Jaký byl víkend psích naháčů u sečské přehrady? Podívejte se na fotky

Jaký byl víkend psích naháčů u sečské přehrady? Podívejte se na fotky

Tisk

nahac 200Víkend psích naháčů, který mohli milovníci i obdivovatelé těchto exoticky vypadajících plemen navštívit, kromě bohatého programu zahrnoval také oslavu prvního ročníku Mezinárodního dne bezsrstých plemen psů. Ten oslavili majitelé a obdivovatelé naháčů u Sečské přehrady v oblasti Železný hor.

 

Tento mezinárodní den bude pohyblivým svátkem, který bude připadat vždy na druhou sobotu v měsíci červnu. Letos oslavy vyšly na sobotu 11.6. Součástí dopoledního programu byla jízda na paddleboardech se psy. Instruktor Lukáš Uncajtik předvedl na souši základy, jak tuto disciplínu zvládnout. Potom se paddleborby s lidmi a jejich psy, kteří byli pro jistotu vybaveni plovacími vestami, rozjely po hladině přehrady vstříc dobrodružství. Ten, kdo zůstal na pláži mohl vidět radostně skotačící psy, dospělé i děti.

nahaci1

Počasí pro vodní radovánky vyšlo skvěle. Proto většina majitelů naháčů raději namazala své psy krémem s UV ochranou. To platí především pro pejsky se světlou kůží.

Odpolední program byl pro pejsky relaxační a byl zaměřen spíše na jejich majitele. Byla jím přednáška první pomoci psům, informace o tom, jak ji poskytnout předala pejskařům Kateřina Šponarová. „Myslím, že by základní vědomosti o první pomoci psům měl mít každý zodpovědný majitel psa. Podobně, jako bychom měli umět tuto pomoc poskytnout lidem, měli bychom vědět, jak pomoci svému psovi. I když se nikdo z nás do takové situace dostat nechce, tak je lepší být připraven, než zaskočen“ dodává organizátorka akcí I love naked, Renata Horová.

nahaci2

V podvečer se na louce autokempu udělovaly ceny za dopolední jízdy na paddleboardech. Bylo uděleno velké množství cen, jako například Nejmladší pes, Psí kapitán paddleboardu, Nejvtipnější posádka a Přesvědčený suchozemec atp.

Na akci dorazili milovníci naháčů až z Karlových Varů, Jáchymova nebo Českého Těšína, pro ty byla připravena také malá pozornost. „Generálním sponzorem akce byla společnost Pučálka s.r.o. Díky všem štědrým sponzorům dostal každý účastník dárečky a ochutnávky krmiv. Dokonce jsme mohli pomoci uvést na trh nové krmivo Propesko mistr vyrobené u nás v jižních Čechách. I díky sponzorům se nám podařilo v tombole vybrat téměř pět tisíc korun, kterými již tradičně podpoříme organizaci Psí senioři v nouzi z. s.“ doplnila Horová.

nahaci3

Podívejte se na další fotografie:


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

IZRAELSKÁ CHOREOGRAFKA, TANEČNICE A ZPĚVAČKA SMADAR EMOR POVEDE DÍLNU PRO VEŘEJNOST VE SLAVONICÍCH – BUDEME OBJEVOVAT MELODICKÉ TĚLO

Smadar 200Dnešní hektická doba nás nutí zapomínat na přirozené potřeby jak např. vyjádřit radost a smutek. Během tradiční týdenní dílny Hlasohledu v malebných Slavonicích, určené jak pro...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

31. ročník Plavecké soutěž měst proběhne ve středu 5. října v 35 bazénech po celé ČR

plavec perex(TZ – 4. 10. 2022, Praha) Již zítra, 5. října 2022, rozčeří hladinu 35 bazénů naší republiky účastníci Plavecké soutěže měst. Do organizace této akce, kterou pořádá Česká asociace Sport pro všechny za podpory České unie sportu, projektu Tipsport –...

Z archivu...


Literatura

Vzdálená řeka mezi nenávistí vzdálenými rodinami

Vzdálená řeka, perex 100x100Přiznávám bez mučení, že nenést nová kniha od Alpressu jméno autorky Barbary Woodové, nejspíš by mě podle obálky nechala úplně v klidu. Slečna procházející se kolem řeky ve mně vzbuzuje doje...

Divadlo

My a vy. Vy a my. Žijeme ve skutečném světě

Nebezpeci preteceniperexNávštěva divadla je významnou společenskou událostí. Třeba však při ní dodržovat spoustu pravidel, díky kterým si herci a diváci rozumějí. Podle etikety si ale nejsme rovni, a tak pravidla platí pro každého jinak. Když to...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...