je to respektovanější cesta – žijeme v kultu vybojovaných zásluh… Ale kolik musí být poražených na to, aby tu byl někdo vítěz? Samozřejmě není boj jako boj – ale tady je čas se oprostit od myšlenky, že všechno dobré si musíme tvrdým bojem zasloužit.

Někdy jen stačí nechat věci se dít a hlavně; odstranit si z cesty to, co máme naučené a co nás kvalitně odvádí od našich cílů.

A to může být třeba i to, že budeme poslouchat vnitřní odpůrce v sobě, budeme poslouchat okolí, které nám rádo říká, že za nic nestojíme. A to jsme u takových extrémních případů, ale víme… každý, když se na chvíli zastaví, jistojistě objeví něco/někoho, kdo ho vnitřně velmi brzdí.

A někdy tou brzdou může být i únava z nevybojovaných bojů. Marnost nad marnost.

Takže i pro tyto případy se karty velmi hodí, protože nás mohou v mnoha výkladech provést cestou, která tyto myšlenkové vzorce ohladí a nahradí jinými. Laskavějšími k sobě samým a pak laskavějšími i k druhým. Texty posilují intuici, stejně tak i nádherné, jemné, pastelově heboučké karty. Karty mají zažehnout jiskru radosti, tvořivosti, ale předtím nás naučí, jak důvěřovat sami sobě.

A ty odpovědi nám někdy i dají.

Jindy si je nacítíme sami a přijdou k nám později.

Tajný jazyk světla nás naladí na vnitřní kompas

Jak nám může práce s těmito kartičkami pomoci? Použijte návody od autorky a budete spokojeni. Použijte jen to, co napsala v úvodu – a i kdybyste se pak karet ani nedotkli, i to vám pomůže. Ten princip odlupování nefungujícího a ladění se na nové… je totiž stále stejný.

Můžete používat karty, vykládat si, vnímat obrázky i texty. Střídat metody, střída karetní sady….

Ale můžete také jen tak vzít knížečku a náhodně ji otevřít – a rozloží se před vámi větička, kterou FAKT POTŘEBUJETE.

A to vše nás ladí na vnitřní kompas, který se zaměří na to, co mu dává smysl – a povede nás dál…

O autorech: Potřebujete jít za novou touhou tvořit a žít a nevíte, kde leží? Denise Jarvie právě pro takové chvíle vytvořila tyto karty a naladila se na všechny barvy duchovních i praktických poselství. Obrazy Daniela Holemana prohlubují zážitek, budí důvěru a relaxační pocit.

IMG 20220520 095334 - kopie

Vydalo nakladatelství Synergie, 2022

Hodnocení: 100 %

www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pop-rocková skupina GAIA vystoupí ve zlínské Šopě s plejádou hudebních hostů

gaia200Zlínská kapela GAIA má v poslední době jeden zajímavý koncert za druhým. Zatímco v Přerově zahrála v neúplné sestavě skladby v tzv. unplugged verzi, v Kroměříži to už bylo v plné sestavě, kde si i zahrál saxofonista Radek Fufal Bednařík a hostující zpěvačk...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou

Hodní psi k severnímu pólu nedojdou

Po náhlé smrti svého pána Majora Thorkildsena zůstane jeho věrný psí přítel Tassen sám s paní Thorkildsenovou. Každý z nich se...


Literatura

Pan Mercedes aneb psychologická krimi podle Stephena Kinga

mercedes 200Stephen King patří k nejuznávanějším a nejslavnějším spisovatelům světa a každý jeho nový román (ale i reedice nějakého dřívějšího) se stává celosvětovou událostí. Své bohaté čtenářské základně už nemusí nic dokazovat, přesto neusíná na vavřínech...

Divadlo

Divotvorný hrnec – muzikál v barvách duhy

200hrnecMěstské divadlo Zlín zahájilo sezónu muzikálem od Voskovce a Wericha Divotvorný hrnec. Jak se s tímto kouzelným příběhem o hledání štěstí na konci duhy vypořádali, se dozvíte v tomto článku.

...

Film

3KINO 2022 se vynořilo na obzoru

3KINO perexLetošní festival středoevropského filmu nazvaný 3KINO je letos bezmála o polovinu kratší, než tomu bývalo v uplynulých letech. Začíná ve středu 9. listopadu a slavnostní zakončení, provázené projekcí vítězného filmu, nastává již v neděli 13. listopa...