Vítězný český snímek soutěže Jameson Done in 60 Seconds

Vítězný český snímek soutěže Jameson Done in 60 Seconds

Tisk

altVítězný film, který bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále, je Vřískot Petra Černého.

 

 

Porota ve složení Tereza Spáčilová (novinářka, Reflex), Jakub Kohák (filmový režisér a herec), Marek Dobeš (filmový režisér a producent) a Biola Wyrwas (Jameson Brand  Ambassador) vybrala z finálové trojice vítězné video v české části soutěže Jameson Done in 60 Seconds. Porotci vybírali z trojice krátkých filmů a rozhodovali se mezi Rear Window (Okno do dvora, Jiří Skovajsa), Terminátorem 2 (Martin Stuchlý) a Vřískotem (Petr Černý).

Vítězným filmem se podle rozhodnutí poroty stal Vřískot  Petra Černého.

Kvality vítězného film shrnuje Tereza Spáčilová, která byla jako jediná v porotě soutěže také minulý rok: “Favoritů bylo určitě víc, ale když jsme viděli Vřískot, měli jsme jasno - Petrův krátký film v sobě spojuje vtip, originalitu i profesionalitu. Vystihuje nejen obsah filmu, ale také charakter celé filmové série a k němu navázaného kultu a díky nejrůznějším odkazům je ve videu neustále co objevovat. Verdikt tento rok nevzešel z diskuze a dohody, ale z tajného hlasování, takže nebyla možnost ovlivňovat nebo smlouvat, ale věříme, že vyhrál ten nejlepší.”

alt

Petr Černý ke své minutové verzi kultovního horroru řekl: “Původně jsem chtěl udělat minutovou verzi Evil Dead, ale když jsem na internetu viděl, kolik minutovek tohohle filmu už existuje, rozhodl jsem spontánně spíše pro Vřískot. Říkal jsem si, jak by jako bylo fajn, kdyby se na konci ukázalo, že to všechno neměl na svědomí někdo v kukle, ale další známá postava z jiného kultovního filmu Wese Cravena, Freddy Krueger.”

Petr Černý a jeho Vřískot tak bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále Jameson Done in 60 Seconds, které proběhne v rámci  předávání filmových cen Jameson Empire Awards na jaře 2013 v Londýně.

alt

Vítězi Petrovi Černému a jeho Vřískotu gratulujeme a držíme palce v mezinárodním finále!

Jameson Done in 60 Seconds je soutěž pro mladé filmaře i amatéry, ve které mají za úkol ztvárnit svůj oblíbený film a vtěsnat jeho děj do jedné minuty.

Soutěž je mezinárodní a vyhlášení absolutního vítěze probíhá každoročně jako součást předávání filmových cen Jameson Empire Awards v Londýně. V České republibce tato soutěž proběhla tento rok podruhé. Vyhlášení proběhlo, stejně jako minulý rok, v Jameson Festival Lounge na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Českým vítězem byl minulý rok Petr Brunner a jeho Forrest Gump. Vítězem mezinárodního finále na jaře 2012 se stal krátký snímek Black Swan (Černá labuť) Indiry Suleimenové z Kazachstánu.

alt


Více informací:
http://www.jamesonempirediss.com
http://www.jameson.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je skvělé mít pevné a stabilní zázemí, říká Martin Chodúr

chodurZpěvák Martin Chodúr zazářil už před několika lety, ale faktem je, že zejména až v poslední době zažívá nevšední úspěch. Natáčí, skládá i textuje, koncertuje se svou kapelou MACH. Přitom je vidět a slyšet nejen na svých, ale i na velkých show dalších hvězd...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Dominik Hašek a Hynek Čermák se objeví na plátnech kin v novém filmu den po 25. výročí vítězství olympijského hokejového turnaje v Naganu

deti nagana 200Režisér a scénárista Dan Pánek dotáčí poslední záběry rodinného snímku Děti Nagana, ve kterém si po boku Hynka Čermáka, Pavla Baťka či Kláry Issové zahraje také hokejový brankář Dominik Hašek. Premiéra filmu, který divákům připomene atmosfér...


Literatura

Číňan: politický thriller o pomstě, která přetrvala generace

altNový thriller legendy švédské krimi Henninga Mankella Číňan vydalo koncem loňského roku brněnské nakladatelství Host. Přestože ho zařadilo do edice Krimi román, nevyplatí se ke knize přistupovat jako k typické severské detektivce. ...

Divadlo

Zdenek Merta a jeho hosté si zahrají u klavíru v Městském divadle Brno

merta200Kdo zná Zdenka Mertu více než jen jako výtečného klavíristu z divadelních a koncertních sálů, ví, že je tento muž výborným a vtipným společníkem, šarmantním svůdcem nečekaných myšlenek a také pozoruhodným vypravěčem s uměním naslouchat jiným. Na hudbu po...

Film

Pro někoho životní styl, pro druhého experiment. Česká televize natáčí druhou sérii Osady

osada perexNatáčení komediálního seriálu Osada osvědčeného tandemu scenáristy Petra Kolečka a režiséra Radka Bajgara je opět v plném proudu. Poslední klapka druhé řady, čítající deset nových dílů, padne v říjnu. S na první pohled nesourodou komunitou chatařů, ...