Ať vaše angličtina září!

Ať vaše angličtina září!

Tisk

Let Your English 2D-200Když se pokusíte převést výše uvedený titulek do angličtiny, může se vám snadno stát, že vám vyjde LET YOUR ENGLISH SEPTEMBER, jako se to povedlo Bronislavu Sobotkovi. On tento výsledek ovšem použil pro přiblížení obsahu své nové knihy. Takových „kopanců“ ze své učitelské praxe nashromáždil spoustu a 365 z nich s patřičným komentářem zahrnul do své publikace.

 

Není září jako září

Inu, není září jako září, a tak se stává, že místo English mluvíme Czenglish – anglické paralely otrocky překládáme v zajetí dvojsmyslů naší mateřštiny, „falešných přátel“ typu „aktuální – actual“, kde ekvivalenty vypadají jako stejná slova, ale v každém z obou jazyků mají jiný význam, českých předložkových vazeb, které jen někdy odpovídají anglickým, a jindy zas ne, apod.

Broňa nás proto, abych se těchto chyb vyvarovali, s nimi přehledně seznamuje a zároveň připojuje mnemotechnické připomínky pro snazší zapamatování správných tvarů. Nevyhýbá se ani humorným situacím, když se povede zvlášť zdařilý přeřek.

Nadšený učitel angličtiny Broňa vám pomůže...

Broňův SEPTEMBER je už třetí knížka o učení se angličtině, kterou o něm vydal. První, „Zamiluje se do angličtiny“, vás přesvědčí, že naučit se anglicky zvládne každý, kdo chce, druhá, „365 anglických cool frází a výrazů“, podobně jako SEPTEMBER, přináší přehled specifických frazeologických obratů. Broňa ve všech třech publikacích usiluje o to, aby zábavnou formou předal čtenáři zkušenosti ze své bohaté praxe učitele angličtiny, a věru se mu to daří!

Let Your English 2D-300
LET YOUR ENGLISH SEPTEMBER
Autor: Bronislav Sobotka
Žánr: učebnice
Nakladatelství: Jan Melvil Publishing
Rok vydání: 2023, měkká vazba s chlopněmi
Počet stran: 376
Hodnocení: 100 %
Zdroj foto: nakladatelství
www.melvil.cz/kniha-let-your-english-september


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Práce mě naplňuje sledováním příběhů lidí v čase

archiv Jan VojáčekV dětství se hodně věnoval sportu a na medicínu šel tak nějak automaticky, jelikož sám pochází z lékařské rodiny. Nějakou dobu se po promoci profesionálně věnoval fotbalu, pak to zkusil jako ortoped, aby zjistil, že t...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Peripetie a trapasy Pogodovic rodinky přinášejí dvě povídkové knihy plné humoru

sandra200Protože jsem o humoristických knížkách Sandry a Richarda Pogodových slyšel samou chválu, obě knihy jsem zakoupil a nelituji. A protože čtu hlavně cestou do práce a z práce a jezdím vlakem, občas se totiž zapomenu a zařehtám se nahlas. Spolucestující se...


Literatura

Naštvala vás pokuta? Toho policistu možná také

muj pribeh jmenem policie 200Nakladatelství Cosmopolis vyšla kniha Jana Dudy s názvem Můj příběh jménem policie, která odkrývá mnoho zajímavých skutečností.

...

Divadlo

Na podzim do divadla: HRA LÁSKY A NÁHODY

200divDivadla měla dost času připravit se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Hra lásky a náhody v Divadle scéna ve Zlíně.

...

Film

KLIP: Porno převlečené za umění? Ani náhodou!

srbsky film klipOd chvíle, kdy – díky akci pro filmofily ´Fresh Film Fest´ - do naší distribuce vpadl snímek Klip, se ozývá ze všech stran Klip! Klip! Hurá!, anebo Klip! Klip! Fuj! Jak kdo do divácké veřejnosti volá, tak se pak z div...