Roman Vojtek představil unikátní retro edici BYL TO VÁŠ ROK

Roman Vojtek představil unikátní retro edici BYL TO VÁŠ ROK

Tisk
ImageHerec a zpěvák Roman Vojtek pokřtil novou retro edici BYL TO VÁŠ ROK. Dárkové knížky s DVD jsou určeny všem jubilantům a pamětníkům 70. a 80. let. Jsou kompletním průvodcem událostmi, hitparádami, sportovními výsledky i módou jednotlivých let. Součástí každé knihy je DVD obsahující filmovou kroniku a události roku a dobové reklamy. Roman Vojtek se stal patronem edice nejen proto, že je protagonistou televizního retro seriálu „Vyprávěj“, ale i díky tomu, že edice startuje rokem 1972, v němž se herec narodil. Dárkem pro všechny letošní čtyřicátníky může být právě „BYL TO VÁŠ ROK“.


„Retro má pro mě velkou váhu. Není to ale proto, že je módní. Důvod je mnohem jednodušší. Bohužel, je to díky mému věku! Těžko budu náctiletým vysvětlovat, jaké to bylo, když jsme nosili walkmana s kazetou, kterou jsme nahráli z gramodesky, jak jsme dokázali žít bez mobilu a internetu a jak jsme pomocí Sava vyráběli plísňové džíny. Budou na mě koukat, že jsem asi spadl z Marsu. Ale pro mě to jsou zlaté časy! Doba prvních lásek, mejdanů a diskoték, prvního opojení z polibků i alkoholu. Prostě retro!“ Směje se Roman Vojtek.

Image

Knihy BYL TO VÁŠ ROK přinášejí množství dobových fotografií a obrázků. Obsahují horoskopy, zajímavé informace, perličky a známé osobnosti narozené v příslušném roce. A také idoly, hračky, design a trendy, které provázely každý ročník jeho dětstvím a dospíváním v 70., 80. a 90. letech.

Image

„Ze sentimentálních „retro“ důvodů, jsem taky založil kapelu Fantastic 80's  se kterou hrajeme ty největší hity 80. let,“ dodává zpívající herec.  A jaký byl ten „jeho“ rok? „Pro mě to byl určitě rok 1984. V době, kdy se na nás z rádií valily hity tehdejších československých umělců a vrcholem populární hudby v éteru byla ABBA, mi jeden kamarád řekl - ´kámo toto si poslechni a upadneš´. A pustil mi na svém stereu písničku od skupiny Depeche Mode „People Are People“. No a já si ji poslechl, opravdu upadl a po celý hudební život mě od té doby tato kapela provází a ovlivňuje“, uzavřel své vzpomínání Roman Vojtek.

Image

Zdroj foto: Popron





 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spisovatelka Jana Poncarová o svém novém románu Cyklistka a soutěži Nejlepší den mého života

Jana PoncarovaLiterární soutěž s názvem Nejlepší den mého života je u konce a známe již jejího vítěze! Patronkou této naší soutěže, do níž se přihlásilo přes 40 účastníků se stala spisovatelka Jana Poncarová, která má na kontě již několik úspěšných románů a ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Přečtěte si Zápisky z Afghánistánu

zapisky z-afganistanu200V poslední době vychází stále více knih od různých reportérů, redaktorů a novinářů. Jednou z nich jsou i Zápisky z Afgánistánu od Karla Rožánka.

 

...

Literatura

Skřítkové podávají pomocnou ruku sobě i druhým

Skritkove perexPohádkový příběh Skřítkové psala autorka v posteli. Nebylo to však z pohodlnosti, ale z čiré nutnosti. Podstupovala totiž razantní chemo a radioterapii na oddělení JIP hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava. Motivací pro její tvorbu b...

Divadlo

Velký Gatsby v režii Petra Gábora poprvé na českém jevišti

Gatsby 200Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského čeká v divadelní sezóně poslední titul – česká premiéra dramatizace jednoho z nejslavnějších románů moderní americké literatury Velký Gatsby. Očekávaná inscenace, kterou připravil kmenový režisér a...

Film

Film S tebou mě baví svět slaví čtyřicáté narozeniny

s tebou me bavi svet 200Každý rok se těšíme, až jej budou o vánočních svátcích vysílat. Film o rodinné výpravě na chalupu v beskydských horách, kde děti zažívají zimní dobrodružství spolu s jejich tatínky. Řeč je o nepřekonatelném díle Marie Poled...