Batman má problémy s ptactvem

Batman má problémy s ptactvem

Tisk

batman sovi tribunal 200Scott Snyder (Americký upír) s Gregem Capullem (Spawn), který mimo jiné dělal i obaly k deskám kapel jako Korn nebo Disturbed, dali hlavy dohromady a přináší nám to nejlepší z moderního světa Gotham City.

 

 

 

Bruce Wayne se nyní musí potýkat se společenstvím tak mocným, až jednomu z toho běhá mráz po zádech. Jejich symbolem je sova, říkají si Soví tribunál a nárokují si vlastnictví na Gotham, a to se Batmanovi samozřejmě ani trochu nelíbí, protože Gotham je přece jeho město.

Tentokrát jde opravdu našemu maskovanému mstiteli o život, jelikož vedení rady Sovího tribunálu nejenže zná dokonale architekturu celého města, ale také cvičí speciální bojové válečníky, které umějí přivést zpět k životu. Bruce Wayne se tak nejednou ocitne v ohrožení vlastního života, ale i životů lidí v jeho blízkosti.

K dostání jsou u nás dvě verze knihy. První je klasicky brožovaná a druhá má vazbu vázanou. Já jsem měl na recenzi k dispozici vazbu první, tedy brožovanou, s níž jsem byl nadmíru spokojen.

Snyderův scénář je perfektní. Někdy se stává, že i v kvalitních komiksech jsou jednotlivé obrazy někde chaoticky uspořádány a nedávají tak smysl, za to vše ale většinou nese vinu scénárista. Tato kniha se úspěšně těmto chybám vyhýbá a už i na Americkém upírovi, spolu se Stephanem Kingem, Snyder dokázal, že svému řemeslu rozhodně rozumí.

Kresbě také není moc co vytýkat. Není se čemu divit, protože Greg Capullo je opravdové eso a dokazují to i jeho kresby v hudební branži, jak jsem zmínil již v úvodu.

Kniha jako třešničku na dortu na konci skrývá skvostné alternativní obálky Batmana.

Jediné, co mě na knize zamrzelo, byl její konec. Ne z důvodu, že by byl špatný. To ani zdaleka ne! Ba právě naopak! Jen jsem si připadal úplně stejně, jako když se díváte na seriál, díl končí v akčním okamžiku, vy jste napjatí jak lano oběšeného muže, ale musíte si prostě počkat na další epizodu.

batman sovi tribunal

Batman – Soví tribunál
Scott Snyder, Greg Capullo

Překlad: Jiří Pavlovský
Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Vydalo: CREW s.r.o.
Hodnocení: 100/100


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Láska, závist, nenávist, touha po moci a bohatství ovládají lidstvo v každé době. Historie je poučná, ale člověk ne

Jaroslava ČernáPaní Jaroslava Černá má na svém kontě spoustu milostných romantických příběhů na pozadí skutečných historických událostí. V jejích knihách vystupují skutečné historické postavy, jejichž osudy jsou líčeny s nádechem tajemna, k němuž má autorka románů velmi blízko. Co vš...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Na jeden nádych a sto výdychov

island200Do knihy o Islande som sa zakusla pri počúvaní mojej obľúbenej islandskej kapely Sigur Ros a ich hudba ma sprevádzala počas celého čítania. Tak ako ich hudba, tak celá kniha podáva svedectvo o islandskej krehkosti a zároveň divokosti. Je veľmi povzbudzujúce čítať, počúvať...


Literatura

Dobrá krize vás nezbaví starostí

dobra krizePokud od této knihy čekáte, že vás NAVŽDY vyvede z životních krizí na výsluní plné bezstarostných událostí, tak se hluboce mýlíte. Autor tu sice opravdu velmi důrazně a pravdivě pojednává o principu krizových situací a jejich vlivu na lidsk...

Divadlo

Rebelky v divadle Bolka Polívky

REBELKY perexKaždá premiéra v divadle známého klauna, principála, komika a vážného dramatického herce, je vždy událostí a představení jsou beznadějně vyprodaná. Ať už v inscenaci Polívka hraje, nebo ne. Stejné to bylo i na premiéře a v další sérii př...

Film

Nazareth schválili rockument a může do kin!

nazareth rockument 200Rockový dokument, který vám dá nahlédnout do tajů a šíleností, které musí muzikanti cestující napříč zeměmi absolvovat. Režisér Miloslav Šmídmajer se již po třetí v životě rozhodnul o výlet do života slavnýc...