Jedenáctý ročník KNIHOMÁNIE odstartoval 1. listopadu 2021

Jedenáctý ročník KNIHOMÁNIE odstartoval 1. listopadu 2021

Tisk

knihomanie 200KNIHOMÁNIE je každoročně vrcholem knižní sezóny. Jejím hlavním cílem je nabídnout čtenářům to nejlepší, co přináší podzimní knižní trh, a také podpořit knihkupce v kamenných prodejnách.

 Letošní nabídka 11. ročníku přináší 28 novinek od 21 nakladatelů. Z nich si mohou čtenáři vybírat od 1. listopadu až do 24. prosince letošního roku v téměř 300 knihkupectvích po celé České republice. I tentokrát jsou v nabídce zajímavé tituly různých žánrů české i světové literatury – thrillery, historické romány, životní osudy, kuchařky, populárně naučná literatura i knihy pro děti.

A samozřejmě i letos zákazníci obdrží ke každé zakoupené knize dárek – knihu 365 křížovek, osmisměrek a rébusů a u vybraných knihkupců navíc ještě poukázku v hodnotě 50 Kč na další nákup.

Ladislav Špaček: ETIKETA STOLOVÁNÍ

Dárková a graficky krásně zpracovaná kniha o etiketě při stolování. Jak správně prostřít stůl? Jak rozsadit hosty? Nebo kdy a jak používat ubrousek? Kromě praktických tipů Ladislav Špaček ve své knize přináší i recepty deseti hvězd českého gastronomického nebe.

368 stran, UNIVERSUM

knihomanie spacek

Lukáš Csicsely: JÁGR, LEGENDA

Zajímavý komiks je na jedné straně příběhem legendárního hokejisty od jeho narození až po konec angažmá v Pittsburgu, ale také akčním vyprávěním o rytíři, který nosí místo brnění hokejovou výzbroj a jeho cesta nevede za svatým grálem, ale Stanley Cupem.

160 stran, 65. POLE

knihomanie jagr

David Hecl, Martin Moravec: MLUVÍ K VÁM KAPITÁN

Dámy a pánové, připoutejte se, čeká vás opravdový zážitek! David Hecl se jako první Čech stal kapitánem největšího dopravního letadla světa a v nové knize odpovídá na všechno, co vás kdy o létání napadlo. Proč se nebát turbulencí? Mají piloti rádi potlesk? A proč se na toaletách nesmí provozovat sex?

312 stran, MARTIN MORAVEC

knihomanie hecl

Robert Lacey: WILLIAM A HARRY: BITVA BRATRŮ

Odborník na královskou rodinu a autor mnoha úspěšných knižních titulů Robert Lacey svou zasvěcenou sondou do rozkolu mezi oběma bratry dokáže všechny vyvést z omylu. Za důvody roztržky mezi sourozenci, kteří si bývali tak blízcí, se vrací do doby jejich dětství a dospívání. Rozebírá důsledky toho, jak na chlapce působilo vědomí, že jeden z nich bude králem, kdežto druhý jen věčným náhradníkem.

482 stran, PRÁH

knihomanie william

Julia Quinnová: BRIDGERTONOVI (1-3) - KOMPLET

Přeneste se na elegantní plesy, seznamte se s pohlednými aristokraty a poslechněte si nejžhavější klepy! Bridgertonovi jsou romantická série Julie Quinnové, která se odehrává v Londýně na začátku 19. století a je plná jiskřivého humoru!

V tomto boxu najdete první tři díly bestsellerové série.

944 stran, IKAR

knihomanie bridgetonovi

Milan Degen, Zdeněk Chlopčík, Jitka Škápíková: TANEC JE VÁŠEŇ

Výpravná obrazová publikace zachycuje dějiny tance od dávné historie, zaznamenané na pravěkých jeskynních malbách, přes putování po hradech a zámcích i venkovských slavnostech a hospodách až po společné tance ve 20. století a tradici plesových sezon.

208 stran, UNIVERSUM

knihomanie tanec

Jiří Walker Procházka, David Ondříček: ZÁTOPEK

Emil Zátopek byl bezesporu vynikající sportovec, ale román ukazuje i běžcovy temnější stránky. Kniha vznikla na motivy scénáře filmu, který bude Česko reprezentovat na Oscarech!

244 stran, BRÁNA

knihomanie zatopek

Roman Vaněk, Jana Vaňková: JEDNODUŠE A DOKONALE – RYBY, DRŮBEŽ, ZVĚŘINA

Čerstvá voňavá kuchařka, za kterou stojí autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich týmem předních českých šéfkuchařů – lektorů Pražského kulinářského institutu. Kniha doplňuje veleúspěšnou řadu kuchařek Jednoduše a dokonale, které patří mezi nejprodávanější na trhu. Recepty z běžně dostupných surovin za rozumnou cenu jsou v knize detailně popsané osvědčeným způsobem „krok za krokem“.

96 stran, PRAKUL

knihomanie jednoduse a dokonale

Zdeněk Pohlreich: NA GRILU

„Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v naší knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná.“

272 stran, SEVRUGA

knihomanie na grilu

Andy Weir: SPASITEL

Nové vesmírné dobrodružství od autora bestselleru Marťan je opět nabité vědeckými zajímavostmi a humorem, takže vám stránky mizí pod rukama, jako by je pohlcovala černá díra...

464 stran, LASER

knihomanie spasitel

Paula Hawkins: POMALU HOŘÍCÍ OHEŇ

Jeden zavražděný mladík a tři ženy, které ho znaly. Tři ženy, které nemají společného nic kromě zášti, kterou k němu cítily...

Novinka od autorky fenomenální Dívky ve vlaku.

304 stran, IKAR

knihomanie pomalu horici ohen

Daniel Cole: IMITÁTOR

Zbrusu nový thriller začíná děsivou scénou, kdy se ukáže, že podivná socha v parku ve skutečnosti není socha, nýbrž zmrzlé tělo. A krátce na to vyjde najevo, že to nebyl ojedinělý případ, nýbrž práce zvráceného sériového vraha! Novinku od autora bestselleru Hadrový panák si nesmí nechat ujít žádný čtenář napínavých knih!

336 stran, KALIBR

knihomanie imitator

C. J. Tudor: UPÁLENÉ

Britská spisovatelka C. J. Tudor nás každý podzim překvapí novým mrazivým čtením. A Upálené mají téměř hororový nádech! Příběh nás zavede na malé město, kde před staletími došlo k děsivému činu - a zlo teď ožívá znovu! Upálené dívky dodnes straší v místní kapli. Komu se zjeví, toho nečeká nic dobrého...

408 stran, KALIBR

knihomanie upalene

Dirk Husemann: DOBRODRUH Z PAŘÍŽE

Paříž 1851. V továrně na romány Alexandra Dumase píše čtyřicet zaměstnanců pokračování Tří mušketýrů a Hraběte Monte Christa. V nejnovějším díle je však mezi řádky něco shnilého, protože je prošpikované státním tajemstvím. Dumas musí zachránit svou pověst!

392 stran, BRÁNA

knihomanie dobrodruh

Michaela Grünigová: RODINNÝ HOTEL

Rodina berlínského hoteliéra má velké plány: konkurovat slavnému Grand Hotelu. Jenže jak berlínskou smetánku v roce 1912 přesvědčit, aby změnila cíl svých oblíbených vycházek? Naštěstí je tady majitelova energická dcera Elisabeth, která všem dokáže svůj obchodní talent...

424 stran, IKAR

knihomanie rodinny hotel

Anthony Ryan: ČERNÁ PÍSEŇ

Jediný, kdo může zabránit zkáze a smrti, je legendární Vélin Al Sorna, jenže v bitvách se mění v neporazitelný vraždící stroj, který své nepřátele likviduje bez slitování. Vélin se obává, že se z něj stává netvor. Na konci spletitého děje plného překvapení a akce dochází k závěrečnému souboji mezi tygrem a vlkem.

600 stran, HOST

knihomanie cerna pisen

Jennifer Robson: ŠATY PRO KRÁLOVNU

Po její babičce jí zbyla jediná věc: nádherná souprava vyšívaných květů, které připomínají svatební šaty královny Alžběty II. Kde k nim babička přišla? Heather se vydává na stopu starého rodinného tajemství a odhaluje nečekaný příběh o přátelství v nelehké době.

368 stran, MOBA

knihomanie saty pro kralovnu

Magda Knedler: MÉ PŘÍTELKYNĚ Z REVENSBRÜCKU

Ve světě, kde je smrt jedinou nadějí, vás může zachránit pouze přátelství. V koncentračním táboře obehnaném ostnatými dráty vznikají mezi ženami pevná pouta. Pevnější než táborové zdi. Silnější než brutální údery.

432 stran, KONTRAST

knihomanie me pritelkyne

Dominik Landsman: KARANTÉNA S MODERNÍM FOTREM

To si takhle jednoho prosluněného odpoledne dá někdo v Číně na stojáka u stánku netopýra na loupačku a za pár měsíců na opačné straně zeměkoule jste vy zavření doma, protože venku číhá smrt, šijete roušky a krotíte vášně hyperaktivního školáka, jehož vzdělání částečně padlo na vás...

208 stran, IKAR

knihomanie karantena

Táňa Keleová-Vasilková: ZRCADLO

Helena s Vladem žijí v obyčejném manželství. Bez větších konfliktů, ale i bez potřebné jiskry, která by mu dávala laskavost a hřejivost. A tak zatímco se Vlado věnuje ve volném čase svému hobby, ona bloudí po internetu a sní... o tom, jak by mohli žít, jak nebýt jen spolubydlící. Naštěstí má tento manželský pár dceru, která jim nevědomky nastaví zrcadlo...

192 stran, NOXI

knihomanie zrcadlo

Theo Addair, Martina D. Antonín, Alžběta Bílková, Radek Blažek, Hugo Hartman, Eva a Klára Pospíšilovy, Karolína Skácelová, Sára Vůchová, Michael Walter, Sam Xabbyssus, Lucie Zelinková: VŠECHNY BARVY DUHY

11 českých autorů, 11 příběhů o hledání vlastní identity, lásky a místa ve společnosti. Stejně jako má duha obrovské množství barev, v této knize najdete pestrý výběr povídek od temných přes hořkosladké až po sladce zamilované...

248 stran, YOLI

knihomanie vsechny barvy duhy

Vojtěch Matocha: PRAŠINA

Prašina je tajuplné místo, tajemný ostrov uprostřed zářící Prahy. A v téhle strašidelné čtvrti pátrají Jirka a En po tajemství, které může změnit svět.

Box obsahuje všechny tři díly knižního fenoménu.

788 stran, PASEKA

knihomanie prasina

Ladislav Špaček: DĚDEČKU, VYPRÁVĚJ O ČESKU

Viktorka a dědeček se tentokrát vydávají na zábavně naučnou pouť po naší vlasti. Vydejte se s nimi na Karlštejn, do Ostravy nebo do Českého ráje. A poznejte významné události s těmito místy spojené.

200 stran, PIKOLA

knihomanie dedecku

S. Havelka, K. Ladislav, H. a J. Lamkovi, J. Poborák, L. Štíplová, J. Němeček: FAMÓZNÍ PŘÍBĚHY ČTYŘLÍSTKU

Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa. Kdo by je neznal! Jejich příběhy jsou plné dobrodružství, napětí, humoru a především kamarádství. Již dvacátá velká kniha této oblíbené edice obsahuje příběhy z čísel 363 až 380 z roku 2004.

192 stran, ČTYŘLÍSTEK

knihomanie ctyrlistek

Jean de La Fontaine: LA FONTAINOVY BAJKY
Ilustrace: Alexandre Honoré

Znáte bajky O lišce a čápu nebo O lišce a vráně? K 400. výročí narození spisovatele a básníka Jeana de La Fontaina vychází výpravné vydání jeho slavných bajek, jež svými ilustracemi doprovodil Alexandre Honoré a do českého jazyka volně přebásnil Robin Král.

128 stran, PIKOLA

knihomanie bajky

Julius Lukeš: EXOToulky SVĚTEM

Vydejte se s autorem na výstřední putování světem. Julius Lukeš podává své divoké zážitky z poloviny zeměkoule vtipně i syrově, nekorektně i odlehčeně. Snaží se nahlédnout pod pokličku národům, krajinám a historickým souvislostem. Zkrátka porozumět. Ne vždy se mu to daří. Občas mu při tom jde i o krk.

264 stran, ŠULC-ŠVARC

knihomanie zit lehce

Janek Sedlář, Lucie Sedlářová: ŽÍT LEHCE

Lucie a Janek Sedlářovi si plní sen - společně s dětmi cestují starým obytným autem po zapadlých, ale dechberoucích krajích naší země a hledají svůj vysněný pozemek. Při tomto putování navštěvují zajímavé lidi, kteří žijí udržitelným způsobem života, respektují sebe, ostatní i matku Zemi. Nahlédněte spolu s nimi do lidských srdcí i domovů.

360 stran, JOTA

knihomanie zit lehce

Herbert Slavík & kolektiv autorů: NAŠE LÉTO & VODA & LODĚ

V pestré koláži textů, rozhovorů a unikátních fotografií zachycuje publikace nostalgické počátky vodní turistiky, skautingu, trampingu, dobu vzniku prvních sportovních klubů a atmosféru starých plováren. Desítky textů, rozhovorů, vzpomínek a fotografií slavných autorů se zaměřují na typické fenomény spojené s vodáctvím.

264 stran, WWA Photo

knihomanie nase leto

DÁREK KE KAŽDÉ ZAKOUPENÉ KNIZE: Kniha 365 křížovek, osmisměrek a rébusů + u vybraných knihkupců navíc poukázka v hodnotě 50 Kč na další nákup

knihomanie krizovky 2021

Více informací: www.knihomanie.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Prospěli jsme svému zdraví, zdraví našich klientů a hlavně se chováme šetrně k přírodě, co více si přát“

Tezop 200iskárna EZOP je zlínská společnost, která vznikla už v roce 1993 a od té doby se vyvíjí a upevňuje svou pozici především v oblasti tiskových služeb, reklamy a různých výstavních expozic. Všechny jejich tisky jsou ekologické a víc nejen o nich nám prozr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Melos – Étos sa stal hostiteľom Svetových dní novej hudby ISCM

2000hudDvanásty ročník Medzinárodného festivalu súčasnej hudby Melos – Étos sa začal 8. novembra koncertom Melos Ethos Ensemble v malej sále v Slovenskej filharmónii v Bratislave. Celý program slávností novej hudby potrvá až do 14. novembra. Organizuje ho Hu...


Literatura

Co se stalo Shelly Schroederové?

Dobri sousede perexMaple Street je ulice, na níž je každý bohatý, vzdělaný a ambiciózní. To se však změní, když se do jednoho z domů přistěhují Arlo a Gertie Wildeovi se svými dětmi Julií a Larrym. Tato svérázná rodina mezi ostatní vůbec nezapadá...

Divadlo

Divadelní rekonstrukce vraždy Alexandra Litviněnka

Prilis drahy jed perexAlexandr Litviněnko (Petr Lněnička), bývalý agent KGB a FSB, emigroval v roce 2000 do Velké Británie poté, co se stal v Rusku nežádoucím kvůli zveřejnění nezákonných praktik tamějších tajných služeb. S manželkou Marin...

Film

Bresson o Bressonovi aneb režisér sám o sobě
Bresson perO francouzském režiséru Robertu Bressonovi dlouho kolovalo mylné datum narození: nepřišel na svět v roce 1907, jak lecjaké příručky tvrdily, nýbrž o šest let dříve – a dožil se bezmála stovky. Většinu z jeho celkem 13 celovečerních filmů jsme mo...