Alfa a omega: fenomenální zakončení série Zámek a klíč

Alfa a omega: fenomenální zakončení série Zámek a klíč

Tisk

zamek 200Nakladatelství Comics Centrum vydalo v dubnu hned dva díly Zámku a klíče, pětku Časohrátky a závěrečný svazek s poněkud zlověstným názvem Alfa a omega. Dočkáme se nervy drásající zakončení, kde nebude nouze o zvraty, napětí a nepředstavitelné šílenosti s klíči.



Joe Hill (* 1972) má na kontě v češtině tyto knihy: romány Rohy, Černá krabice, Vánoční říše a hororovou sbírku povídek Bobby Conroy vstává z mrtvých a další strašidelné příběhy. Spolu s Gabrielem Rodriguezem (* 1976) začali v Americe v roce 2008 vydávat jednotlivé díly série Zámek a klíče, jež byly pravidelně nominovány na ceny Eisner Awards a British Fantasy Award.

Šestý díl ukončil příběhy Zámkových a na jednu stranu je to hrozná škoda, že se nedočkáme další imaginace sehrané dvojky Hill – Rodriguez, na stranu druhou vytvořili kompaktní kouzelný svět se silným příběhem a předvedli nám intenzivní zakončení. Dle mého názoru si v rámci příběhu a zvolených hlavních postav vyhráli s potenciálem klíčů na maximum a dokázali bravurně vybalancovat svět fantastiky a svět rodiny a přátelství, tedy ukázat emoce.

Zamek6 10

Celou tuto sérii bych doporučila lidem a čtenářům, kteří vnímají komiksy a grafické romány jako něco podřadného, nebo jako něco, co se hodí jen pro mladé čtenáře, tedy děti. Vzhledem k množství textu, neokoukanému tématu a dokonalému přenesení pocitů na papír bez využití jiné techniky než kreslířské, si Zámek a klíč zaslouží alespoň to, aby si tuto ságu přečetli i zarytí komiksoví skeptici.

Název: Zámek a klíč 6 – Alfa a omega

Autor: Joe Hill, Gabriel Rodriguez
Žánr: komiks
Nakladatelství: Comics Centrum
Rok vydání: 2016, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 100 %

zamek6


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Březina: „Cestování v čase otvírá široké brány nápadům, to mám opravdu rád.“

michal brezina200Michal Březina (* 1977) v bujarém mládí cestoval stopem po Evropě za vydatnými zážitky, z dlouhé chvíle běsnil v několika metalových kapelách, po trvalém usazení v rodinném životě spolupracoval s e-magazíny Sci-fi svět Vanili nebo How...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Víly Winx zachraňují svět V tajemných hlubinách

hlu 200Nakladatelství CooBoo ve společnosti Albatros media vydalo pro všechny malé slečny, které milují partu nerozlučných vílích kamarádek Winx, jejich nový příběh nazvaný V tajemných hlubinách, který vychází ze scénáře stejnojmenného celovečerního italského animovaného filmu z roku 2014...


Literatura

Papírové panenky – nic není tak, jak vypadá

Kerri, Bea a Mike jsou spolubydlící v jednom londýnském bytě a i když spolu sdílí jeden prostor, nějak moc blízko k sobě nemají. Jejich životy a povolání jsou tak odlišné, jak jen to jde.

...

Divadlo

Životní příběh Jiřího Plannera, který začínal kdysi v Semaforu, je hlavně o něčem

planner perexKniha Planner Story přibližuje osobnost Jiřího Plannera, který sice už dávno není hvězdou, ale má neskutečný tah. Už jako provozní šéf známého pražského divadla prošel neskutečnou spoustu dobrodružství, zážitků a ...

Film

Královna soulu opět vystoupí před diváky, nyní však na filmovém plátně

Respect 200Její hlas je nezapomenutelný, stala se první ženou uvedenou do Rokenrolové síňe slávy (Rock and Roll Hall of Fame), je držitelkou 18 cen Grammy a nyní do kin míří film o jejím životním příběhu. Film Respect mapuje cestu hudební ikony, zpěvačky...