Daredevil: Muž beze strachu 4 aneb pecka peckovitá

Daredevil: Muž beze strachu 4 aneb pecka peckovitá

Tisk

daredevil200Ponuře temný příběh Daredevila pokračuje ve čtvrté knize Muže beze strachu. Brian Michael Bendis a Alex Maleev nám na zlatém podnosu přináší poslední část této ságy.

 

 

 

Někteří obyvatelé HELL’S KITCHEN přijdou na setkání do kostela, aby si promluvili o onom tajemném ďáblovi v červeném, který nějakým způsobem zasáhl do jejich životů. Nemají ponětí, proč jim hrdina pomáhá a snaží se přijít i na to, kdo by to vůbec mohl být. Daredevil v podstatě nejde skoro vidět a to ho činí ještě více tajemným, než ve skutečnosti on sám je. Objevuje se pouze jen v těch situacích, kdy daná osoba vypráví svůj příběh, kde on figuruje jako zachránce, jenž se vyskytuje pouze ve vzpomínkách, až do doby, než se mezi nimi skutečně objeví (nebo už tam dávno byl?)…

Ukazuje se ale, že příběhy členů sezení jsou nějak propojené jakousi temnou silou s démonickým stvořením, které našemu ochránci práva pořádně otáčí mozkovými závity.

Poslední část Muže beze strachu také zahrnuje osud Mattovy lásky s názvem Co kdyby… Karen Pageová přežila?. Té předchází samotné Bendisovo au revoir s rohatým zastáncem spravedlnosti. A mimochodem, jestli jste milovníci nádherné Elektry jako já, tak se taky dočkáte. Na konci na vás čekají ještě nějaká překvapení. Ta vám ale neprozradím, ať se máte na co těšit.

Jak jistě víte, tak nejen tento díl série, ale i ty ostatní jsou zasazeny do barev všední šedi a někdy mohou působit někomu až depresivně, ale právě tyto barvy posouvají důležitost příběhu dopředu i určují hranici, kterou je nezpochybnitelný fakt, jak to v HELL’S KITCHEN vypadá i jak se tamní obyvatelé cítí, když žijí ve strachu a nejistotě. Alex Maleev je opravdovým mistrem v oboru, jemuž se mnozí snaží vyrovnat.

Scénář je skvěle synchronizovaný, pestré dialogy se velice dobře čtou i již zmíněné barvy, které připomínají opět noirovou příchuť, tvoří dohromady celek s velkou literární hodnotou do budoucna.

Tedy můj verdikt po výše sdělených informacích asi nikoho nepřekvapí. Pecka peckovitá v moderní době komiksu!

daredevil

Daredevil: Muž beze strachu 4 (Daredevil 2/2 (71-81))
Brian Michael Bendis, Alex Maleev

Překlad: Tomáš Jeník
Kategorie: Komiksy
Vyšla 30. 1. 2013
Stran: 384
Vazba: vázaná
Vydalo: Nakladatelství BB art
Hodnocení: 95/100

Zdroj foto: BB art


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dasha & Epoque Quartet a jejich album Ellaboration, to je jako diamant vybroušený do dokonalosti

dasha200Ellaboration je název nového alba zpěvačky Dashy a smyčcového Epoque Quartetu, který vydali u Supraphonu před koncem minulého roku. Jeho základ tvoří písně z repertoáru americké jazzové zpěvačky Elly Fitzgerald, které protagonisté rozvedli, tedy elaborova...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Letní čtení od Kate Mortonové - Ztracený slib

ztraceny slib200V srpnu vydalo nakladatelství Ikar pod hlavičkou Edice světový bestseller novou knihu australské romanopiskyně Kate Mortonové Ztracený slib. Kniha o rodině, vztahových peripetiích, ozvěnách války a tématu viny a odpuštění splňuje vše, co...


Literatura

Jan Němec v rozhovoru s Drtikolem. Dějiny světla

Dejiny svetla 200Fotograf se zvláštním příjmením Drtikol jako by byl předurčen prožít život, který ho občas nutil drtit kola, co jej svírala. Světlo, díky kterému tvořil a za nímž kráčel v touze po osvícení, pomohlo možná Janu Němcovi nahlédnout do osu...

Divadlo

Rodina Homolkových se vrací! Švandovo divadlo uvede současnou adaptaci kultovní filmové komedie

ecce homo 200Babi Homolková, děda Homolka, Heduš, Ludva i nezbedná dvojčata se vrací! Osmapadesát let od natočení slavného filmu Ecce homo Homolka Jaroslava Papouška se hašteřivá rodinka poprvé objeví na divadelní scéně. Inscenace Ecce homo Homolka v režii m...

Film

NEBEZPEČNÁ METODA pohledem muže a ženy
ImageDva redaktoři, dva pohledy na jeden film. Netradičně našim čtenářům přinášíme dvojí pohled na nový film Nebezpečná metoda, který vstoupí do kin 26. ledna 2012.
...