Made of Metal – hvězdy prvního dne

Made of Metal – hvězdy prvního dne

Tisk

mom 200Ve dnech 15. – 17. srpna 2014 se v Hodoníně uskuteční první ročník open-air festivalu s názvem MADE OF METAL. Návštěvníci budou mít příležitost vidět výběr těch nejlepších světových kapel z oblasti folk metalu, symphonic metalu a power metalu. My vám nyní přinášíme přehled hlavních hvězd jednotlivých dní.


Porta Inferi

Čeští Porta Inferi fungují v aktuální sestavě (Mirek Andrássy – sólová kytara, klávesy, Jaroslav Dobrota – baskytara, Lukáš Kroutil – bicí a Norman Power - zpěv) od roku 2010 a sami se charakterizují jako „energický „moderní “ power metal s prvky elektroniky , symfonie ,atmosféry,agrese a hlavně energie…“. Za sebou mají desku s názvem Another World a o jejich kvalitě svědčí například to, že v Polsku předskakovali skupině Gamma Ray a několikrát si zahráli na festivalu Masters of Rock.

Dalriada

Tato maďarská folk metalová skupina původně vystupovala pod názvem Echo of Dalriada a zkrátila jej až v roce 2006. Jejich písně vycházejí z maďarské lidové tradice a historie, oslavují například maďarské bojovníky za svobodu. Dohromady vydali 7 alb (Fergetek, Jégbontó, Kikelet, Szelek, Arany-album, Ígéret a Napisten Hava), které byly v Maďarsku velmi úspěšné. V čele Dalriady stojí zpěvačka Laura Binder.

mom dalriada

Edenbridge

Edenbridge z Rakouska bývají přirovnávání například k Nightwish a vyklubali se z páru kytaristy a klávesáka Lanvalla a jeho přítelkyně Sabiny Edelsbacher v roce 1988. Od té doby vydali osm alb a na jednom z nich, MyEarthDream z roku 2008, spolupracovali s pražskou filharmonií. Do Hodonína si pak přivezou poslední počin s názvem The Bonding.

Suidakra

Pod tímto tajemným názvem se ukrývá v prvé řadě přesmyčka jména zakladatele Arkadiuse Antonika a hlavně německá skupina hrající keltský metal s prvky death metalu. Ten je ozvláštněn hrou na banjo či dudy. Suidakra vydala 11 studiových desek a zahrála si na několika velkých festivalech.

Atrocity

Atrocity patří k nejúspěšnějším německým metalovým skupinám. Deska OKKULT, kterou do Hodonína přivezou, není podle jejich slov nejbrutálnější album, ale rozhodně je nejtmavší. A také bombastické a plné energie. Můžete se těšit na pořádně tmavý death metal, který může být protkán některým z coverů, které má kapela za sebou.

Wisdom

Power metalisti z Maďarska mají po vzoru například Iron Maiden svého maskota s názvem Wiseman. Ten jim napomáhá s příběhem třech vydaných alb a jistě stojí i za jejich úspěchem, kdy předskakovali Iron Maiden, Saxon, Europe nebo Doro. Wisdom už však dávno nejsou jen předskokané a po Maďarsku ovládnou jistě i Hodonín!

Alestorm

Hudba těchto Skotů je pořádně navoněná rumem – jsou to totiž pořádní piráti! Jejich muzika je označována jako folk power metal a rozhodně vás dokáže roztančit. Nová deska Alestorm s názvem Sunset on the Golden Age" vychází 1. srpna, tudíž bude ještě horká.

mom alestorm2

Luca Turilli´s Rhapsody

LT´s Rhapsody vznikli po rozpadu skupiny Rhapsody of Fire, kdy si k sobě Luca Turilli vzal další členy a mohla tak pokračovat další epizoda skvělé orchestrální hudby. Sami se označují jako „cinematic metal“, tedy filmový metal. Ten se objevil i na desce z roku 2012 s názvem Ascending to Infinity (2012). Skupina slibuje filmovou show plnou video projekcí a dalších překvapení, tak uvidíme!

mom ltrhapsody

Sirenia

Připravte se na gothic metal servírovaný skrze půvabnou zpěvačku Ailyn. Norská Sirenia se zformovala díky Mortenu Velandemovi v roce 2001 a má za sebou 6 úspěšných alb a mnoho koncertů na velkých pódiích.

MADE OF METAL

15. – 17. srpna 2014
Hodonín

mom plakat

Více informací: www.madeofmetal.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

To, že píšu především pro děti, prostě vyplynulo ze situace

Petra ŠtarkováJiž v dětství ji bavily knížky a hodně četla, a protože ji vždycky zajímaly lidské příběhy, a taky chtěla pomáhat lidem, vystudovala psychologii, která je, jak sama říká, krásná a zajímavá věda. Je autorkou řady populárně naučných článků a od roku 2015 také autorkou kní...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Jak (ne)být divný na netu aneb na rande s Feliciou Day

jak nebyt divny na netu 200Felicia Day je velmi zajímavá postava – v prvé řadě profesionální herečka, ale také člověk žijící velmi aktivně na internetu. Například založila webový kanál Geek & Soundry a je autorkou nebo herečkou v mnoha inter...

Divadlo

Homo eroticus - zajímavý projekt brněnského divadla Buran Teatr

Homo eroticus 2Koncem září uvedlo profesionální divadlo plné mladých lidí erotickou baladu Homo eroticus, aneb láska v době těla. Režisérka Gabriela Ženatá spolu s týmem realizátorů vytvořili férii, složenou z několika obrazů, ve kterých se bez obalu ...

Film

Nataša Gollová bude v Toboganu – víc prozrazuje moderátor Aleš Cibulka
Image27. února by oslavila sté narozeniny Nataša Gollová. Aleš Cibulka tuto dámu představil před několika lety ve dvou knihách – Nataša Gollová: život tropí hlouposti a Nataša Gollová 2: Černobíl...