3 minuty pro štěstí je motivační deník pro zachycení krásy každého dne

3 minuty pro štěstí je motivační deník pro zachycení krásy každého dne

Tisk

3 min obálkaVydavatelství Moniky Kopřivové Familium vydalo úžasný motivační deník k zachycení všední krásy a k pozitivní motivaci každého z nás i v nelehkých časech. Kromě této novinky Monika Kopřivová vydala také deník děťátka s názvem Jak rostu a velký nástěnný rodinný kalendář.

3 minuty pro štěstí

“Knížka 3 minuty pro štěstí nám má pomoci se každý den, byť na pár minut, zastavit a uvědomit si ty pěkné chvíle, které nám život přináší a co nám dělá radost. Takové okamžiky každý den zažíváme, jen si je často plně neuvědomujeme. Jde o to umět se radovat i z maličkostí, být za ně vděčný. Takové uvědomění nám rozzáří den. Myslím, že „3 minuty pro štěstí“ je knížkou, která může pomoci pozvednout nás obzvlášť v této době, kdy můžeme podléhat chmurným myšlenkám. Jakoby vznikla této době na míru, ačkoliv jsme ji společně s mým týmem začali tvořit již v loňském roce.

3 minuty pro štěstí nabízí na každý den tři pečlivě zvolené otázky, na jejichž zodpovězení stačí právě tři minuty. První otázka se týká vás, druhá vašeho okolí a třetí lidí kolem vás. Díky zapisování myšlenek se ujistíte, jací jste a v čem tkví vaše životní spokojenost. V knize jsou připravené otázky na 365 dnů, takže vystačí na celý rok. Kniha je navíc doplněna i citáty moudrých osobností, milými ilustracemi a krásnými fotografiemi české přírody. Vnímám, že je mnoho z nás, kdo přicházíme na to, že je potřeba umět se dívat na naše dny pozitivní optikou, namísto toho, abychom upadali do skepse. Hledat na životě to pěkné a objevovat v sobě zdroj radosti, který v sobě každý nosíme. Proto věřím, že kniha si své publikum najde,” říká Monika Kopřivová v rozhovoru o Senioři potřebují naši pozornost více než kdy dříve. Monika Kopřivová pomáhá knihami.

3 min obálka

Kniha je protkána motivačními citáty a barevnými obrázky nádherné přírody. Umožňuje nám každý večer se zastavit, zhodnotit uplynulý den a zapsat si jen to pěkné. Pokud jste měli vyloženě “den blbec” a přemýšlíte, co byste si vlastně zapsali, vhodně zvolené otázky vás skutečně navedou k tomu, abyste zapřemýšleli a dokázali i na tomto dni najít něco krásného. Takto si zdokumentujete jedno období svého života. Na začátku každého týdne si můžete zapsat to, na co všechno se těšíte a co vás čeká. Knížka pomáhá člověku najít v sobě pozitivní motivaci, zdravé sebevědomí a sebeúctu.

Jak rostu

Další novinkou je deník děťátka s názvem Jak rostu. Opět je to stejně jako motivační deník 3 minuty pro štěstí velká zapisovací kniha, jejíž výhodou je to, že lze zapsat všechno o dítěti až do jeho 18 let! V tomto je kniha originální. Nechybí dost prostoru pro fotografie a obrázky dítěte.

obalka-2-2

Velký rodinný kalendář 2021

Zapomenout bychom neměli ani na Velký rodinný kalendář 2021 s podtitulem Život na louce a ilustracemi české výtvarnice Markéty Speranza. Obrázky přinášejí také spousty zábavných úkolů pro děti na každý měsíc. Kalendář potěší nejen velké a malé děti, ale i dospělé, navíc je v něm dostatek místa pro plánování domácích povinností i výletů a akcí až pro 5 osob!

Obálka kalendář 2021 (1) res

Všechny tyto tři novinky nelze než hodnotit velmi pozitivně, líbí se mi originální nápad i možnost samostatně s knihami pracovat a vepisovat a vlepovat si vlastní vzpomínky a myšlenky. Otázky i doprovodné obrázky jsou líbivé a motivující. Již mám také velmi dobrou zkušenost s knihou Strom života naší rodiny, do které jsem zaznamenala celý náš rodokmen. 

https://www.familium.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kapelník Fleretu: „Když s námi zpívá 25-tisícový dav, kam se na nás hrabou Alexandrovci.“

fleret zdenek hrachovyFolková skupina Fleret, která nedá dopustit na valašskou krajinu, je populární nejen na Moravě. Jejím velmi důležitým článkem byla „královna lidové písně“ Jarmila Šuláková. Nejen o ní si s námi povídal kap...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Objeven nový ptačí druh. Díky českému ornitologovi

kejvaci perexCesty vědeckého poznání se někdy ubírají křivolakými cestičkami. Přesně tak k nám doputoval následující popis i vyobrazení dosud neznámého druhu ptáka, Kejváka atlantského, zřejmě z pozůstalosti (?) dosud neznámého českého ornitologa. 

...

Literatura

Přijde Bůh a řekne, že si musíte promluvit!

a buh pravil perexNení to ale tak jednoduché. Hans Rath v třetím pokračování příběhů o Jakobu Jakobim pořádně zavařil všem přítomným. Jakobovi nejvíc už jen tím, že se s ním opět potkáme před Vánoci ve chvíli, kdy ho čert, Mikuláš a anděl okrado...

Divadlo

Rossiniho opera v Brně, odvážná Zkouška lásky ve 21. století

Zkouska lasky perexHudební fakulta Janáčkovy Akademie múzických umění v Brně má své malé, ale moderní divadlo v ulici Orlí. Zde se představují studenti a absolventi Komorní opery Hudební fakulty se svými zajímavými výsledky studia. Posledním ti...

Film

Chystá se nový český film PŘIŠLA V NOCI - černá komedie Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka

prisla v noci200Na sklonku loňského roku skončilo natáčení nového českého filmu Přišla v noci. Poslední klapka projektu, za kterým stojí autorské duo Tomáš Pavlíček a Jan Vejnar, padla 25. listopadu. Černá komedie vypráví o páru třicátníků, jehož poklidný...