Audiokniha Lazar = Joona Lina a Pavel Rímský opět v akci

Audiokniha Lazar = Joona Lina a Pavel Rímský opět v akci

Tisk

Lazar 200Podzim se pro milovníky severské detektivky nesl ve znamení Larse Keplera. Těmto manželům totiž vyšla další kniha, tentokrát s názvem Lazar a společně s ní se na českém trhu klasicky objevila i audiokniha od vydavatelství OneHotBook.

 


Lars Kepler je pseudonym, za kterým se skrývá autorské manželské duo Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Oba mají rádi thrillery a rozhodli se vytvořit sérii kriminálních příběhů, které by nebyly spojovány s jejich dosavadní tvorbou. Jejich první společný román Hypnotizér (Host, 2010) se stal mezinárodním bestsellerem, filmového zpracování se ujal známý režisér Lasse Hallström. Druhým dílem byla neméně úspěšná kniha Paganiniho smlouva (Host, 2011), třetím Svědkyně ohně (Host, 2012), čtvrtým Písečný muž (Host, 2012), pátým titulem řady je Stalker (Host, 2015) a šestým Lovec králíků (Host 2017).

Lazar začíná tím, že v bytě na předměstí Osla objeví policisté tělo mrtvého muže. V mrazáku pak najdou takové věci, ze kterých je evidentní, že zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel hrůzných „trofejí" a kanibal. K tomu se přidává další případ z Německa a oblíbený vyšetřovatel Joona Linna brzy pochopí, že stopy vedou k někomu, kdo má být už dávno mrtvý. Musí se tedy dát do akce a ochránit své blízké v čele s dcerou Lumi. Další významnou roli zde hraje také známá vyšetřovatelka Saga Bauerová a osudy její sestry Pelleriny.

Na Lazara jsem se moc těšila, přeci jen od Lovce králíků je to docela dávno, ale úplně nadšená jsem nebyla. Manželé Ahndorilovi opět ukázali, že mají vše promyšlené a jdou do nejrůznějších detailů, ale tady příběhu podle mě něco chybí. Je totiž trochu jiný, zaměřený jakoby víc na vztahy než na nějaké řešení, hledání té správné osoby, hledání pachatele. Také podle mě nebyl Lazar tak moc „vlezlý“ ve stylu, že by se mi zarýval pod kůži a nutil mě nad ním přemýšlet. Nikdy nezapomenu, jak jsem četla Stalkera, když jsem čekala na manžela na parkovišti a neustále se nervózně rozhlížela kolem… Co se týče recenzí ostatních čtenářů, tak ty se také různí a zřejmě záleží na očekáváních.

Při poslechu Lazara jsem se bavila, zajímalo mě, co bude dál, ale zkrátka to nebylo úplně ono. Ale závěr opět vede k dalšímu dílu a už se na něj těším. A klidně opět v audiopodobě, protože Pavel Rímský je opravdový profesionál. Je vidět, že je s Joonou Linnou sžitý, přizpůsobuje mluvu situacím a jednoduše se jeho vyprávění bezvadně poslouchá. Tentokrát jsem si také hodně všímala hudby, která na mě působila akutně a svíravě, což se k Lazarovi skvěle hodilo.

Lazar obalka

Lazar
Autor: Lars Kepler
Interpret: Pavel Rímský
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 19 hodin 44 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 88 %

http://www.onehotbook.cz/audioknihy/lazar/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Oldřich Smysl: Rád se zhostím jakéhokoli úkolu

smysl perexPřinášíme Vám krátký rozhovor s muzikálovým hercem Oldřichem Smyslem, který prozradí, jak se těší na nové nastudování muzikálu Krysař v Divadle Kalich.

 

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Poslechněte si Ukradené fantazie Josefa Nesvadby

ukradene fantazie200Unikátní devítidílný seriál Ukradené fantazie prominentního autora sci-fi Josefa Nesvadby nabízí neobvyklý příběh ve fantastickém hereckém obsazení.

 

...

Literatura

Dvé ženy. Stejné jméno. Jeden vysněný život


Chci tvuj zivot perexKelly Medinová se cítí osamělá. Její syn před rokem odešel na univerzitu a její život je od té doby prázdný. Když se náhodou dozví, že ve městě žije žena se stejným jménem, jaké má ona, nedokáže na ni přestat my...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede Cyrana z Bergeracu v beatboxovém rytmu

cyrano 200Mimořádná divadelní lahůdka čeká hned v úvodu sezóny diváky pražského Švandova divadla: 18. září bude mít ve Velkém sále premiéru Cyrano z Bergeracu. Slavný milostný příběh o nosatém šermíři, který se nešťastně zamiluje do své sestřenky, se českému ...

Film

MARKÉTA IRGLOVÁ nazpívala singl pro film POSLEDNÍ Z APORVERU

marketa irglova„Vezme nás vítr, zmizíš, zmizím“, zpívá Markéta Irglová v duetu s kapelou Zrní. Píseň s názvem Mejsó právě vychází v exkluzívní nabídce digitálního servisu SUPRAPHONline jako p...