Tohle lidi hodně berou. Berte to taky, budete mít veselé Vánoce!

Tohle lidi hodně berou. Berte to taky, budete mít veselé Vánoce!

Tisk

Tohle lidi berou perexNa pultech knihkupectví se kupí stovky nejrůznějších titulů, a tak není divu, že občas má člověk problém něco si z té přebohaté nabídky vůbec vybrat. Je tedy jistě chvályhodné, když alespoň jeden autor a vydavatel v jedné osobě vyjde klientovi vstříc a rovnou na knihu šoupne výstražnou nálepku s upozorněním, že Tohle lidi hodně berou. Berte to taky, budete mít po starostech a ještě se pořádně zasmějete!

 

 

Letos si můžete udělat skutečně veselé Vánoce. Kniha fejetonů Pavla Tomeše je doslova napumpovaná vtipnými historkami ze života, s některými z hrdinů se možná zcela ztotožníte. Ať už si přečtete pár kapitol v předvánočním čase nebo až po rozbalení dárků od Ježíška, budete mít veselo. A čím víc vás u toho bude, tím lépe.

{youtube}CUaYUSUPofA{/youtube}

Před pár lety, když jsem na dovolené louskala Tomešovy Zápisky malého tyranosaura a neubránila se při tom výbuchům hlasitého smíchu, shlukovaly se kolem mě kamarádky zvědavé, čemu se tak řehtám. Pár fejetonů jsem jim tedy přečetla nahlas a chechtaly jsme se všechny. Není nad hromadný smích! Už se těším na nejbližší setkání s naší cvičící partou, abychom se pustily do další sbírky Pavla Tomeše. Tématicky asi začneme kapitolou S rukama u kolínek. A určitě dám některé postřehy k dobru i při rodinném štědrovečerním či silvestrovském posezení, hodit se bude například Můj soused Copperfield, který mou bránici nenechal odpočinout.

Je fajn, že má někdo dar věcně, přitom nevšedně a s humorem podat situace, se kterými se setkáváme takřka denně. Pavel Tomeš dokáže své postřehy přetavit nejen do knižní podoby, ale i do živého projevu při stand-up vystoupeních. Právě z nich některé fejetony také vycházejí, jako třeba Splníme ti všechna přání za 26 Kč.



Kniha
Tohle lidi hodně berou má vtipný obsah, sympatický formát s modrobílou grafickou úpravou, pevné vazbě dominuje kulatá oranžová samolepka, nechybí ani textilní záložka a tím pádem mi nic nebrání udělit maximální možné ohodnocení.

Pavel Tomeš (1977, v Brně)
Publicista, reklamní textař a stand-up komik. Je autorem sbírek fejetonů Facky s Marsu a Zápisky malého tyranosaura. Kvůli vydání knihy Tohle lidi hodně berou založil vlastní nakladatelství Otoč.

 Tohle lidi berou big

Tohle lidi hodně berou
Pavel Tomeš
Vydání první, vydalo nakladatesltví Otoč v roce 2015
Layout a návrh obálky: Kadílna.cz
Ilustrace: Jan Střelec
Počet stran: 144

Hodnocení: 100 %

www.facebook.com/pavel.tomes.31
www.kosmas.cz/nakladatelstvi/877637/otoc/
www.facebook.com/Z%C3%A1pisky-mal%C3%A9ho-tyranosaura-226087917459236/timeline


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nanovo: „Snažíme se prodávané předměty vytrhávat z kontextu doby a zasazovat je do moderních interiérů.“

nano200Přinášíme vám rozhovor s Jirkou Mrázkem a Adamem Karáskem, kteří stojí za eshopem a dnes i kamennou prodejnou s názvem Nanovo. Ta se zaměřuje především na designový nábytek druhé poloviny 20. století a my se zeptali, jak k tomu vlastně došli a na spoustu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Spisovatel Richard Sacher oslavil narozeniny s Maxíky

Sacher a MaxíciZpěvačky Zuzana Stirská a Ina Urbanová, hudební skupina Maxíci, showman Michal Halačka, spisovatel Václav Nekvapil a pardubický „král perníku“ Pavel Janoš nedávno přišli do pražské kavárny YoCafe, jež se nachází hned za Divadl...


Literatura

Furyborn – dvě královny povstanou. Jedna aby nás zničila, druhá aby nás zachránila.

 

furybornRielle Dardennová a Eliana Ferracotová jsou dvě mladé a silné ženy, které od sebe dělí několik tisíc let a jejich příběhy nemají na první pohled nic společného. Až do chvíle, kdy se protnou a spojitost mezi nimi rozhodne o osudu světa.

 <...

Divadlo

Wintonovy děti přežily. Jejich příběhy ale často neměly šťastný konec

Kabaret Winton perexBěhem prvních osmi měsíců roku 1939 dostali Nicholas Winton (Matěj Anděl) a jeho spolupracovníci 669 dětí z pomnichovského Československa. V hotelu Šroubek na Václavském náměstí bydlel tenkrát necelý měsíc, pak se vrátil do Vel...

Film

Historické sci-fi: Zítra vstanu a opařím se čajem

altFilm Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy se lidem povedlo zvládnout cestování časem. Od jisté doby se odlétá na turistické výlety do starověkého Egypta nebo třeba na prohlídky druhohor a dinosaurů.