Zasmějte se u Historek z Tinderu

Zasmějte se u Historek z Tinderu

Tisk

Historky z Tinderu200Historky z Tinderu je název knihy Lucie Macháčkové, která vyšla v nakladatelství Cosmopolis. Jedná se o skvělou oddechovku, nenechte si ji ujít!

 

 

 

 

Kniha je věnována třem konkrétním ženám, ale také všem holkám a ženám, které se ve vztazích občas tak trochu plácají s tím, že v tom nejsou samy. To je podle mě velká přednost této knihy a jak se říká, každý se rád zasměje cizímu neštěstí.

Na Lucii Macháčkovou jsem narazila dávno v rámci nějakého stand-upu a moc mě tehdy rozesmála. Odpustila jsem jí i vystoupení, kde kritizuje jméno Jana. Tím pádem jsem opravdu zbystřila a měla jsem radost, když jsem zjistila, že jí vychází kniha. Navíc zaměřená na seznamování a vztahy.

Jednotlivé historky jsou rozděleny do krátkých kapitol a zdaleka se netýkají jen Tinderu. Lucie Maháčková v nich vzpomíná, prezentuje své názory i popisuje zajímavé okamžiky. Kniha se opravdu dobře čte. Lucie píše odlehčeně, je trefná a přichází také se zajímavými nápady. Na stránkách tak najdete například kategorizaci mužů podle jejich podobnosti s bodavým hmyzem, deset klišé profilových fotek kluků na Tinderu nebo třeba pět tipů, co dělat, když při šnorchlování v moři narazíte na svého ex. Také mi bylo blízké její vyjadřování, což bylo dáno i naším podobným věkem a musím přiznat, že mi prostě skvěle sedla a hodně jsem se díky ní nasmála.

„Jaký je nejromantičtější příběh všech dob? ptám se občas publika při stand-upu. V osmdesáti procentech případů zní odpověď: Romeno a Julie. Ve dvou procentech někdo zmíní Rose a Jacka z Titaniku (to je vlastně Romeo a Julie, ale v kryosauně).
(…)
Titanic je story jedné nepotopitelné lodi a holky, která je tak trochu kráva. Pamatujete si tu scénu, jak se Rose, která má pohodičku na plovoucích dveřích, otočí na Jacka, který je ve VODĚ, a co mu řekne?!
„Jacku… je mi zima!“
Zatímco on je asi Piešťanech, co? Co máš holka ještě za problém, nemáš třeba hlad, nemá ti ulovit rybu? A co žízeň, nedala by sis čaj – v tomto případě ledový?“ (str. 100)

Pokud si potřebujete trochu projasnit den a nechcete se vám číst něco vážného, určitě sáhněte po Historkách z Tinderu. A kdo dává přednost nějakému jinému zpracování, může vyrazit na Listování Lukáše Hejlíka, které bude jistě také stát za to!

Lucie Macháčková je stand-up komička, scenáristka, moderátorka, herečka a lektorka. Vystudovala obor scenáristika a dramaturgie a během stáže ve Velké Británii začala chodit do stand-up comedy klubů a objevovat krásy tohoto žánru. Poprvé stála na pódiu v září 2014 a záhy začala pravidelně vystupovat s pražskou stand-up skupinou Underground Comedy. Spoluzaložila vlastní komediální projekt Koko Comedy – a začala se objevovat na obrazovkách stanice Prima Comedy Central a internetových projektů Mall.tv a Stream.cz. Nyní pravidelně vystupuje a moderuji v češtině, angličtině a francouzštině, píše scénáře, točí vtipné skeče na YouTube, příležitostně hraje a věnuje se režii. Lucie o sobě říká, že miluje humor a všechno, co dělá, má společného jmenovatele- rozesmát lid a přinést do jejich života víc legrace.

Historky z Tinderu

Historky z Tinderu
Autor: Lucie Macháčková
Žánr: humor
Nakladatelství: Cosmopolis (Grada)
Rok vydání: 2022
Počet stran: 240
Hodnocení: 88 %

https://www.grada.cz/historky-z-tinderu-13238/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Mám prostě zvířata i kytky rád“, říká leader kapely KEKS Štěpán Kojan

Štěpán KojanKEKS je čtyřčlenná česká rocková hudební skupina. Kapela byla založena roku 1981, zprvu hráli pouze v okolí Benešova, nicméně v průběhu let se jejich působnost rozšířila. KEKS má poměrně stálé složení, čase...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pralinky od Barbary Nesvadbové

pra perexNová kniha Pralinky od Barbary Nesvadbové, která je plná krátkých fejetonů, byla pokřtěna 20. listopadu v kavárně Mezi řádky. Kmotry byli Pavlína a Jan Saudkovi a herečka Jitka Čvančarová.

...

Literatura

Prostě na mě zapomněli

proc200Tak tohle bych nechtěla nikdy zažít – aby na mě moji blízcí zapomněli. Aby na mě vůbec někdo zapomněl. Není snad nic smutnějšího, než když člověk zůstane sám až do svých posledních dnů a nakonec sám odejde a vlastně nikomu neschází. Takhle to přesně bylo ...

Divadlo

Nahlédneme pod pokličku herectví

Herectvi 200S herci se setkáváme všude, na divadle, v kinech i při pohledu na televizi. Někdy nás uchvátí bezprostředností i uvěřitelností své práce, jindy jen kroutíme hlavou, neschopni přijmout nabídnutý produkt. Někdy se kolem herectví vytváří převtěl...

Film

Strážci galaxie

Strazci galaxie 200Do chvíle, než přišel konkurenční DC Comics s perfektním Mužem z oceli, neměli marvelovci problém. Ostatně, úspěch Iron Mana, Thora, či Avengerů to jasně dokázal. Jenže, i ti největší hrdinové se p...