Láká vás pěstovat si doma houby? Zjistěte, jak na to

Láká vás pěstovat si doma houby? Zjistěte, jak na to

Tisk

Pestovani hub 200Nejednoho milovníka hub jistě někdy napadlo, jaké by to bylo, kdyby si je pěstoval doma. A díky nakladatelství Kazda a knize Vše o pěstování hub se o tom můžete dozvědět více!

 

 

 

Kniha je rozdělena na tyto části: Základní informace – co je dobré vědět, kde se dozvíte více o houbách, Praxe – pěstování hub v domácích podmínkách, Nejlepší houby – pro pěstování doma a Další informace obsahující užitečné odkazy, tipy na další četbu a rejstřík. Webové odkazy využijí především ti, které kniha motivuje a budou si chtít například nějaké houbové sadby zakoupit, nebo se zkrátka dozvědět více.

Houby mohou růst v dřevěných špalcích, v balíkách slámy, ve slaměných peletách nebo substrátových směsích. Každý tento substrát má svá specifika a jsou k tomu potřebné jiné pomůcky. Vše je shrnuto v přehledné a velmi praktické tabulce, kterých je v knize více. Mě zaujalo pěstování v dřevěných špalcích a kolíčková sadba. Doufám tedy, že se mi podaří ji sehnat a příští rok budu sklízet. Byla jsem také zvědavá na pěstování na balkoně a terase, avšak tento způsob spočívá pouze ve dřevěných špalcích zapuštěných do zeminy v květináči, takže takové špalky raději umístím na zahradě.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Zjistěte vše o pěstování hub v domácích podmínkách

V části zaměřené na Nejlepší houby pro pěstování doma najdete, jak známé druhy (hlíva, žampiony, šiitake), tak i ty netradiční jako je například korálovec ježatý nebo líha rozpukaná. Stránky jsou navíc proloženy i recepty, kde mě nalákal ten na žampionové knedlíky vhodné jako příloha ke grilovaným pokrmům nebo jako menší vegetariánská svačinka.

Vše o pěstování hub je velmi praktická kniha plná fotografií a návodů. Tím pádem stačí jen nakoupit sadbu a začít, tak hurá do toho, než začnou mrazíky!

Folko Kullmann je autorem mnoha knih. Působí jako novinář a specializuje se na zahrádkářská témata. Sám už řadu let zahradničí, a to nejen na vlastní zahradě, ale také na balkoně a terase. Jako správný zahrádkář neustále zkouší něco nového a experimentuje s neobvyklými pěstebními metodami i rostlinami – houby nevyjímaje. O své bohaté zkušenosti se dělí se čtenáři svých publikací a odborných časopisů.

Pestovani hub titulka

Vše o pěstování hub
Návody a rady pro domácí pěstitele
Autor: Folko Kullmann
Překlad: Martin Sobkuljak
Žánr: hobby
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2021
Počet stran: 96
Hodnocení: 85 %

https://www.knihykazda.cz/vse-o-pestovani-hub/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bez knihy se mi špatně usíná, říká Bohdana Tučková

bohdana200Od malička mám rád knihy, knihkupectví a také knihovny, hlavně tu naši holešovskou Ale pravda je, že mám i jednu oblíbenou v Praze, kam rád tu a tam zajdu. Je to Knihovna na Vinohradech a líbí se mi tam z mnoha důvodů. Jednak je to velmi útulné prostř...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Šafránové quinotto aneb všechno, na co je chuť v jednom

safranMěla jsem chuť na šafrán. Mám ho ráda v rizotu i těstovinách. Rýžové těstoviny jsem měla nedávno – čili rýži a těstoviny v jednom. Chuť na jedno i druhé tedy chyběla. Na quinou byla intenzivní. Rovněž na chilli, eidam, sýr s bílo...


Literatura

Veselá kniha především pro ženy

zoufalky200Zoufalky aneb Rande jak cyp je název knihy od Ivany Hlubinkové Kožmínové. Pokud hledáte nějaké oddychové čtení a chcete se zasmát, tak si ji nenechte ujít!

...

Divadlo

V neděli 31. října se ve vyprodaném Divadle na Vinohradech konal IV. ročník taneční show Roztančené divadlo

roztancene divadlo 200Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu p...

Film

Abraham Lincoln – Lovec upírů: dřevené kolíky, česnek a jde se likvidovat

Na počátku byla kniha, alespoň co se týče tohoto filmu. Napsal ji americký spisovatel Seth Grahame-Smith, který se dostal do povědomí již předcházejícím dílem Pýcha a předsudek a Zombíci. Nyní, na základě jeho předlohy, přichází do...