Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9

Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9

Tisk

200spCrew s.r.o. pokračuje v sérii příběhů o pavoučím muži a mutantech se speciálními schopnostmi už devátým číslem.

 

 

 

 

Brian Michael Bendis nám ve třetím a čtvrtém dílu tentokrát naservíroval pořádnou dávku zábavy. Nejen, že se dozvídáme více o nitrech samotných hrdinů i antihrdinů, ale taky nám začíná mladá Gwen pořádně vystrkovat růžky. Aby toho nebylo málo, na Petera se chystá nebezpečný nájemný lovec a Otto Octavius alias Doctor Octopus se touží pomstít zkaženému Hammerovi.

Vojenská jednotka pro plnění úkolu zůstala pořád stejná. Kromě Bendise se opět podílel Mark Bagley (kresby) a Steve Buccellato (barvy), překlad opět Jiří Pavlovský.

sp

Návrat do Projektu X se dramatizuje čtvrtým a hlavně pátým sešitem této x-menovské série, protože armáda Profesora Xaviera je stále držena v přísně střeženém a utajeném vězení, ze kterého, zdá se, není úniku – jeden se však může splést, protože všichni zapomněli, i podcenili, na snad nejlepšího z X-Menů, a sice na Wolverina, jenž se za osvobozením svých přátel a rodiny rozhodně nežene sám.

Skvadra se samozřejmě nezměnila ani v tomto případě. Scénář opět vytvořil Mark Millar, kresbu Adam Kubert, ink Art Thibert.

Více mne opět zaujaly spíše x-menovské příběhy, protože jsou zkrátka napínavější a mnohem akčnější než ty vyprávějící o maskovaném pavoukovi. Dohromady se ale jedná o další skvělý komiks série.

Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9
Autoři: Brian Michael Bendis, Mark Millar
Kresba: Mark Bagley, Adam Kubert
Překlad: Jiří Pavlovský
Vydalo: CREW
Vazba: brožovaná
Počet stran: 96
Hodnocení: 80 %
Rok: 2013


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bylo mi třináct, když mě Helena Vondráčková okouzlila Miláčkem, vzpomíná Robert Rohál

robert perexZatímco před dvěma lety mu vyšly tři knihy Legendy česko-slovenské populární hudby, Hvězdy odvedle a Životní příběh Ivety Bartošové, pro letošek Robert Rohál připravil faktografickou knihu o Heleně Vondráčkové. Výpravnou publikaci, která vych...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Globální dějiny a postliberální společnost.

globalni dejiny perexKniha profesora Ivo T. Budila (*1965) by mohla být považov...


Literatura

Poprask v divadle kouzel potěší hravé chytrolíny

Poprask perexKlára Smolíková a Jiří Walker Procházka přicházejí již s druhým dílem detektivní série pro děti, která je takovým slabším odvarem Mrtvé šelmy. Tajná dvojka A + B se tentokrát vydala po stopách Poprasku v divadle.

Divadlo

Bella figura. Přehlídka komunikačních trapasů v Městském divadle v Brně

Bella Figura perexItalská povaha – stručná přehlídka po italské způsobu komunikace, kterou asi poprvé popsal fejetonista Bepe Severgnini. Ano, je to termín Bella Figura. Je obsažným názvem hry dramatičky Yasminy Rezy. V režii této autorky měla hr...

Film

Šimon a Matouš nikdy nezestárnou a budou bavit ještě mnoho generací

Film Šimon a Matouš jedou na riviéru (1975) byl ve své době velmi populární a podepsal se na duši nejednoho malého rváče. Proč je mlácení a urážení lidí taková legrace, těžko říci. Oba hrdinové totiž narazí na šéfy mafie, kteří jsou sice mocní a n...