Zabavte celou rodinu offline. Kreativní karty přinášejí legraci i vzdělávání

Zabavte celou rodinu offline. Kreativní karty přinášejí legraci i vzdělávání

Tisk

imaglee 200Přemýšlíte nad tím, jak děti v této nelehké koronavirové době odtrhnout od internetu či televize a dopřát jim zábavu i nové vědomosti? Řešením jsou kreativní karty české značky Imaglee, které neslouží jen k rozptýlení, ale pomáhají také s učením, rozvíjejí kreativitu a stmelují rodiny. S jejich pomocí společně se svými potomky vstoupíte za hranice intelektu a znovu objevíte svět bezbřehé fantazie. Fantastické karty Imaglee lze momentálně zakoupit za akční ceny na Hithitu.

Multifunkční karty Imaglee (imaglí) jsou na českém trhu už pět let. Za jejich vznikem stojí vysokoškolský učitel Petr Hedbávný a ilustrátorka Jana Zimová, kteří se jednoho dne rozhodli schovat čísla do obrázků. Pokreslili společně kilometry papíru a ve finále obrázky umístili na karty. Zanedlouho potom se zrodily první karty Imaglee, které zpestřují výuku od základní až po vysokou školu. Rozvíjejí nejen kognitivní funkce, ale i schopnost myslet analyticky i kreativně. V roce 2019 se tento ryze český výrobek probojoval do národního finále soutěže Creative Business Cup.

„Před pěti lety jsme vydali první karty v divokých barvách s motivem lva. Tři roky poté, díky úspěšné kampani na Hithitu, spatřila světlo světa lenochodí rodinka karet v klidných barvách. Nyní chceme nechat vytisknout karty se lvy v jemnějších barvách, které půjdou smíchat s lenochodími kamarády,“ popisuje Petr Hedbávný, který stojí za projektem Imaglee. Jak novou variantu karet, tak i ty stávající, lze nyní získat v rámci kampaně na crowdfundigovém serveru Hithit.cz za zvýhodněné ceny. Kromě samotných karet Imaglee si tu přispěvatelé mohou vybrat třeba workshop pro střední či základní školu.

imaglee1

Jak karty Imaglee fungují?

S kartami Imaglee si mohou hrát celé rodiny, učitelé, lektoři cizích jazyků, ale i manažeři, teenageři nebo samotné děti. Jsou vhodné pro všechny, kteří se chtějí bavit chytře a zároveň v sobě probudit nebývalou kreativitu. Každá karta má na sobě několik symbolů, obrázkových i číselných. Podle toho, kterých symbolů si zrovna všímáte, můžete rozehrát nekonečné množství herních variant.

Jednou si tak zahrajete pexeso, jindy zase oblíbené prší nebo kreativní domino. Navíc lze soutěžit třeba také ve vyprávění příběhů či v pantomimě, hrát počítací hry nebo se zábavnou formou učit angličtinu. Další nespornou výhodou je možnost vymýšlet si hry s vlastními pravidly. Hrát lze navíc takřka v libovolném počtu hráčů.

Každé balení obsahuje 50 karet, ale v případě ztráty některé z kartiček se nic neděje, protože téměř vše lze hrát i s menším počtem karet. Jednotlivá balení lze navíc mezi sebou kombinovat a hrát tak třeba se setem čtyř balíčků najednou.

„Zatímco váš potomek bude s kartami pilovat jazyky nebo matiku, vy budete mít klid a čas pro sebe nebo na svoji práci. Nepotřebujete k tomu vlastně nic jiného než samotné karty – obejdete se bez internetu a odpočinete si od zírání na obrazovku,“ shrnuje další výhody karet Imaglee Petr Hedbávný.

imaglee2

Více informací najdete na www.imaglee.com, kde se nachází třeba i návod na 7 základních her přímo od výrobce.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ale já žiji v radosti, mám kolem sebe skvělé lidi, říká pěvkyně Dagmar Pecková

dagmar 200Moře krásné práce má za sebou i před sebou mezinárodně proslulá mezzosopranistka Dagmar Pecková. Zatímco na hudebním trhu má stále ještě aktuální a zcela unikátní album Hříšnice, jehož dramaturgii si dělala sama, pomalu už připravuje další projekt Wa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pomozte v hledání 100 českých Kingů

Stephen-King 200Hledá se 100 českých Kingů („královské jméno“ odkazuje na Mistra světového hororu Stephena Kinga), aby se vytvořila největší antologie českých hororových povídek v dějinách české literatury.

...

Literatura

Dharmachari Nagaraja: Pohádky pro malé Buddhy

Pohadky pro male Buddhy 200Příběhy v této knize dodají dětem odvahu vytvořit si pozitivní přístup k obtížím, které je mohou v životě potkat. Pokusila jsem se na tuto neobvyklou pohádkovou knihu podívat očima dětí. Jako dospělák bych řekla,...

Divadlo

Talentovaní ochotníci si dali dostaveníčko na kroměřížském divadelním festivalu

divadlo200Celkem sedm inscenací se představilo ve dnech 18. - 21. května v rámci 16. ročníku Divadelního festivalu Ludmily Cápkové v Kroměříži. Vedle toho proběhlo pár doprovodných akcí – křest knižní publikace 70 let divadelního spolku v Kroměříži, koncert sk...

Film

Severský filmový čtvrtek zval na bláznivou jízdu v Autobusu sebevrahů


autobus200Skandinávský dům pokračuje ve svém cyklu Severské filmové čtvrtky v Komorním kině Evald. Minulý čtvrtek – 14. dubna 2016 – byla na programu komedie (i když se to podle názvu nemusí tak jevit) Autobus sebevrahů podle knihy oblíbeného finského autora Arta Paasalinny...