Rozhovor s Josefem Vágnerem k novému CD a singlu

Rozhovor s Josefem Vágnerem k novému CD a singlu

Tisk

200rozRozhovor s Josefem Vágnerem o novém CD a singlu Nezapírám si můžete přečíst v tomto článku.

 

 



Pepo, co Tě vedlo k nazpívání nového singlu "Nezapírám"?

V poslední době jsem hlavně zpíval různé duety. Třeba s Jitkou Válkovou, českou miss, jsem nazpíval hned dva, a to písně Díky letu motýlů, či Pokaždé když s tebou jsem, ke které dokonce vznikl videoklip. Zatím poslední duet, který jsem natočil, byla ústřední píseň z filmového hitu Zdeňka Trošky, Babovřesky, který jsem nazpíval společně s Luckou Vondráčkovou. Řekl jsem si tedy, tak trochu sobecky, že duetů bylo prozatím dost a chtěl jsem přijít s nějakou sólovou písní, proto tedy nový singl Nezapírám.

roz2

O čem písnička je?

Většina mých písní byla vždy o lásce nebo o vztazích obecně. Je to téma, které mi myslím sedí a vyhovuje. Zatím jsem se nedostal do takové fáze, kdy bych si troufl zaměřit se třeba na nějaké globální problémy nebo politickou situaci, to zatím nechávám na jiných. V písni Nezapírám, se tedy opět objevuje téma vztahu. Je to ale trochu jiný pohled na věc, než jaký se objevoval v mých minulých písních. Vždy jsem byl jen ten zamilovaný kluk, který se zakoukal do holky a nemohl bez ní být. V tomto textu je to však trochu jinak.

V čem teda?

No, je to o holce, kterou kluk měl hodně rád, ale stalo se něco, kvůli čemu se jí nedá už stoprocentně věřit. A co teď? Zkusit to dál a čekat, kdy přijde znovu něco podobného, nebo si říct, že to všechno bylo hezký, ale že je čas jít dál. A to je právě ta varianta, která se v písni odráží. Myslím, že je důležité si někdy na rovinu upřímně říct, že jak se v písni zpívá: „Náš plamínek zhas, jednou to půjdeme zapít“. Kdyby tak dopadly všechny rozchody mezi lidmi, bylo by to myslím docela fajn. Text k této písni napsal Dušan Vančura, což je dvorní textař pánů Nedvědů. Je to naše první spolupráce, a když mi přinesl text, tak jsem se v něm hned viděl. Sám jsem si podobnou věcí, která se v textu řeší, již prošel, tak jsem nemohl věřit, jak přesně se v něm všechno co jsem měl v hlavě, odráží.

roz1

Písnička se jmenuje "Nezapírám". Co nezapírá Pepa Vágner?

Jak jsem už řekl, v písni se celkově odráží to, co jsem měl jednu dobu v hlavě, to textař Dušan Vančura krásně vystihl. Ale jinak co teď celkově nezapírám? /smích/ Asi to, že mám ohromnou radost a vážím si toho, jak se vše kolem mě momentálně vyvíjí. Odpromoval jsem na vysoké škole, dostal jsem novou roli v muzikálu Michala Davida Mata Hari, vyšlo mi nové CD, z něhož singl Nezapírám, se začíná dobře chytat v rádiích. Všechno to krásně vychází, tak doufám, že se tak bude dařit i dál, a já nebudu muset za chvíli po písni Nezapírám, přijít s písní „Nezakřikni“, kde bych se poučil z momentálního nadšení.

Řídíš se ve svých písničkách /textech/ v tom, o čem zpíváš prožitky ze svého života?

Myslím, že je velmi důležité, aby zpěvák věřil textům, které zpívá. Přijde mi, že se na to v poslední době hodně zapomíná. Hlavně mi to tak tedy často přijde u posluchačů některých zahraničních projektů. Kdyby se opravdu posluchači zaposlouchali a přeložili si, co poslouchají, tak by se v některých případech asi hodně divili. To je tak trochu nevýhoda toho zpívat v češtině - text musí opravdu dávat smysl, protože je na první poslech jasné, o co se v textu jedná.

roz

Jsi romantik, vypadá to podle písniček, které zpíváš, jak se jako romantik projevuješ?

Nějak na to nemyslím, a ani se o to přímo nesnažím, abych se tak choval nebo vystupoval. Nejsem zkrátka typ, který by mohl dělat nějakou drsnou muziku, to co dělám, mě baví a nemám důvod měnit. A kdybych měl mluvit o mém normálním životě. Zkrátka dělám zrovna to, co mě právě napadne a asi právě z té spontánnosti se nakonec často ta romantika vyvine.

Co považuješ za největší romantiku na světě?

Já mám celkově tak trochu blok k těm typicky romantickým věcem, které člověk vidí třeba v televizi nebo vůbec kdekoli kolem sebe. Často mi to přijde strašně vynucené a neupřímné. Naopak mě baví hledat romantiku v takových věcech, které se tak na první pohled vůbec nejeví? A co třeba? To právě nevím. Vždy to zaleží na tom, co mě právě potká.

Jsi zamilovaný?

Já jsem s tímhle výrazem takový opatrný, je to dost podobné jak s tou romantikou. Nerad tyto výrazy používám. Ale pravda je, že jsem si už delší dobu myslel, že mě už nepotká to, co mě potkalo dřív, a najednou, to vypadá, že se snad i něco znovu děje, ale co? To jsem sám zvědav. /smích/ 



Chystáš nějaké zajímavé projekty, v čem Tě mohou fanynky a fanoušci vidět, slyšet?

Kromě nového CD se singlem Nezapírám, jak jsme zmínili a nového muzikálu Michala Davida, kde hraju milence Mata Hari, tedy Kačce Brožové, Yvettě Blanarovičové a Míše Horké, chystám společně s mým muzikálovým kolegou a kamarádem Tomášem Löblem velký Vánoční koncert v Divadle U Hasičů, který se koná 4. prosince od 19 hodin. Na něm kromě našich hitů zazní i několik melodií z muzikálů, ale také projekt, kterému říkáme „4 Akordy“. Je to směs bez mála padesátí písní, které jsou v podstatě úplně stejné. Ale abyste to pochopili správně, musíte se přijít podívat. Vzniklo to na našem muzikálovém dětském táboře na Orlíku v jižních Čechách, kde jsme to poprvé hráli a myslím, že jsme měli i úspěch.

No, a protože vlastně budou už Vánoce, tak na koncetě zazní i některé vánoční melodie. Nejjednodušší ale je se ke mě připojit na Facebooku nebo na webových stránkách www.josefvagner.cz, kde jsou veškeré aktuality jak z pracovního, tak občas i soukromého života.“

roz3

CD diskografie:
• Mně sílu dáš (2007)
• Vždycky stejně krásná (2010)
• Nezapírám (2013)

Nové CD Nezapírám (2013)
1) Nezapírám (text Dušan Vančura)
2) S láskou nám je líp (duet s Lucií Vondráčkovou)
3) Holky z naší školky 2011 (nová verze s Tomáš Savka, Roman Vojtek, Jiří Škorpík)
4) Hezké svátky (má vánoční píseň – text Eduard Krečmar)
5) Ave Maria (klasická věc- natočeno s kytaristou Lubomírem Brabcem)
6) 4 Akordy (projekt s Tomášem Löblem


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Jsem z těch tkalců, co pracují současně na více stavech,“ prozrazuje na sebe spisovatelka Martina Drijverová

altPo dlouhých čtrnácti letech se Albatros vrátil ke knize Domov pro Marťany. Už její první vydání se vleklo neuvěřitelných 8 let. Nakladatelé, jako kdyby se této knížky báli. Veřejnost odborná ji vřele přijala – získala pět lit...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Thomas V: „Díky trance music jsem poznal lidi, na které nechci nikdy v životě zapomenout“

thomas 20015. srpna budou účastníci Summerparty svědky hned několika premiér. Na parníku Tyrš se totiž v ten večer představí  tři DJs, z nichž dva budou před větším publikem hrát vůbec poprvé. Nejzkušenější z nich, ostravský BluEye, už letos Tyrše svým vystou...


Literatura

Sladká pomsta

Sladká pomstaČetli jste Stoletého staříka? Pokud ano, vězte že se opět máte na co těšit. Autor bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Jonas Jonasson, napsal již svou pátou knihu. Tentokrát je to Sladká pomsta, ktero...

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Film - náš pomocník

film200V posledních letech byly několikrát zveřejněny soubory filmů, sjednocených autory (cestopisy Hanzelky a Zikmunda), případně výrobcem (zlínské reklamy). Nyní Národní filmový ústav ve spolupráci s Filmexportem vydal záslužný komplet krátkých filmů z 50. ...