Radioservis přicházejí s novinkou v podobě Radiokaret

Radioservis přicházejí s novinkou v podobě Radiokaret

Tisk

Radiokarty 200Novinkou v nabídce Radiotéky, e-shopu vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis, je Radiokarta. Má velikost kreditní karty a obsahuje unikátní stírací kód ke stažení konkrétní audioknihy.

 

 

Radiokarta je ideální volbou, pokud nevlastníte CD přehrávač, nebo sháníte pěkný dárek.

Vybírat můžete z klasiky i detektivek

V nabídce Radiokaret je aktuálně 22 titulů nejrůznějších žánrů, takže si vybrat může každý. Milovníci klasické literatury si mohou obstarat román Odysseus od Jamese Joyce, Tajuplný ostrov Julese Verna nebo například Velkého Gatsbyho od Francise Scotta Fitzgeralda. Nejen malí posluchači ocení hudební pohádku Péťa a vlk s Jiřím Lábusem či Mikulášovy lapálie a příběhy o Pipi Dlouhé Punčoše. Toho, kdo dává přednost napětí, pak potěší detektivky Patricie Gibneyové nebo titul Růže a tis Agathy Christie.

stara tajemstvi

Jednu Radiokartu můžete vyhrát i v naší soutěži: Poslechněte si příběh o zločinech na dvoře císaře Karla IV.

Jak to funguje?

Prvním krokem je přihlášení na portál Radioteka.cz. Kdo je zákazníkem, přihlásí se e-mailovou adresou, kdo ne, ten se musí zaregistrovat. Následně je potřeba setřít kód z Radiokarty a zadat jej v košíku do kolonky „slevový kód“. Pak už stačí jen stáhnout audioknihu a poslouchat ji na oblíbeném zařízení. Kdybyste si ji náhodou smazali, je možné ji z knihovny opakovaně stáhnout.

Radiokarty 1

Více informací: https://www.radioteka.cz/radiokarta


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Adam Pavlovčin (ADONXS): „Rád si před vystoupením čistím zuby“

Adam Pavlovcin200ADAM PAVLOVČIN alias ADONYX (adonys) zatím poslední ČeskoSlovenská SuperStar roku 2021, přichází s novým unikátním videoklipem a míří na jeden největších evropských festivalů.

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Cirkus svět je napínavá pohádka

cirkus svet200Černokněžník Raven se touží stát vládcem světa. Chce zastínit slunce a vyčarovat nekonečnou tmu. Podaří se mu to, nebo mu někdo překazí plány? Napínavá pohádka o zlém čaroději s Borisem Rösnerem, Radkem Holubem a Taťjanou Medveckou v hlavních...


Literatura

Stylové čtení na léto trávené nejen ve městě

200 carrieNe každý se o prázdninách plně věnuje nicnedělání. Někteří využívají dva měsíce volna pro splnění svých snů. A přesně takovou strategii zvolila hrdinka knihy Léto ve městě.

...

Divadlo

Festival pro děti a jejich rodiče VyšeHrátky slaví 20 let

vysehratky2Divadelní představení Studia Damúza a dalších souborů. Výtvarné, pohybové a vzdělávací workshopy. Koncerty kapel Bombarďák nebo Rozbal to! Tak bude vypadat oslava 20. ročníku festivalu pro děti a jejich dospělé s názvem VyšeHrátky, který proběhne v t...

Film

Pohroma na oběžné dráze

200filmFilmů zasazených do vesmírného prostoru vznikla dlouhá řada, avšak Gravitace (2013) patří mezi ty, řekněme, pojednané s téměř dokumentaristickou věrohodností. Vyznačuje se bezmála reportážní věcností. Dokonce ji můžeme považovat za takřka "domáckou", prot...