Staň se ilustrátorem nově vznikající knihy pro děti

Staň se ilustrátorem nově vznikající knihy pro děti

Tisk

planetyPan Rudolf Dvořák, autor převážně dětských knížek žijící v severočeském Liberci, hledá výtvarníky, kteří by měli zájem vytvořit obrázky do jeho nově chystané knížky s názvem Slavná Škodovka a velká cestovatelka malá Žofka. Náhodné setkání přispělo k tomu, že právě náš magazín Kultura21 se dozvěděl o jeho poptávce, a odtud byl již jen krůček k tomu, abychom panu Dvořákovi nabídli zveřejnění této výzvy. 

Pokud je malování či kreslení vaším oborem a rádi byste se ucházeli o šanci ilustrovat dětskou knížku s veselým a hravým obsahem, můžete se přihlásit prostřednictvím mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a do předmětu napište "Ilustrace". Připojte ukázku vaší tvorby rámcově odpovídající zadání, případně obrázek přímo k uvedenému námětu.

Bližší informace a podmínky:

Název knihy: Slavná Škodovka a velká cestovatelka malá Žofka

Obsah: O děvčátku, které za dobré vysvědčení dostalo od rodičů povolení uzavřít smlouvu se Škodovkou a vydat se do vesmíru na průzkumnou výpravu

Požadavek na ilustrace: obrázky vhodné pro děti

Autorský honorář: cena bude stanovena dohodou mezi ilustrátorem/ilustrátorkou a autorem textu, který je připraven respektovat požadavky vybraného výtvarníka/výtvarnice

Uzávěrka výzvy: 31. 5. 2023

Věříme, že výzva pana Rudolfa Dvořáka najde dostatečnou odezvu a že malá Žofka putující za dobrodružstvím brzy získá svou obrázkovou podobu. 

Redakce Kultury21

Zdroj obrázku (perex): https://create.vista.com/cs/vectors/planety/ 

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní rozhovor s Magdalenou Wagnerovou

200 rozhovor„Rok co rok si naplánuji na léto nejvíc práce,“ řekla nám spisovatelka Magdalena Wagnerová

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Viktor Preiss jako Sherlock Holmes
ImageDetektivky Sira Arthura Conana Doylea stále přitahují nejen pozornost čtenářů, ale i producentů audia a filmu. Stále se k tomuto svéráznému detektivovi všichni rádi vrací, přestože jeho namyšle...

Z archivu...


Literatura

Tlustá tak akorát – skvělý zákusek ke kávě

tlusta-tak-akorat 200V nakladatelství Práh vyšla před pár dny kniha Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát, jehož úvod anotace zdobí označení „humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy (a přijmout sama sebe)“.

Divadlo

Únorové divadelní tipy z Violy: Miroslav Donutil nebo David Prachař na jevišti legendární scény

DIvadlo Viola 200Přemýšlíte, jak si ukrátit dlouhé únorové večery? Přinášíme tipy na intenzivní divadelní zážitek v Divadle Viola na Národní třídě v centru Prahy.

...

Film

Na skok na festivalu Jeden svět Zlín

jeden svet 20Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět Zlín se zde konal už podruhé díky neziskovce Asociace DICE. My jsme navštívili jeho zahájení včetně projekce filmu Normální autistický film.

...