Skvělou Obilninovou kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press. Autorem je šéfkuchař dejvické restaurace Country Life Petr Klíma. Seznámit se můžete s takovými dobrotami jako je špalda, červená pšenice, kamut, pohanka, jáhly, quinoa, amarant nebo čirok. Pokud se zajímáte o zdravou výživu, chcete něco udělat něco pro své zdraví či si jen zpestřit jídelníček, tato kuchařka by neměla chybět ve vaší domácnosti.
Kuchařky mám ráda. Jsou praktické a místo aby se povalovaly v knihovně (protože jsou to knihy) a prášilo se na ně, mají být v kuchyni. Nejlépe ještě ušpiněné a umaštěné od surovin, které používáte na vaření, od zbytků z oběda či vašich mastných prstů, kterými dychtivě listujete a hledáte, co teda dneska k obědu či večeři. Nejinak by tomu mělo být i s Obilninovou kuchařkou Petra Klímy. Najdete v ní spoustu skvělých receptů a tipů, nechybí krásné barevné fotografie, které autor rovněž nafotil.
Plusem této knihy je, že seznamuje s netradičními obilovinami a pseudoobilovinami, které dnes patří do moderní zdravé výživy a jsou nepostradatelné především pro potravinové alergiky, vegany a osoby s nesnášenlivostí lepku, tedy celiakií. Zároveň máte přehled o všech možných zdrojích rostlinných bílkovin. V knize tedy najdete i recepty pro ty, kdo drží bezlepkovou dietu, a poučí a obohatí všechny ty, kteří znají z obilovin akorát tak pšenici a ládují se bílými rohlíky (to už snad dneska ani není možné).
Takže mrkněte na fotky a já přeji dobrou chuť!
O autorovi:
Petr Klíma je šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách. V nakladatelství Smart Press již vydal Zeleninovou a Luštěninovou kuchařka a nyní chystá Obilovinové recepty pro každý den.
Název knihy: Obilninová kuchařka
Autor: Petr Klíma
Počet stran: 224
Nakladatelství: Smart Press
Rok vydání: 2021
Hodnocení: 90 %
https://www.smartpress.cz/obilovinova-kucharka
< Předchozí | Další > |
---|