Petr Jákl patří mezi rekordmany! V létě začíná točit čtyři americké filmy a pět jich dokončuje

Petr Jákl patří mezi rekordmany! V létě začíná točit čtyři americké filmy a pět jich dokončuje

Tisk

petr jakl200Producent a režisér Petr Jákl má už jasný program na celé léto a rozhodně se tak zařadí mezi rekordmany ve svém oboru. Začíná točit čtyři nové americké filmy, které produkuje a pět jich dokončuje. Takto nabitý pracovní program plyne především ze strategického partnerství s produkční společností ZQ Entertainment, kterou vede bývalý agent CIA Ara Keshishian.

 

Na počátku června, ještě než padne první klapka akčního thrilleru Flight risk, se Petr Jákl vydal do Las Vegas. Tento netrpělivě očekávaný snímek bude točit se dvěma Oskary oceněným hercem a režisérem Melem Gibsonem. V hlavní roli pilota uvidíme Marka Wahlberga, ale budeme mít možnost na plátně obdivovat i samotného Gibsona. Jákl má ještě naplánovanou cestu do Bulharska, kde se Adam Schindler a Brian Netto ujímají režie hororového thrilleru Don’t Move (Nehýbej se). Příběh ostříleného zabijáka, který vstříkne truchlící ženě paralytický prostředek a čeká, než se její tělo úplně vypne, rozhodně za to bude stát.

Do svého programu by ještě rád vtěsnal, alespoň několik dnů v Los Angeles, kde se připravuje film Locked s Anthony Hopkinsem, který produkuje. Opomenout nemůžeme ani snímek WROOKLYN ZOO, polskou moderní pohádku o síle lásky, o odhodlání jít za pravdou, o touze po svobodě, o překonání nenávisti, a dokonce i smrti. Začíná se točit od poloviny června a lokace štáb pod režijním vedením Krzysztofa Skoniecznyho opustí na konci srpna. Na nevytíženost si rozhodně Petr Jákl nemůže stěžovat. „Na natáčení s Hopkinsem se moc těším, protože jsem s ním kdysi hrál ve filmu Česká spojka. Ale musím přiznat, že úplně nejvíc se těším na setkání s Melem Gibsonem, protože miluju Statečné srdce. Od střihače Žižky Steva Rosembluma, který stříhal i Statečné srdce, jsem o něm slyšel hodně.“ poznamenal Jákl.

Petr Jak foto1

Na konci července bude v zámoří uveden snímek Sympathy fot the Devil (Sympatie k ďáblovi), na kterém se také Petr Jákl také podílel. Hlavní roli tajemného pasažéra ztvárnil mistr poněkud složitějších osobností a podivínů, kterým není nikdo jiný než Nicolas Cage, přezdívaný také jako mistr ďábelského smíchu. Příběh je vystavěn na jednoduché, avšak velmi nebezpečné hře kočky s myší. Nicolas Cage přistoupí do auta neznámého muže, kterého ztvárnil Joel Kineman, namíří na něj zbraň a nutí ho, aby jej vozil, kam si zamane. Brzy začne být jasné, že nic není takové, jaké se na první pohled zdá, ale až do úplného konce nebudeme mít jistotu, kam nás psychologický thriller dovede.

Věděli jste, že režijní debut Petra Jukla KAJINEK (akční krimi thriller/2010) měl za premiérový víkend největší celkové tržby, jaké kdy český thriller vůbec měl? Film Kajinek získal Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli a hlavní cenu na belgickém filmovém festivalu v Liege. Thriller GHOUL (2015) je film, který se zapsal jako horor s největšími tržbami v českých kinech. Akční drama Jan Žižka (2022) vypráví příběh českého válečníka, který nikdy nebyl v boji poražen. Je to nejdražší film v historii české kinematografie. Finálnímu scénáři předcházelo zhruba sto verzí.

Petr Jakl foto2

Zdroj foto: archiv Petr Jákl


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Vlášek: „Všechny postavy jsou skutečné!“

Vlasek perexSe spisovatelem Josefem Vláškem jsme hovořili o jeho nejnovější knize „Běž domů, Ivane“, která vychází v nakladatelství Brána. Pokud máte rádi laskavé a svižné vyprávění v duchu knih Karla Poláčka, sáhněte po této půvabné novince....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Producent a režisér Petr Jákl dotočil velkofilm Jan Žižka!

Zizka perex
První prosincový víkend padla v Nymburku poslední klapka historického velkofilmu Jan Žižka, jehož název pro zahraničí bude Medieval. Po třech měsících režisér Petr Jákl vymění téměř každodenní starost o třistačlenný štáb na place za náro...


Literatura

Constantin Kinský o svém dětství, předcích a milovaných lesích

všechno je dar perex
Útlá knížka se životními názory Constantina Kinského a jeho vnitřní filozofií vznikala po dobu dvou let při rozhovorech s Natálií A. Rollko. Ukazuje, jak na malém prostoru se dá vyjádřit filozofie člověka tak, až...

Divadlo

Premiéra muzikálu MATILDA v Brně

Matilda vizualAutor předlohy úspěšného muzikálu, Roald Dahl (1916 – 1990) původem z norské rodiny, se narodil ve Walesu a zemřel v Británii. Z jeho rozsáhlé tvorby spisovatele a dramatika zůstává do dnešní doby světově známé a inscenované dílo, právě MATILDA...

Film

BRUTÁLNÍ VEDRO: Když civilizace končí, co budeš dělat ty?

brutalni vedro200Ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi uvízne osmnáctiletý chlapec cestou na chalupu v neznámém městě. Série bizarních dobrodružství ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, s...