Divoká dvojka? Spíš potřeštěná

Divoká dvojka? Spíš potřeštěná

Tisk

divoka dvojka 200Skvělou komedii, u které se od srdce zasmějete, najdete poslední dobou horko těžko. Nicméně se filmaři neustále snaží takový film natočit. Reese Witherspoon v jedné z hlavních rolí by mohla být pozitivní známkou úspěchu, ale…


V poslední akční komedii, ve které se Reese objevila, Tohle je válka, jsme se moc nenasmáli, šlo tam spíše o hledání lásky, než že by nás chtěli ubavit k smrti.  Ke znovu zhlédnutí lákalo především mužské obsazení.


V Divoké dvojce můžou být pro změnu lákadlem právě Reese a Sofía Vergara, první jmenovaná jako policistka zmatlík, která doslova dodrží jakýkoliv předpis, druhá jako hloupá, ale pěkná tvářička. Na začátku tahle kombinace vytváří dost zapeklité situace.


Daniela (S. Vergara) má se svým manželem svědčit u soudu proti bossovi drogového kartelu. Jenže všichni svědkové pomalu ale jistě beze stopy mizí a strach o jejich vlastní život narůstá. Na pomoc přichází Reese s kolegou, ale shodou mnoha okolností je celá akce pokažená.


A tak se Rose (R. Witherspoon)  s Danielou vydávají na trnitou cestu po Texasu a zažívají horké chvilky, hlavně proto, že obě nevyložily na stůl všechny své karty a skrývají před sebou důležité informace, ale nezanedbatelných faktem je i to, že po nich jdou podplacení zabijáci.

divoka dvojka


Režisérka Anne Fletcher si vede docela dobře na poli romantických komedií, je například tvůrkyní filmu 27 šatů, kde se v hlavní roli představila Katherine Heigl – vždycky družička, nikdy nevěsta, nebo velmi povedeného filmu Návrh, ve kterém Sandra Bullock předvedla svůj komediální talent opět na plno. Divoká dvojka má mnoho napínavých pasáží, pár vtipných pasáží, hrstku dojemných -ingredience jsou dobré, ale výsledná krmě je však trochu bez chuti.



Divoká dvojka/Hot pursuit
Akční komedie
USA, 2015, 88 min
Scénář: John Quaintance, David Feeney
Režie: Anne Fletcher
Kamera: Michael Coulter
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Sofía Vergara, Reese Witherspoon, Matthew Del Negro, John Carroll Lynch, Robert Kazinsky, Michael Mosley, Richard T. Jones, Mike Birbiglia, David Jensen, Oscar Gale, Jim Gaffigan, Michael Ray Escamilla, Benny Nieves, Bryce Romero, Christopher Heskey, Scott Gulino, Kim Collins    
Hodnocení: 65 %   
             
Zdroj foto: www.magicbox.cz 
www.magicbox.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lada Šimíčková: „Když krásně prší, mám skoro vždycky chuť psát.“

lada simcikovaHotel v tiché ulici je jedním z nejzajímavějších vydaných alb letošního roku. Zrodilo se v dílně písničkářské firmy Lada Šimíčková & Ivo Cicvárek. Právě s Ladou jsme si povídali o vzniku nahrávky a také ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Mimořádná událost pro fanoušky českého humoru i milovníky vlaků

MU Jana Plodkova Igor Chmela 01 foto Jaroslav KutheilMimořádná událost je sympatickou českou komedií, jejíž zápletka se inspirovala skutečnou příhodou. Jestli se chcete od srdce zasmát a už vás nebaví velké množství ne...


Literatura

Vydejte se za zákulisím Opravdových zločinů

opravdove zlociny 200V nakladatelství CPRess vyšla kniha Opravdové zločiny vycházející ze stejnojmenného oceněného podcastu, za kterým stojí Lucie Bechynková a Barbora Krčmová.

 

...

Divadlo

Malované na skle: Jánošík po brněnsku

malovane na skle divadlo radostJuraj Jánošík je pro někoho národním hrdinou, který bohatým bral a chudým dával, někdo ho považuje pouze za zbojníka, který loupil, aby se sám obohatil. V brněnském divadle Radost můžete zhlédnout h...

Film

Od nového Spider-Mana nečekejte nic moc převratného

altJaksi jsme si již zvykli, že se, čas od času, dostane do kin snímek, jenž byl natočen v letech minulých technologií, která již nevyhovuje požadavkům náročného diváka. Tak se vesele do kin vrací remaky úspěšných snímků ve 3D. Je to i případ...