Písničky na celý rok pokřtila jazzová legenda

Písničky na celý rok pokřtila jazzová legenda

Tisk

pisnicky perexProstory rozhlasového studia S1 na Vinohradech v prvním májovém týdnu rozezvučely hlasy vokální jazzové kapely Prime Time Voice a Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu. Jejich společný projekt Písničky na celý rok obě hudební tělesa propojil v dobách covidu a vyústil v natočení společného cédéčka, doplňujícího 4 notové sešity s interaktivními odkazy.

 

Přestože hudební vydavatelství eNoty má celý komplet v nabídce už od loňska, slavnostního křtu se písňový cyklus z dílny Jaroslava a Dany Šimíčkových dočkal teprve nyní. Kmotrovství se k radosti všech zúčastněných ujala jazzová zpěvačka Jana Koubková, jejíž hudební začátky jsou spojeny právě s dětským rozhlasovým sborem.

pisnicky koubkova

Tato nestorka českého vokálního jazzu uprostřed večera plného jazzového i sborového zpívání pokřtila Písničky na celý rok způsobem tak originálním, že na to nikdo z přítomných hned tak nezapomene.

pisnicky 1

Kromě zážitku ze skvělého hudebního večera si každý jako bonus odnášel radostnou energii umocněnou hřejivým pocitem z toho, že zakoupením vstupenky nebo cédéčka finančně podpořil vojenskou nemocnici v Kyjevě..

--------------------------------------------------------------
Autor foto: R. Mervart

bližší informace o projektu.www.facebook.com/children.crossover.songs


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vychutnejte si další trampoty jezevčíka Herkula

jezevcikova kocovina perexNakladatelství Ikar opět pomyslelo na milovníky jezevčíků a naservírovalo jim pokračování knihy Z pohledu jezevčíka z roku 2015, tentokrát s názvem Jezevčíkova kocovina. Nebojte, o alkoholu to nebude, ale trampot si ...

Divadlo

Příliš drahý jed. Švandovo divadlo uvede hru o smrti agenta Litviněnka

Prilis drahy jed 200Příliš drahý jed, inscenaci o případu otravy Alexandra Litviněnka, agenta ruských i britských tajných služeb, uvede 6. listopadu ve Velkém sále pražské Švandovo divadlo. Hra britské dramatičky Lucy Prebble na motivy knihy Luka H...

Film

Film Fotograf je stejně bohémský jako Jan Saudek

fotograf plakat 200Film Fotograf (2014) s podnázvem Dámy, radím vám ke klidu…!, který je kritiky dlouho očekáván, byl 6. ledna prvně uveden v pražském kině Atlas za doprovodu režisérky Ireny Pavláskové, fotografa Jana Saudka, představitelky hlavní ro...