Povídková kniha Psí táta aneb (ne)herec a jeho smečka je na světě

Povídková kniha Psí táta aneb (ne)herec a jeho smečka je na světě

Tisk

Psi tata perexMiroslav Hrabě, herec, moderátor a nyní také spisovatel, vydal v říjnu v nakladatelství MaHa svou první knihu Psí táta aneb (ne)herec a jeho smečka. Knížku povídek, týkajích se převážně humorných i emotivních příhod, které denně zažívá se svými adoptovanými psy, anebo s ironickou nadsázkou komentujích jeho herecký život, psal mimo jiné také během covidové pandemie, kdy byl nucen kvůli uzavřeným divadlům hledat alternativní zaměstnání. Křest proběhl koncem listopadu v knihkupectví Božská Lahvice v Praze.

ANOTACE: Být psím tátou jsem nikdy neplánoval, ale osud to viděl jinak. Jsem herec, kterej chtěl svoji práci už tisíckrát pověsit na hřebík, protože v tomhle prostředí moc chodit neumím a z určitých lidí a praktik je mi fakt špatně. Nadával jsem na osud, než jsem poznal svoji psí smečku, která mi nedá vydechnout, je všude kolem mě a má mě vycvičenýho. Adoptoval jsem pejsky, které nikdo nechtěl a já s nimi našel štěstí. Miluju je a nedám na ně dopustit. Jsem sice postrach sousedů a veterinářů, noční můra dopravců a pošťáků, ale tak to prostě je. Svoji hereckou práci mám také moc rád, ale často mi dává na frak víc, než ta naše osmičlenná psí rodina. Bláznivá, náročná, ale přesto naprosto oddaná a bezelstná zvířecí parta. Je to život plný emocí, které bych přál všem zažít. Budu moc rád, když Vám naše příběhy vykouzlí úsměv na tváři a možná i slzu v oku.

Psi tata3

„Nikdy jsem neměl pejska, dokud jsem neadoptoval manželku," komentuje vtipně Miroslav Hrabě skutečnost, že se z něj neplánovaně stal chovatel. „Potom se všechno změnilo a život je úplně jiný. K první adopci přibyla další a teď je těch adoptovaných pejsků pět, dohromady ale osm. Mám tady s sebou naši Kačenku," poukázal na francouzského buldočka, o kterého se během křtu starala jeho manželka Tereza. „Kačenka je z množírny a je to snad nejhorší případ vůbec, co jsem kdy viděl. Říkám jí Anděl." Autor dodal, že pokud si po přečtení knihy aspoň jeden člověk adoptuje psa, bude mít velkou radost.

Psi tata2

Povídkovou knihu doprovázenou veselými i smutnějšími fotografiemi z psího života Psí táta aneb (ne)herec jeho smečka pokřtili kmotři Anežka Rusevová, Markéta Harasimová, Petr Zelenka a Honza Dědek. Ukázky z knihy kmotry nejen pobavily a rozesmály, ale také zabrnkaly na emotivní struny. Všichni se shodli, že být pejskařem je poslání (ačkoli dámy jsou také majitelkami koček).

Psi tata4

Kmotři během křtu odpovídali na všetečné otázky moderátora Petra Říbala. Na dotaz, zda má psa, odpověděl Honza Dědek takto: „Já mám takzvaného „vestáje". To je rasa „vesnické tajemství." Nikdy jsem psa nechtěl, ale pak ke mně přišla jedna slečna, zůstala, a s ní i pes. A když potom po roce odešla, i s tím psem, tak se mi strašně stýskalo. Po tom psovi," zdůraznil. „A tak jsem našel útulek Tlapky z Korfu a nechal si poslat štěně. Toho vestáje," doplnil Honza s tím, že dnes už má i díky nové partnertce psy dva.

www.nakladatelstvi-maha.cz 

www.psitata.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rudolf Neuls o blížícím se 40. ročníku Československého jazzového festivalu v Přerově

rudi200Zatímco v říjnu proběhne v Přerově jubilejní 40. ročník Československého jazzového festivalu, další neméně významné jubilem oslaví i Rudolf Neuls. Už třicet let působí jako ředitel tohoto velkého jazzového svátku. Dříve profesionální hudebník a velká osobnos...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Na žižkovskou Kliniku je svolána solidární snídaně, SŽDC hodlá objekt vyklidit!

Klinika perexKolektiv žižkovské Kliniky svolává na ráno 10. ledna do domu protestní setkání a společnou snídani. Objekt, kde sídlí Autonomní sociální centrum Klinika, má být v ten den vyklizen. Učiní tak exekutor a rozhodla o tom Správa železniční dopr...


Literatura

Penis monology: O mužství vážně i nevážně, ale hlavně inteligentně

Penis monology 200Láká vás název? Dráždí vaši zvědavost? Nebo vás pohoršuje? Ať je to tak či onak, vězte, že Penis monology nejsou žádnou kontroverze budící pornografickou literaturou. Ba naopak, jde o poselství lásky a odsouzení násilí na ženách. A nejen to.

...

Divadlo

Ženy pod tónem rozezpívají Dílnu zlínského divadla

Zeny-pod-tonem plakat200Na narozeninové oslavě vás přivítají herečky Městského divadla Zlín v novince Ženy pod tónem, kterou čeká česká premiéra 16. dubna v hudebním a divadelním klubu Dílna. Novou zlínskou hudební komedii, kterou napsal čtyřem že...

Film

Richard Gere zahájil Karlovarský filmový festival

vary200Dne 3.7 začalo ve Velkém sále hotelu Thermal po osmnácté hodině slavnostní zahájení 50. Mezinárodního filmového festivalu. Před hotelem Thermal se za velkého aplausu diváků prošly po červeném koberci známé osobnosti, mezi které patří ředitel festivalu ...