Kniha plná otázek

Kniha plná otázek

Tisk

odpoved je v tobe200100 neotřelých otázek, které vám ukážou kým doopravdy jste, najdete v knize Odpověď je v tobě. Vydalo ji Nakladatelství Kazda.

 Autoři v úvodu knihy vysvětlují, že nemá fungovat jako příbalový leták s návodem pro úspěšný život ani návodem k použití. Text podle nich vyplynul z přesvědčení, že všichni potřebujeme víc než jen návody a že naším úkolem je lépe porozumět sami sobě – tomu, kým doopravdy jsme a co potřebujeme. „Kdo zná svou minulost, dokáže svůj rozvoj vnímat s větším nadhledem. Ten, kdo rozpozná, co potřebuje a co ho motivuje, nebude nejspíš za každým nezdarem či obtížnou situací hledat osobní nedostatky, ale díky těm správným otázkám si dokáže věci srovnat a ujasnit,“ píší dále s tím, že přesně to čtenářům přejí.

Otázky jsou rozděleny do pěti okruhů: Život a práce, Život a láska, Život a myšlení, Život a seberozvoj a Život a bytí. U každé otázky je ještě krátký doplňující text, který mnohdy obsahuje další návodné otázky.

Podívejte se na ukázku obsahující vždy otázku číslo 18:

Život a práce: Kdy jsem nejlepší?
Život a láska: Změnila někdy láska můj život?
Život a myšlení: Odrážejí má rozhodnutí mé hodnoty?
Život a seberozvoj: Co nejhoršího si o sobě myslím?
Život a bytí: Co mám pod kontrolou?

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Najděte odpovědi sami v sobě

Titul mě zaujal jeho barevným pojetím – střídají se zde různé ilustrace s mnohdy zajímavými fotografiemi. Na některých jsou například lidé ve zvířecích maskách, což přímo souvisí s otázkami (například: Kde se dokážu odvázat?). Jindy zase použité barvy působí až uklidňujícím dojmem.

Odpověď je v tobě je podle mě netradiční publikace plná otázek, které vám může položit například psycholog. Nedokážu však posoudit, zda to může fungovat tak, jak to bylo zamýšleno, protože na mě to celé působilo jako doplněk jiné knížky, která měla přijít jako první.

Barbara Rörtgenová je mentální koučka, systemická poradkyně a zakladatelka a majitelka laboratoře nápadů ENTWICKLUNGSHELFER. S Timem Prellem už 21 let radí klientům v důležitých obdobích jejich života, kdy se odhodlávají dělat životní změny, pomáhá jim najít nové směřování, rozvíjet nové perspektivy a udělat si jasno tam, kde tápou.

Tim Prell je filozofický poradce, zakladatel a majitel laboratoře myšlenek ENTWICKLUNGSHELFER. S Barbarou Rörtgenovou jsou považováni za dvě nejvýraznější osobnosti zabývající se rozvíjením potenciálu. Jejich jedinečné koučovací koncepty doporučují často média.

odpoved je v tobe

Odpověď je v tobě
100 neotřelých otázek, které ti ukážou, kým doopravdy jsi
Autor: Barbara Rörtgenová, Tim Prell
Překlad: Martin Richter
Žánr: rozvoj osobnosti
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2023
Počet stran: 192
Hodnocení: 70 %

https://www.knihykazda.cz/odpoved-je-v-tobe


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Jan Kanyza uspěl i jako malíř a fotograf, který se našel ve Francii
jan kanyza perexVe filmech hrál detektivy i delikventy, což ale jeho obdivovatelkám pranic nevadilo.  Herec Jan Kanyza byl prostě  typ muže, který se ženám hodně líbil. A platí to i dodnes, i když už nehraje tolik, jak by si jeho ženské publiku...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Upcyklace je aktuálním trendem

Upcyklace 200Nakladatelství Kazda vydalo další knihu kolektivu Smarticular, tentokrát zaměřenou na Upcyklaci a nový život starých věcí.

 

...

Literatura

Příručka mladých svišťů pro singl třicátníky

duvod200Jen co dozněl aplaus nad blogem (a knihami) plných věcí, které nás serou, máme tu další várku k zamyšlení. A ne jen tak ledajakého - jdeme po stopách posledního důvodu, proč se nezabít. Najdete si ten svůj?

 

...

Divadlo

Homo eroticus - zajímavý projekt brněnského divadla Buran Teatr

Homo eroticus 2Koncem září uvedlo profesionální divadlo plné mladých lidí erotickou baladu Homo eroticus, aneb láska v době těla. Režisérka Gabriela Ženatá spolu s týmem realizátorů vytvořili férii, složenou z několika obrazů, ve kterých se bez obalu ...

Film

Jupiter vychází do problémů

jupiter 200Film Jupiter vychází (2015) je velmi povedený mix ze světa sci-fi. Kromě toho, že se zde pořád něco děje a divák se nenudí ani na chvíli, je v hlavní roli navíc ženská hrdinka (Mila Kunis), která tenhle svět chápe po svém.