Pivem na opravu Zámku Olešná

Pivem na opravu Zámku Olešná

Tisk

Pivo olesna perexKoupí našich produktů přispíváte na obnovu Zámku Olešná. Tímto sloganem nabízí svá piva Pivovar Olešná, který byl obnoven v roce 2018 a nachází se ve stejnojmenné obci.

 


Pivovar má dlouholetou tradici s tradicí pěstování chmele, jeho rekonstrukce trvala tři roky a je součástí komplexu budov bývalého velkostatku Zámek Olešná, který se nachází na východě obce, severně od říčky Olešná, nedaleko od kostela Svatého Martina, který je v centru obce.

Pivo olesna


Barokní zámek
„Barokní zámek nechala v letech 1750-60 přestavět ze staršího sídla hraběnka Marie Anna z Mollart podle vzoru schönnbrunského zámku ve Vídni. Uvnitř se dochovaly zbytky přepychové výzdoby, především reprezentační sál s freskami, které ukazují pohled do italské krajiny a také olešenský zámek v 18. století. K zámku patřil francouzský park a zahrada,“ uvádí facebooková stránka Zámek Olešná.

Pivo olesna 2


Pivo v ROH
Lahvové pivo z Pivovaru Olešná nabízejí kupříkladu v družstevní kavárně ROH, která nyní – stejně jako jiná restaurační zařízení – má otevřené pouze okénko. „Bereme zásadně pivo malých pivovarů, včetně piva z Pivovaru Olešná u Rakovníka,“ uvedla pro portál Kultura21 Vendula Pavlicová z družstevní kavárny ROH.



Foto a kresba: Facebook Zámek Olešná


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klášterní hudební slavnosti: PŘÍPRAVA LETOŠNÍHO ROČNÍKU BYLA TÉMĚŘ SMRTÍCÍ

Klasterni slavnosti perexPřinášíme vám rozhovor s ředitelem festivalu Klášterní hudební slavnosti 2017 MgA. Romanem Janků.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pod Olympem se učí děti česky díky Markétě Strnadové

skolicka M.Strnadova 200Dne 19. 6. 2013 byl slavnostně zakončen první rok výuky češtiny pod Olympem a v Thessalonikách. Projekt Česká školička v Řecku v oblastech Pierias a Thessaloniki je akti...


Literatura

Temná místa na mapě i v duši

srdce temnoty (2)Pustit se do hodnocení krátké novely Josepha Conrada Srdce temnoty je v dnešní době už trochu oříšek. Co nového se ještě dá o více než sto let staré knížce napsat, co už by nevyslovil někdo před vámi? A z...

Divadlo

Legendární Past na myši ve Zlíně

past-na-mysi-perexMěstské divadlo Zlín uvedlo v půlce října loňského roku jednu z nejznámějších detektivních her na celém světě, Past na myši od Agathy Christie. Jak se světoznámého dramatu zhostilo zlínské divadlo a jak se vyvedlo rozuzlení, tak typi...

Film

Návrat do budoucnosti: cestování časem

DVD Návrat do budoucnostiKoncepčně vychytaný film Návrat do budoucnosti (1985) představuje Michaela J. Foxe v jeho nejlepší roli. Škola života, kterou prochází, je stejná jak v roce 1985, tak i v r...