Přední koncertní fotografka Barka Fabiánová bude vystavovat v Hradci Králové

Přední koncertní fotografka Barka Fabiánová bude vystavovat v Hradci Králové

Tisk

Silence of Sound 200Zahájení výstavy koncertních fotografií s názvem Silence of Sound přední české koncertní fotografky Barky Fabiánové doprovodí 18. června v Galerii Artičok koncert skupiny Madera.



Barka Fabiánová je holka z pražských Nuslí se Slezskem v srdci. Miluje výtvarné umění, dělá knihovničinu a ráda fotí. V oboru fotografie je ryzí samouk, přesto se propracovala mezi špičku české hudební fotografie. Její snímky můžete pravidelně vídat na stránkách magazínů Full Moon, Jazzport a v řadě dalších domácích i zahraničních médií, v knihách či na obalech hudebních alb.

„Dávám přednost menším klubům a festivalům, protože právě tam má člověk šanci být hudbě opravdu blízko,“ říká Barka Fabiánová. „Nejde mi o fotografování velkých hvězd, ale spíše o emoce, které v nás hudba vyvolává, ať už na straně hudebníků nebo publika. Snažím se o zachycení atmosféry i hudebního poselství a jsem ráda, když se mi to do jisté míry podaří, “ říká sama fotografka. 

Silence of sound1

Výstavu v královéhradecké Kavárně a galerii Artičok organizuje festival Na jednom břehu, který letos slaví devatenáct let své existence. Dvě desítky černobílých portrétů osobností z oblasti jazzu a world music představí na páteční vernisáži přední hudební publicista Jiří Moravčík.

K výstavě je vytvořen i speciální playlist na Spotify https://open.spotify.com/playlist/1U4zH1K8DH3nswtKwNSSal 

Silence of Sound plakat

Více informací:
www.barkafabianova.com
www.najednombrehu.cz

FB událost: www.facebook.com/events/538489586761897


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„V poezii jsem objevila tu nejvhodnější vrbu,“ tvrdí Věra Orzághová

obalka ROZT 200Drsná, provokativní, dráždivá, zhýralá. A také něžná, milující, pokorná a obětující se. Taková je poezie Věry Orzághové, v literárním světě známé pod uměleckým pseudonymem Vorona. Autorka v básních prož...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pražská muzejní noc v Národní galerii - volný vstup i doprovodný program

Volný vstmuzejni noc 200up do všech stálých expozic a výstav, pestrá nabídka doprovodných programů a komentovaných výstav už v sobotu 11. června 2016 od 19:00 do 01:00. Během Pražské muzejní noci mohou návštěvníci navštívit paláce Veletržní, Salmovský, ...


Literatura

Básničky o vysavači a jiných domácích pomocnících

Basnicky o vysavaci 200Básničky o vysavači a jiných domácích pomocnících věnuje Michaela Peterková Johance a Samovi. Nevím sice, kdo jsou Johanka a Sam, ale myslím si, že právě dostávají bezvadný dárek.

 <...

Divadlo

Muzikál Bat out of Hell

bat out of hell2Když jsme se rozhodli pro rodinný poznávací pobyt v Londýně, bylo nám hned jasné, že bychom měli navštívit taky nějaký muzikál. Výběr představení na londýnském West Endu je opravdu velký, a tak rozhodování nebylo...

Film

Opět zavládne Scandi

Scandi 2024 perexS každoročně pořádanou přehlídkou severské filmové tvorby SCANDI se setkáme i letos, a to opět zásluhou distribuční společnosti Film Europe. Všechny zařazené snímky zakoupila pro tuzemské promítání, takže je v příštích měsících budou m...