Vzestup temné strany

Vzestup temné strany

Tisk

star wars omnibus 200Další Omnibus Star Wars s podtitulem Vzestup Sithů zahrnuje události před Star Wars – Epizoda I. Mimo jiné zahrnuje příběh lovkyně Aurry Sing – tato část mi přišla celkem průměrná. Ale to nejspíš proto, že jsem se nemohl dočkat těch nejlepších příběhů. Pro mě nejzajímavějšími jsou osudy Obi-Wana a jeho učitele Qui-Gona, a pak samozřejmě nedám dopustit na mého oblíbence Darth Maula.

 

 

O napětí zde není nouze. Hned v úvodu se setkáváme s Obi-Wanem a Qui-Gonem, jak se snaží zachránit klesající loď s bombou na palubě. Pak se musí postarat o ochranu baronky Omnino a tak dále. Kniha je opravdu doslova nabitá mnoha příběhy a je to jen a jen dobře. Několikrát se nevyhnete ani rozechvění vaší bránice. Když se vyšetřuje zmizení nákladu z prostoru vesmírné lodi, Qui-Gon se na to chce zeptat Podlonga Foahla. Nestihne však ani říct číslo prostoru, ve kterém by se měl náklad nacházet, Podlong utíká a šéf za ním řve: „Kde je můj chlast, ty skrčku mrňavej,“ přičemž on sám neměří ani metr. To je scéna, kdy jsem si vybavil animáky Looney Tunes, jak někdo něco vždycky podělá, a pak zdrhá ostošest.

Randy Stradley. To je jméno, kterému se můžete začít klanět. O světě Star Wars toho ví opravdu hodně. Byl u takových pecek jako Star Wars: Republic, Star Wars: DarkTimes nebo Star Wars: Empire. Scénář je napsán tak, že máte pocit, jako byste skutečně byli ve středu dění. Mluva všech postav odpovídá přesně jejich charakterům, jak je znají i méně zkušení fanoušci Star Wars, například z filmů. K tomu ale samozřejmě dopomohl ve velké míře i skvělý překlad Tomáše Jeníka.

Kresba je opravdu neuvěřitelná. Počkejte, až uvidíte na konci bojovat Darth Maula. Pastva pro oči. Další skvělá hvězda komiksů do mé sbírky.

star wars omnibus

Star Wars: Vzestup Sithů (Star Wars: Rise of the Sith)
Mike Kennedy, Lucas Marangon

Překlad: Tomáš Jeník
Kategorie: komiksy
Nakladatelství: BB art
Vyšla 27. 3. 2013
Stran: 456
Vazba: vázaná
Hodnocení: 98/100

Zdroj foto: bbart.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plážové tempo Stanislav Rudolf nezná

200 rudolfLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Komiksoví nadšenci pozor, 49. Číslo Crew2 je tu!

crew49 200Máme tu říjen a spolu s ním 49. číslo komiksového magazínu Crew2, které hýří rozmanitostí a může tak každému čtenáři grafických románů nabídnout to, co jeho srdce žádá. U mě to vyhrál můj zbožňovaný Hellblazer, ale máme tu také pokračování Ochutnáva...


Literatura

Tajuplný svět pod povrchem jazyka

podzemi-slov perex

Také se občas pozastavíte nad významem nějakého slova? Český bohemista Jakub Marek se nad tím, proč danou skutečnost označujeme zrovna daným výrazem, zamýšlí rád a často. Noří se do tajuplného sv...

Divadlo

Herec Jan Mazák oslaví životní jubileum

Jan Mazak200Nezaměnitelný hlas a soustředěné herectví – to jsou typické znaky Jana Mazáka, který ve čtvrtek 30. června 2022 oslaví své šedesáté páté narozeniny.

...

Film

Nový film režiséra Robina Kvapila s názvem More Miko podniká cestu za záchranou sirotků

More Miko 200Časosběrné svědectví režiséra Robina Kvapila More Miko mapuje svědomí českého národa prostřednictvím hlavního hrdiny Jaroslava Mika. Společně s ním, řidičem kamionu, Romem, aktivistou, otcem, manželem a člověkem, který se nebojí pomáhat, se vra...