Hledáte severskou pohádku? Poslechněte si Strašidelnou chůvu

Hledáte severskou pohádku? Poslechněte si Strašidelnou chůvu

Tisk

strasidelna-chuva 200Audiotéka ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vydala pohádkovou audioknihu Strašidelná chůva pro děti a mládež od Tuutikki Tolonen, kterou čte Bára Štěpánová.



Tuutikki Tolonen je úspěšná a oceňovaná finská spisovatelka pro děti a mládež, která vyučuje kreativní psaní a pracuje jako editorka a reportérka. Několik dětských knih vydala společně se spisovatelkou Eppu Nuotio a Strašidelná chůva je její první samostatnou knihou. Ta byla přeložena do celé řady jazyků, získala za ni cenu Arvid Lydecken a připravuje se i film. Druhý díl knihy nese název Strašidelná cesta.

Příběh začíná tím, že maminka tří dětí Hilly, Kaapa a Maikki vyhraje v loterii dvoutýdenní zájezd na zotavenou do Laponska a jeho organizátor slíbí chůvu, která se po tu dobu postará o děti. Jejich tatínek přezdívaný Neviditelný hlas se má brzy vrátit ze služební cesty, tak maminčině cestě nic nebrání a není důvod k obavám. Místo klasické chůvy se však v rodině objeví chlupaté, špinavé a smradlavé strašidlo a děti musí jednat na vlastní pěst…

Strašidelné chůvě nechybí pohádková atmosféra ani dobrodružnost a trocha napětí, takže pro děti jde o ideální kombinaci. Je to vše takové zvláštní – severské podivno zde funguje na sto procent - ale zároveň i velmi milé. Posluchači je servírován příběh jedné rodiny se zvídavými a odvážnými sourozenci, kteří táhnou za jeden provaz. K tomu přičtěte bubáky nebo mluvící župany a máte představu u obsahu tohoto díla.

Audiotéka zvolila jako interpretku známou herečku Báru Štěpánovou a tím opravdu uhodila hřebíček na hlavičku. Nejenže paní Štěpánová skvěle vypráví a dokáže se hlasem vcítit do dětských postav, ale navíc se vyžívá v nejrůznějších zvucích a jde vidět, že ji to také opravdu baví. Poslouchat ji byla opravdu radost a doufám, že jí do budoucna připadne více podobných audioknižních rolí, a to nejen snad připravovaný druhý díl této pohádky.

strasidelna-chuva

Strašidelná chůva
Autor: Tuutikki Tolonen
Interpret: Bára Štěpánová
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 7 hodin 11 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/strasidelna-chuva


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

„Já moc ráda vzpomínám,“ prozrazuje spisovatelka Renáta Šťastná

renata stastna 200Advent – čas rozjímání. Pojďme chvíli rozjímat, vzpomínat a připomínat časy dřívější i budoucí se spisovatelkou Renátou Šťastnou. Protože se s Renátou nějaký čas známe, v rozhovoru si tykáme – snad nám to čtenáři odpustí.

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vychází audiokniha Archy života o historii rodu Löw-Beer

audiokniha Archy ŽivotaVychází audiopodoba knihy Archy života, která zachycuje historii rodiny Löw-Beer. Autor Daniel Low-Beer jako potomek slavné rodiny pojal pátrání po osudech svého otce a ostatních příbuzných, rozptýlen...


Literatura

Konzervatismus nebo liberalismus?

cesta-narodniho-konzervatismuV krátké době vychází v nakladatelství RIVA druhá kniha, která se věnuje otázce konzervatismu a liberalismu a jejich dopadu na současnou západní...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Neuvěřitelný život Miroslava Zikmunda

HZ perexMožná máte knihy známé dvojice „Zikmund a Hanzelka“ do poslední přečtené. Možná je odmala vídáváte v knihovně, ale ještě jste se do nich nezačetli a jen tak vzdáleně tušíte, o co v nich kráčí. Třeba vás k objevování díla H+Z nakopne fil...