Kapela Möre prichádza s debutovým videoklipom k novinke Človek nového sveta

Kapela Möre prichádza s debutovým videoklipom k novinke Človek nového sveta

Tisk

MORE 200Alternatívna rocková kapela pochádzajúca zo Stropkova a pôsobiaca v Trnave predstavuje singel Človek nového sveta, ktorý je úvodnou skladbou albumu 11 piesní z psychickej tiesni. Novinka zároveň získala debutový vizuál plný energie, zvratu a nastavenia zrkadla, ktorým skladba svojsky podáva posolstvo.

 

Zaujímavosťou je, že skladba vznikla pred dlhými deviatimi rokmi a mala zohrať úlohu intra v akustickej podobe. Neskôr po jej odohratí na koncertoch vo veľmi rýchlom tempe, od čoho kapela upustila, napokon získala dnešnú podobu.

Inšpirácie pre singel čerpala kapela jednoznačne z gitarovej hudby, a to z celej éry rock n roll-u, punku, pokračujúc grungom, britpopom a končiac alternatívnymi vplyvmi. „Skladba je o jednom primitívnom tvorovi, ktorý obýva planétu zem a volá sa človek, ten istý človek, ktorý miluje pre love, nenávidí pre love, žije pre love a zabíja pre love. Vivat human,“ s úsmevom prezrádza spevák Wilo.

Nahrávanie skladby prebiehalo v bratislavskom štúdiu PULP pod taktovkou Mateja Turcera, tak ako aj celý album, ktorý obsahuje 11 skladieb a bol nahratý za 11 hodín. „Nahrávanie prebiehalo v uvoľnenej atmosfére a konkrétne táto skladba bola nahrávaná ako posledná z albumu, pričom na albume dostala miesto úvodného songu, tzv. intra,“ objasňuje Wilo ďalší zaujímavý fakt, nesúci sa celý albumom. Už samotný názov kapely Möre napovedá, že všetko so sebou prináša viacero zvratov, v rómskom preklade znamená človek alebo chlap, a zároveň sa toto slovo v ďalších významoch objavuje vo viacerých svetových jazykoch.

O debutový videoklip sa postaral Michal Neffe z Neffe Production. „Vizuálom sa snažil reflektovať myšlienku a atmosféru skladby, čo sa mu, myslím, dokonale podarilo a na základe tejto našej skúsenosti plánujeme s Michalom realizovať i ďalšie videá,“ hovorí Wilo, tešiac sa na ich realizáciu v priebehu tohto roku.

„Dostal som ponuku od manažéra kapely, ktorý ma oslovil na základe môjho video portfólia, či by som mal záujem o vytvorenie klipu pre kapelu Möre. Po vypočutí celého albumu vo mne zarezonovalo päť skladieb a ako prvú som si vybral práve túto energickú skladbu s posolstvom mamonu, ktoré v sebe nesie,“ hovorí Michal Neffe.

Rok po svojom vzniku v roku 2021 nahrala kapela Möre debutový album 11 piesní z psychickej tiesni, ktorý plánuje v priebehu tohto roka vydať aj pod českým vydavateľstvom. Po prvom singli Búrka, ktorý rotoval v hitparáde Demovnica Rádia FM, je druhý singel Človek nového sveta predzvesťou formujúceho sa silného hudobného celku neprešpikovaného prvkami a výdobytkami dnešnej doby, ktorý dopĺňa slovenskú hudobnú scénu o melacholicko-apatickej, ukričanej, miestami až naštvanej kompozície.

 MORE 2

Více informací:

FB kapely: shorturl.at/mzIS8
Youtube kapely: https://www.youtube.com/@More_Kapela


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Josef Jonáš, Jiří Kuchař: Svět přírodních antibiotik

Antibio perex„Bakterie jsou neuvěřitelné. Na Zemi byly už v prekambriu a patří k vůbec nejstarším organismům. Jejich předky byly podle všeho jednobuněčné organismy, které údajně žily na Zemi už před miliardami let. Pokud stáří...

Divadlo

Komorní opera Hudební fakulty JAMU uvede komediální operu Albert Herring

herring 200V tuzemsku nejuváděnější operu britského skladatele Benjamina Brittena nastudovali studenti Hudební fakulty JAMU. Komorní opera brněnské umělecké akademie nabídne novou inscenaci díla Albert Herring ve dvou premiérách 20. a 21. listopadu v 19 ...

Film

3Kino ve virtuálním prostoru září jako Supernova

3kINO-FEST perexLeckteré přehlídky, když se nemohly konat v kinech, buď byly zrušeny (např. karlovarský festival) nebo naopak byly přesunuty do virtuálního prostoru. To se týká rovněž festivalu 3KINO, pořádaného letos již po sedmé. Stejně jako v m...