Tomáši Vaňkovi to s Romanem Tomešem skvěle ladilo

Tomáši Vaňkovi to s Romanem Tomešem skvěle ladilo

Tisk

vanek tomes200Ve čtvrtek 13. dubna se ve Společenském centru Bystrc konala druhá zastávka jarního turné Tomáše Vaňka a Romana Tomeše.

 

 

Od okamžiku, kdy se tito dva objevili, bylo jasné, že se pro pódium narodili. Hned zaujali, navázali kontakt s publikem, dokázali všem rozlít úsměv na rtech a navodit tak velmi příjemnou a uvolněnou atmosféru. Začali písní Spěchám od Hany Zagorové a pokračovali skladbou Žij právě dnes, žij s tím, co máš z muzikálu Rent, který je dal dohromady.

Zpěváci se mezi sebou různě střídali – někdy zpívali společně, jindy každý sám. Například Roman Tomeš předvedl píseň z muzikálu Jesus Christ Superstar, zatímco Tomáš Vaněk se později odvážně pustil do árie z Rusalky. Sice to halil do komična i svými grimasami, ale klobouk dolů, že něco takového dokázal vyzpívat. Před několika lety touto skladbou ozvláštnila svůj set na festivalu Masters of Rock finská metalová zpěvačka Tarja Turunen a musím říct, že Tomášovo provedení mě zaujalo o dost více. Při Tomášově písni o tom, jak je sám, se na pódiu objevil dětský sbor, který se přidal také u české verze veselé skladby Always Look on the Bright Side of Life.

vanek tomes 2

Silným momentem byla píseň I dreamed a dream z Les Miserables. Poté se v rámci divadelní vložky, do kterého byla zapojena pianistka Kristina Brachtlová, Roman Tomeš chopil kytary a zazpíval dvě své písně Muž v domácnosti a Melancholik. Bylo zajímavé sledovat, jak měl úplně jinak položený hlas a šlo o příjemné zpestření. Tomáš Vaněk zazpíval skladbu z muzikálu Kráska a zvíře Dál si nalhávám a svůj talent ukázal také v Montiho čardáši, kde se k němu Roman posléze přidal.

Velké překvapení nastalo při vsuvce Kristiny Brachtlové. Když začala hrát tóny nesmrtelných Queen, konkrétně Don´t stop me know, ze čtvrté nebo páté řady se sálem rozléhal nádherný zpěv jednoho z diváků. Původně jsem si myslela, že si Tomáš rychle přesedl, ale ten společně s Romanem zvědavě nakukoval ze zákulisí. Od třetího zpěváka toho večera si Brno tak vyslechlo ještě Who wants to live forever, We are the champions a I want it all si pak zazpívali všichni – Tomáš s Romanem i naplněný sál. Zřejmě to nebylo naplánované, ale stálo to za to.

vanek tomes3

Roman Tomeš poté dal nádhernou píseň Havrani na sněhu z muzikálu Kudykam Hapky a Horáčka, společně zapěli Stín katedrál z Rebelů a jako přídavek zazněla veselá skladba Řídím já z muzikálu Bonnie a Clyde.

Mezi Tomášem a Romanem panovala po celou dobu skvělá chemie – líbilo se mi, jak se spolu bavili a jak se k sobě chovali. Různě se do sebe naváželi, ale vše bylo v mezích a bylo vidět, že jsou vedle sebe na pódiu opravdu rádi. Zaujalo mě také, jak měli vše promyšlené a naplánované a jak dokázali udržet v rovnováze povídání a hudbu. Celkově se jednalo o moc příjemný večer a jsem moc ráda, že jsem tento koncert mohla navštívit. Když budu mít další možnost jednoho z aktérů vidět, rozhodně nebudu váhat. V úterý 25. dubna se tento koncert koná v Praze, tak vám je opravdu doporučuji.

vanek tomes5

Koncertní show Tomáš Vaněk a Roman Tomeš, klavír Kristina Brachtlová
Kdy: 13. dubna 2023
Kde: Společenské centrum Bystrc, Brno
Pořadatel: Tomáš Vaněk, management
Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: Jan Pochylý

https://www.tomas-vanek.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na Velikonoce pojedu k mamince do Brna, říká Eva Pilarová

eva 200Zatímco v těchto týdnech podniká čtyřnásobná držitelka zlatého slavíka Eva Pilarová ještě s několika svými kolegy Evergreen Tour, na podzim ji čekají dva velké gala koncerty, kterými oslaví 55 let na scéně. Koncerty proběhnou 27. října v Mahenově divadle ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Severská krimi Druhá sestra

druha sestra200V únoru vyšel druhý díl krimi série o agentu Johnu Adderlyem od oceňované severské spisovatelské dvojice Peter Nyström a Peter Mohlin. Druhý díl nese název Druhá sestra, nabídne jeden šílený týden v životě a práci hlavního protagonisty a po...

Divadlo

Kateřina Tučková připomíná osud Vítězslavy Kaprálové

vitka200Od románové tvorby si Kateřina Tučková „odskočila" k divadlu a brněnský Host nedávno vydal knižně její scénář ke hře Vitka, uvedenou brněnským Divadlem Husa na provázku. Které  jiné město u nás by také mělo inscenovat osud brněnské rodačky Vítězslavy Kaprálové, jejíž hudebn...

Film

POWAQQATSI: druhý díl Qatsi trilogie na hodinu a půl pevně přiková k obrazovce

Powaqqatsi plakat  200V roce 1988 spatřil světlo světa druhý díl Qatsi trilogie, který jeho autor Godfrey Reggio nazval Powaqqatsi. Překlad znamená „život na úkor někoho jiného“ a vyst...