Kultura v bytě: i reklamní předměty vám ho mohou dozdobit…

Kultura v bytě: i reklamní předměty vám ho mohou dozdobit…

Tisk

byt 200Ač tomu nemusíte věřit, domov vám mohou zútulnit i reklamní předměty – musí být ale praktické, funkční a vkusné. Nejlépe takové, aby logo nebylo vidět na první pohled. Jak na to, radí paní Martina, která má dlouholetou praxi s výrobou reklamních a dárkových předmětů.


Dozdobený polštářek
„Jako doplněk bytu není vhodný polštářek s obrovským logem. Lépe vypadá, když jakékoli reklamní předměty mají i nějakou výtvarnou hodnotu. Polštářek bych vyrobila s tematickým obrázkem k produktu, který je propagován, případně jen ve firemní barvě, a logo, které má výrobek dozdobit, nikoli rozbít, bych všila do švu jako decentní textilní všivku,“ říká Martina Kaňková, která vlastní malou reklamní agenturu a zároveň butik.

byt1

Vzkazy křídou na hrnečku
Pěkné podle jejích slov mohou být i reklamní hrnečky. „Opět ale nikoli s velkým logem, takové rovnou otočím na plot, jsou bez jakékoli kreativity. Hezké jsou hrnečky s ouškem ve firemní barvě. Logo lze vlisovat nebo natisknout na dno hrnku. Když člověk dopije, vidí ho, ale neruší ho,“ Popřípadě lze vymyslet potisk hrnku, který firmu nebo propagovaný produkt připomíná, ale přímo logo neobsahuje. V bytě jistě najdou své místo i hrnečky, na které lze psát křídou – k snídani si na ně můžete psát vzkazy…

byt2

Sada zástěr i chňapek
Hodně reklamních předmětů může najít místo v kuchyni. „Oblíbené jsou chňapky nebo zástěry, prostírání…, protože vaření je dnes velká móda. I tam lze použít kreativní potisk a logo naaplikovat na nášivce,“ říká Martina. V kuchyni může být vystavena třeba i celá sada zástěr a chňapky, prostírání i utěrky s reklamními motivy.

byt3

Nože, prkýnko, odměrka na špagety
Vždy je dobré, když má reklamní předmět i svůj příběh – pekárna může rozdávat třeba kuchyňský nůž, s kterým lze krájet chleba nebo prkénko s vylaserovaným logem. Pěknou reklamní upomínkou je třeba sada nožů na sýr. Je ovšem nutné, aby nůž nepraskl, jakmile jej vezmete do ruky. „To je pak pro firmu ostuda,“ podotýká Martina. Praktické je prkýnko, originální a zároveň užitečná je například odměrka na špagety, miska na salát.

byt4

Deštníky na tyči na záclony
V předsíni je hezké vystavit si reklamní deštníky. Martina to vyřešila následovně: „Deštníky jsem zavěsila na dřevěnou tyč na záclony s rustikálními konci, tyč je zavěšena u stropu a už na ní není záclona. Navlékla jsem na ni i koše a keramický zvoneček. I takové reklamní dárky můžete dostat, jako dekorace byt oživí.“ Koš má textilní výplň, kde je spousta místa na umístění loga firmy nebo propagovaného produktu.

byt5

„Nevytelená“ deka
Pěkným reklamním předmětem bývají deky. I u nich platí to, co u polštářů nebo zástěr – logo jen na nášivce. Anebo může být vyšité přímo na nich. Deku můžete mít přehozenou přes sedačku i se do ní zabalit. Takový reklamní dárek jako by spadl přímo z nebe. „Je dobré, když deka je kvalitní, aby se nerozpadala,“ směje se Martina.

byt6

Možností je mnoho
Psací stůl vám mohou vyzdobit další reklamní předměty: vějíře, fixy, krabička, která, když se otevře, je z ní stojánek na stůl, lepítka, kalkulačky, sada tašek pro recyklaci odpadu… Na stůl se hodí karafa, svíčky, na zeď hodiny. Praktické jsou chladicí tašky na víno nebo větrové bonbóny v kulaté krabičce, která pak může sloužit jako dózička na léky nebo jako šperkovnice. Do každého bytu se hodí i otvírák na víno nebo pivo. Možností je opravdu mnoho. „Pokud je vyroben hezký reklamní předmět, zákazník má větší chuť nakupovat propagované zboží a zařizovat si jím byt,“ uzavírá Martina.

byt7

Zdroj foto: katalog cool 2016 (8x)
etsy.com
craft.ideas2live4.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jakub Urban se po letech vrací na parník Tyrš a slibuje návrat do zlatých časů taneční muziky

Urban perexUž v sobotu 4. července znovu vypluje parník Tyrš, tentokrát bude jeho kapitánem DJ Jakub Urban. Vystudovaný právník a pravidelný florbalista je hlasem radia City a tuzemské diskotéky brázdí už osm let.  Jelikož se netají velkým žánrovým rozptyle...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ms. Marvel se přidává k superhrdinům

0000004695 03V době, kdy kina opanovává blonďatá Captain Marvel, dostává se mi do rukou komiks s její následovnicí Ms. Marvel. Před několika málo měsíci ho vydalo nakladatelství Crew společně s Pasekou a vybralo si k tomu opravdu příhodnou dobu.

...

Z archivu...


Literatura

TGM očima slečny Alce a mistra Viktora

TGM ocima alice perexO historických postavách lze vyprávět nudně, přežvýkávat letopočty a nutit ostatní biflovat je. Daleko lepších výsledků se ale dosáhne tím, když je již nežijící politik či umělec představen jako člověk, ne jako soubor čísel...

Divadlo

Dalším hitem brněnského Buranteátru je bezpochyby Pán s kaméliemi

pan s kameliemi plakat 200Říkáte si, že vás nemůže v divadle nic překvapit? Chcete od večera stráveného ve společnosti lidí jdoucími za kulturou něco víc než samotný děj představení a jde vám i o celkový zážitek, než o pouhý dojem ze shlédnuté...

Film

Bezva ženská na krku vás pobaví i rozněžní

bezva zenska na krku 200V kinech se od 13.října objeví nová česká romantická komedie Bezva ženská na krku od režiséra Tomáše Hoffmana. Jedná se o velice příjemnou záležitost s kvalitním hereckým zastoupením.