Unikátní kniha nabízí 50 rozhovorů s předními světovými i českými osobnostmi

Unikátní kniha nabízí 50 rozhovorů s předními světovými i českými osobnostmi

Tisk

promeny sveta 200Britský filozof Roger Scruton, ruský politický aktivista Vladimír Bukovskij, americký historik Timothy Snyder, francouzský filozof Alain Finkielkraut, britský spisovatel a aktivista Edward Lucas, český historik Robert Kváček, Karel Schwarzenberg, lékařka Deborah Tigridová, matematička a disidentka Kamila Bendová, dětská psycholožka Jiřina Prekopová nebo zpěvačka Marta Kubišová. To je jen část světových a českých osobnostní, které v nové knize Proměny světa odpovídají na nejdůležitější otázky začátku 21. století.

 

Unikátní kniha s 50 rozhovory s významnými lidmi z celého světa zamíří na pulty knihkupectví v polovině listopadu. Již teď ji ale lze předobjednat za zvýhodněnou cenu na crowdfundingové platformě Hithit.

Kniha Proměny světa: Rozhovory s 50 osobnostmi je dílem novinářů z redakce Echa. Prostřednictvím jejich interview s předními světovými i českými osobnostmi je v ní pojímán souboj ideologií, východiska konzervativního a progresivistického pohledu na svět, dopady digitální revoluce i přístup ke klimatické změně. Publikace odhaluje příčiny, proč v čele Spojených států stanul Donald Trump, rozebírá důvody brexitu i to, jaký bude mít dopad rozvod Velké Británie s Evropskou unií. Kniha rozhovorů rovněž reflektuje postpandemickou dobu jako důsledek existence čínského viru, která na více než rok ochromila fungování ekonomiky i život ve společnosti.

„Za sedm let existence Týdeníku Echo jsme připravili na 700 rozsáhlých rozhovorů. Jsou to rozhovory s jedinečnými osobnostmi a my jsme z nich vybrali 50 nejzajímavějších. Ani po čase neztratily nic ze své aktuálnosti, atraktivity a svého poslání. Dvacet pět rozhovorů jsme vedli se zahraničními osobnostmi – předními mysliteli a intelektuály z anglosaského světa, Francie, Izraele, Ruska nebo z blízkého sousedství (Německa, Polska, Maďarska),“ přibližuje knihu šéfredaktor Dalibor Balšínek.

promeny sveta 1

Unikátní vzhled i obsah

Především výběr 25 zahraničních osobností představuje v českém prostředí unikátní soubor, který nemá obdoby. V jaké jiné knize se objeví společně Roger Scruton, Edward Lucas, Vladimír Bukovskij, Peter Pomerantsev, Timothy Snyder, Douglas Murray, Alain Finkielkraut, Alain de Benoist... vedle Roberta Kvačka, Petra Čorneje, Kamily Bendové, Deborah Tigridové, Karla Schwarzenberga, Marty Kubišové nebo Jiřiny Prekopové? Kniha Proměny světa je členěna do čtyř kapitol Orientace, dále Evropa, Izrael a muslimové, Český svět a poslední je Rusko a my.

Jedinečná publikace Proměny světa bude mít 600 stran, pevnou vazbu a obálku se zlatou ražbou. Na pultech knihkupectví bude k dostání v polovině listopadu. Až do 6. listopadu si ji lze předobjednat za mimořádně zvýhodněnou cenu na crowdfundigovém serveru Hithit.cz, kde na přispěvatele vedle samotných knih čeká i celá řada zajímavých odměn jako je třeba účast na redakční poradě Echa nebo na večírku spojeném se křtem knihy.

 promeny sveta obalka

Více informací: https://www.hithit.com/cs/project/10429/unikatni-kniha-promeny-sveta-rozhovory-s-50-osobnostmi


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Révai – herec a hrdý otec

revai200Jan Révai momentálně vystupuje v inscenaci Osmý světadíl v divadle Kalich.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Život je o žití a keby som prestal pracovať, prestanem žiť. Jubilejný koncert k 85. narodeninám profesora Ladislava Holáska

85 200V historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave sa konal 15. marca koncert Speváckeho zboru mesta Bratislava pri príležitosti 85. narodenín profesora umeleckého vedúceho, zbormajstra a dirigenta Speváckeho zboru Ladislava Holáska. V rámci n...


Literatura

Pro nás těžce představitelná čínská realita

dokonaly policejni stat200V nakladatelství Universum (Euromedia Group) vyšla kniha Dokonalý policejní stát s podtitulem Čínská digitální totalita a Výprava do děsivé budoucnosti, kde jsou lidé pod neustálým dohledem.

Divadlo

Štyrský/Toyen/Heisler. Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici

Styrsky Toyen Heisler 200Novou autorskou inscenaci oceňované dramatičky a režisérky Martiny Kinské s názvem Štyrský/Toyen/Heisler uvede 27. března v premiéře Švandovo divadlo na studiové scéně.

...

Film

Poslíček s blondýnami v drahém Audi

kuryr200Film Kurýr: Restart (2015) je nový díl filmové série o přepravci zásilkového zboží. Samozřejmě nejde o chlapíka, který s dodávkou objíždí firmy, ale o akčního superšpióna, kterému někdo každou chvíli míří pistolí na hlavu a občas, aby za sebou zahladil...