První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maasové

První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maasové

Tisk

voxi z krve a popela200Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí.

 

 

A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajistit její povznesení, Poppyin osud a povinnost se propletou s jejími touhami a potřebami. Poppy začne zpochybňovat vše, v co kdy věřila – a Hawke ji uvede v pokušení vyzkoušet zakázané…

Jennifer L. Armentroutová je jednička v žebříčku New York Times a mezinárodně nejlépe prodávaná autorka, která žije v Shepherdstownu v Západní Virginii. Když není Jennifer hluboce zabraná do psaní, ráda čte, sleduje opravdu špatné filmy o zombících a předstírá, že píše. O dráze spisovatelky začala snít v hodinách algebry, během nichž většinou psala krátké povídky… což vysvětluje její žalostné známky z matematiky. Jennifer píše knihy pro mladé dospělé, v nichž se věnuje nadpřirozenu, science fiction, fantasy i současným tématům. Mimořádně úspěšná je její sága Z krve a popela a navazující řada Žár těla a ohně. Jako J. Lynn vydala romantickou sérii Počkám na tebe. Lásku a erotiku spojuje také její trilogie o bratrech Gambleových zahrnující knihy Svědek v pokušení, Hráč v pokušení a Ochránce v pokušení.

voxi z krve a popela

Z krve a popela
Autor: Jennifer L. Armentroutová
Interpret: Kateřina Peřinová
Délka: 20 hodin 56 minut
Žánr: young adult fantasy
Vydavatel: VOXI (Albatros Media)

Více informací: https://www.voxi.cz/tituly/89053803/z-krve-a-popela-audiokniha


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

1st Choice: „Budeme hrát na tisíc dvě stě procent a navíc před domácím publikem!“

1st choice 200Těsně před festivalem Sunday Music Jam vám přinášíme rozhovor s bubeníkem kapely 1stChoice Janem Martinkem. V kapele se udály různé změny a frčí směle dál, tak si přečtěte, jak jim to jde a zajděte se podívat – 30. srpna do areálu Tiskárny n...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Divný kořeny nabízí působivé svědectví doby

divny koreny 200Radioservis vydal před pár dny krátkou, leč velmi silnou audioknihu s příběhem Hany Frejkové s názvem Divný kořeny. Stejnojmenná kniha vyšla v roce 2007 a nyní si toto působivé svědectví můžete poslechnout přímo od aktérky.


Literatura

Všechno se v dobré obrátí, ale devadesátky se nevrátí

vsechno-se-v-dobre-obrati perexKdyž je mladý sebestředný novinář Daniel Rott vyslán šéfredaktorem magazínu Exotica na jeden z Kanárských ostrovů, aby zde napsal „nezávislou“ reportáž o místních plážích, hotelech a turistických radovánk...

Divadlo

Herec Lukáš Janota slaví významné životní jubileum

Lukas Janota200Ve středu 4. října 2023 oslavil své 40. narozeniny dlouholetá herecká opora muzikálového souboru Městského divadla Brno Lukáš Janota.

...

Film

Co je otevřené dílo a jak ho vnímat

Otevrene dilo 200Od Umberta Eca u nás vyšly již leckteré spisy, avšak jeho první velký počin - Otevřené dílo - vychází teprve nyní, po více než půlstoletí od napsání, a to opět zásluhou nakladatelství Argo. I sám Eco si této práce zjevně vážil, protož...