Festival LUHOvaný Vincent již počtvrté oživí lázeňské město

Festival LUHOvaný Vincent již počtvrté oživí lázeňské město

Tisk

LuhovanyVincent200Multižánrový festival LUHOvaný Vincent proběhne od 28. do 30. června 2013 a o posledním předprázdninovém víkendu tak Luhačovicícm nabídne bohatý kulturní program.

 

 

Cílem festivalu LUHOvaný Vincent je oživit město, které žije především lázeňskými hosty užívajícími si jak procedury, tak procházky po kolonádách. Chce nabídnout aktuální a především atraktivní umění a zábavu.

V suterénním prostoru luhačovické sokolovny bude probíhat velká část programu. Těšit se můžete na koncerty, audiovizuální projekce a také na utkání improvizujících básníků Slam poetry a další.

Kouzla lázeňského města Luhačovice bude využívat site specific art neboli umění vytvořené pro zvláštní místo. Umění je vymezeno právě tím místem, a tudíž se výrazně podílí na celkové podobě díla. Toho pravého genia loci se tímto způsobem pokusí umělci najít skrze cirkusová, pantomimická i loutkoherecká představení.

Co se týče hudby, na Lázeňském náměstí se odehraje koncert pod širým nebem a noc bude pak patřit DJům, kteří do svých setů promítnou nejrůznější nové i staré taneční styly a žánry. Filmová sekce bude zaměřena na české dokumentární filmy a nabídne besedy s tvůrci či tematické přednášky. Milovníci letního kina by si neměli nechat ujít promítání na terase Městské plovárny.

Nejen pro výtvarně nadané jsou letos nově připraveny tvůrčí workshopy.

Komorní recitál a prezentace současné české literatury se tradičně uskuteční v restauraci hotelu Radun. Neděle pak nabídne oblíbenou komentovanou prohlídku luhačovické architektury.

Před samotným festivalem se budou v ostatních městech konat „Ozvěny LUHOvaného Vincenta“, které v rámci jednoho večera uvedou program, který hosty naláká na festival. Těšit se můžete například na audiovizuální projekce či speciální vernisáže.

Více informací o festivalu najdete zde: https://www.facebook.com/luhovanyvincent


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kreslím jako každý, od té doby, co mi dali do ruky tužku

vaclav-moravecCo nám na sebe prozradil ilustrátor Petr Vyoral, patron naší výtvarné soutěže? Přečtěte si náš krátký rozhovor a třeba se i nechte inspirovat. Povídat si totiž budeme hlavně o tom, jak se stát ilustrátorem knih.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Na křtu Sexy strategie v Paláci knih Luxor to jiskřilo

Krest Praha perexV pondělí 23. listopadu byla v pražském knihkupectví Neoluxor pokřtěna nejnovější kniha Sylvy Lauerové – Sexy strategie, aneb staňte se lékem i drogou!<...


Literatura

Batman má problémy s ptactvem

batman sovi tribunal 200Scott Snyder (Americký upír) s Gregem Capullem (Spawn), který mimo jiné dělal i obaly k deskám kapel jako Korn nebo Disturbed, dali hlavy dohromady a ...

Divadlo

Celebrity

Celebrity 200Představení Celebrity je spíše než hrou hořkou výpovědí o stavu dnešní doby, a to nejen života celebrit, chcete-li slavných osobností, ale i našich životů a toho, co vše jsme schopni obětovat v zájmu naší důležitosti.

Film

Kniha o filmu Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec

kuchar perexNakladatelství Casablanca se ujala záslužného úkolu, jakým je vydávání knižních monografií o jednotlivých světově proslulých filmech. Tak se čtenáři mohli seznámit například s Metropolis, Občanem Kanem, Sedmou pečetí, Andrejem Rublevem, Matrixem ...