Výsledky naší literární soutěže Nejlepší den mého života! Již máme vítěze!

Výsledky naší literární soutěže Nejlepší den mého života! Již máme vítěze!

Tisk

Sen (2)S radostí vám oznamujeme, že jsme z celkového počtu 40 účastníků naší literární soutěže vybrali 8 nejlepších prací, které vám postupně představíme i s jejich tvůrci. Budete si tak moci přečíst nejlepší soutěžní příspěvky, a také se něco dozvědět o jejich autorech. S vítězkou soutěže jsme zpracovali rozhovor. A kdo je ta šťastná? Čtěte!

Vítězkou literární soutěže Nejlepší den mého života se stala Alžběta Janečková se svou povídkou Seznam přání! Na druhém místě se umístil Tajemný fantom Kateřiny Svobodové a třetí místo obsadil Pavel Hnilička se svým příspěvkem nazvaným O strážci jednoho hradu. Další místa jsme obsadili takto:

4. místo - Kateřina Kuchtová (Dej mi ruku, mami)
5. místo - Marta Brabcová (Dotek Antiky)
6. místo - Ema Stögerová (Štěně)
7. místo - Tereza Kučírková (Past na rysa)
8. místo - Viola Jíchová (Celý svět – báseň)

Každý týden během následujících letních týdnů zveřejníme jeden soutěžní příspěvek s představením autora soutěže. Dále také připravujeme další literární soutěž na léto, tentokrát básnickou! Zahájena bude od 1. července 2021.

Určitě se máte na co těšit!


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Prvotřídní blázni maj potíže s kázní

Blazni perexTento název nese druhá kniha nezbedných básniček pro děti od komika Lukáše Pavláska, který v ní dětskýma očima popisuje a zobrazuje okolní svět.

...

Divadlo

Pražští herci roztančí v březnu Švandovo divadlo

Souboj divadel 200Už v roce 2016 byl odstartován autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka a Terezy Řípové v Městském divadle Mladá Boleslav. Na stejném místě zároveň proběhl i první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když he...

Film

Parchanti spí možná dobře, ale diváci mohou mít zlé sny

200film1Režisérka Claire Denisová se svěřila, že impuls k natočení filmu Parchanti spí dobře jí poskytlo Kurosawovo klasické drama Zlý chlap spí dobře. Zvolila název Les salauds (neboli Parchanti), odkazujíc tak k japonskému mistru, jehož dílo bylo ve Franc...