Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden čtvrtý

Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden čtvrtý

Tisk

Hubnuti 4 200Velikonoce. To jsem zvědavá, jak to zvládnu. Navíc další týden se nejdu vážit – krátký týden a pracovní proces se nedá jen tak ošidit (ten den mi chybí) – mohla bych nabýt dojmu, že mohu šidit. Nesmím! Chytrá váha paní doktorky Dany by mi dala! Ale je to těžké – čokolády, bochánky, beránci, nádivky útočí odevšad.

 

No nic. Zvládnout se to musí a musím udržet pravidelnost a půlené porce, skoro žádná příloha. Krize: mám chuť na oříšky. Samozřejmě na ty pražené a slané. Dala jsem si nepražené – kešu a mandle. Výborná věc, stačilo mi jich pár a bylo po neodvratné chuti.


Musím vymyslet jídelníček na Velikonoce. Před nimi se ještě pěkně zvážím (půl kila je za týden zase dole, jsem spokojená, jen když to půjde takhle dál!), začíná se snižovat tuk. Nesmím myslet pořád na jídlo a tak jsem si upravila i další rituály. Potřebuji pohyb. Tak vystupuji cestou do práce o stanici dřív. Je to docela příjemná procházka mezi starými domy (pracuji v centru Prahy), objevuji uličky, na které už jsem zapomněla. Dodržuji svůj nový rituál i v dešti (taková jsem já, když už, tak už). Odpoledne to nestíhám, možná časem, uvidíme. Nemůžu chtít všechno najednou!

Velikonoční obědy? V sobotu vepřová pečeně na jablkách a pórku. Myslím, že jsem splnila všechny zásady, abych nepřibrala. K večeři tvarohová pomazánka – miluju tvaroh. V neděli grilovaný špíz – přijela rodina na návštěvu. Já se salátem, ostatní s pečivem. V pondělí velikonoční nádivka – místo uzeného šunka, místo housky vařené jáhly – a víte, že to bylo dobré? Musím se zeptat na čočku – miluju čočkový salát (takový ten šizený). Velikonoční prohřešek? Kousek bochánku – když už jsem ho upekla (jsem rodinná bochánková pekařka), ochutnala jsem. Snad nikdy se mi tak nepovedl, jako letos. Vím proč!

Hubnuti 4


Tak snad jsem ty Velikonoce přežila bez úhony. Uvidíme přespříští týden. Na váhu doma nelezu – to pak má člověk hříšné myšlenky (a je jedno, kam se zhoupne ta rafička, když nahoru – je to jedno, jdu si něco dát, když dolů – tak holt to nebude tolik… NEBEZPEČNÉ)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Rád píšu povídky,“ svěřil se nám Martin Benek, finalista naší literární soutěže

martin benek novy zivotNa jaře letošního roku jsme vyhlásili literární soutěž. Soutěžící měli napsat erotickou povídku. Je pravdou, že hned na počátku si porotci museli vyjasnit i to, co je ještě erotika a co už je za hranou… V září jsme odta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kristina Láníková: Puma M

puma m 200Kristina Láníková je vizuální umělkyně a básnířka. Jako básnířka se „zabydlela“ v nakladatelství Fra – v tomto nakladatelství jí vyšly už tři sbírky básní. Naposledy to byla knížka s názvem Puma M.

 

...

Literatura

Vařila jsem pro Picassa - pohádka z jihu Francie

picasso200Snad se nenajde nikdo, kdo by neznal věhlasného mistra kubismu Pabla Picassa. Muž ověnčený slávou a velkou přízní žen. I přesto, že je příběh knihy Vařila jsem pro Picassa smyšlený, můžeme doopravdy vědět, zda k něčemu podobnému nedošlo?

Divadlo

Kouzelný rodinný muzikál podle knihy Roalda Dahla

Matilda200V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se vedle jeho dalších dětských knížek jmenuje vlastně obyčejně. Posuďte sami: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák – a Matilda. Příběh malé hol...

Film

Bulhaři představují svou filmovou tvorbu

bulhari slanchevo200Bulharské filmy téměř neznáme. Do tuzemských kin se jeden takový naposledy dostal před více než deseti lety (Dopis do Ameriky), v poslední době se bulharské tvorby občas dotkne televizní Cinemax (Tilt, Ten...